[]

Adam gibi CV hazırlama

selam canlar
Cv hazırlayayım diyorum ama google da filan aradım da bulamadım pek bir şey. Bulamadım derken hep belli bir seviyedekilerin cv örnekleri var.

Öncelikle foto koyacak mıyım ? Foto filan koymadım kendi taslağıma.

Benim gibi daha toy, staj dışında bişey yapmamış bir adam ne yazacak cvye?

Eğitim bilgilerine mezun olduğum yeri yazdım ama makina müh okuyup bırakmıştım onu eklemem gerekiyor mu yoksa mezuniyet yeter mi ?

teknik özellikler kısmına
Platform: Windows, Linux
Software: C/C++...
Internet: JavaScript..
Database: MSSQL..

diye yazdım işte bildiklerimi ama böyle mi yazılır ? Ne kadar bildiğimi belirtmeme gerek var mı ? Ne yazayım ?
Kullandığım İDE'leri de yazmam gerekiyor mu ?

İş Tecrübesine stajları yazdım. Orada ne yaptığımı ekledim parantez içinde.

Bir de referans yazdım işte.

Yabancı dil konusuna girmedim, o artık zorunluluk diye.


Not:Bil. müh mezunuyum.

 
europass cv

buradan hazırla.
  • sen git ben geliyorum  (23.07.14 11:37:17) 
fotoğraf koyarsan iyi olur. ama öyle facebook fotoğrafını filan koyucaksan koymasan daha iyi.

ayrıca yazdıklarını iki, üç nokta ile bitirme öyle.
  • tepedeki psychedelic adam  (23.07.14 11:43:09) 
Fotoğraf ekle. Bugüne kadar ne yaptıysan yaz. Kendini sat. Adam sen oraya yazmadığın sürece yabancı dil seviyeni tahmin mi edecek? program vb. bilgilerini ayrıntılı yaz.


  • ufukcel  (23.07.14 11:51:11) 
Http://www.banaisbul.com 'a gir. Burada cv hazırlama kategorisinde isine yarayacak seyler var. Ayrica dosyalar bolumunde cv ornekleri de var.


  • aradaki uzaklik  (23.07.14 12:01:12) 
5 kere spell check yaptır.
ennn ufak bir kusur bile olmasın.
mak müh'ü de yaz. bu senin bil müh olmayı ne kadar istediğini gösterir. onu bıraktım, buna geçtim, çünkü idealim buydu.

Türkiye'de fotoğrafsız özgeçmişler, Amerika'da da fotoğraflı özgeçmişler çöp sepetini boyluyo gibi bir şey tahmin ediyorum. Amerika'dan eminim de, Türkiye'de durum nedir, İK'cılar lütfen bizi aydınnatsın.

Özgeçmişe referans yazmak, toyluk ve acemilik göstergesi diye biliyorum. İK'cılar lütfen bizi aydınnatsın.

Varsayma. Adamın senin İngilizce bildiğini varsayacağını varsayıyosun. Seviyeni belirle ve yaz. En ideali, belgelemen. Gir bi sınava, aldığın puanı yaz. Gittiğin seyahati, bardan kaldırdığın hatunu yaz. Pardon onu yazma. Seviyeni are you sex filan sanır.
  • compadrito  (23.07.14 12:09:37 ~ 12:12:10) 
@tepedeki psychedelic adam
yok öyle bitirmedim zaten, hani kategorilere ayırdım, öyle yazdım o kadar değil yani devamı var da göstermek babında yazdım. vesikalık var düzgün bitane onu koyayım o zaman.

@ufukcel program bilgilerini yaz derken visual studio vs onları mı diyorsun ? Yoksa ne biliyorsan ayrıntılı yaz mı ? anlamadım o kısmı.

@compadrito abi zaten acemiyim, iş tecrübem yok ondan referans yazıyorum :) hiç iş tecrübesi olmadan ben üstesinden gelirim demek ukalalık olmaz mı ?
  • baris daima  (23.07.14 12:25:37) 
herhangi bir fotolu/fotosuz cöp sepetini boyluyo tam olarak dogru degil. bu sirketin ik zihniyetine bagli. zaten online basvuru yapiyorsaniz ylnlendirecek sizi site. zaten onu gectim adam tipini görüsmede görüyo fotograf olayi hafif efsaneye dönmüs durumda yani. fotografi her durumda ekle sen, türkiyede basvurcan zaten yani.

neyse, biraktigin bölümü de yaz bence, yeni mezunsun, stajlarini yaz, neleer yaptigini ekle, part time is tecrübelerini yaz.

yabanci dil bilgini ekle elbette, sinav sonucun varsa yaz, yoksa iyi kötü orta yaz.

bunlar disinda tecrüben , sertifikan yoksa, hayatimi lamalarin yokolmamasina adadim, gereksizce hobilerim sörf yapmak, curling yapmak filan yazma, yemezler, hatta antipati toplar. heee gercekten lisansi eskrimcisindir yaz bunu elbette, sallama , gereksiz seyler yazma iste anladin sen.

referans yazma, onu sorarlar isterlerse.

teknik bilgilere ne biliyosan yaz ama java, c, linüx, android, ios nebliyim ne duyduysan yazmaktansa, gercekten bildiklerini projelerinle yaz, gerekirse maile ekle portfolio nu.

europass iyidir ama gerekli degil illaki, biraz ugrasirim dersen güzel seyler de yapilabilir ama sahsen europass kullaniyorum ben.

hee bunlar disinda cv nin sekli semali önemlidir dogru ama en önemlisi orda dikkat cekicekler, yani sen bogazicindeysen kimse sekline bakmaz, ya da spell check önemlidir ama sen cambridge de okuduysan, facebookta calistiysan kimse a ile e yer degistirmis sallamaz. yani cv ayrinti kismis biraz, dikkat cekicek özellik aranir yani.
  • serabetan  (23.07.14 12:27:12) 
serabetan

Fotoğraflı özgeçmiş, Amerika'da çöp sepetine hocam. Doğrudan. Ayırımcılığa giriyo çünkü.
  • compadrito  (23.07.14 12:32:38 ~ 12:33:08) 
@serabetan teknik bilgileri benim dediğim gibi ayırmaktansa direk yaz mı diyorsun üstad ? Kategori bana saçma geldi ama kalabalık gözüksün diye öyle ayırdım :)

Ben okulda bitirme projesini android üstüne yaptım ama onu nereye nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum. Bunu dediğin iyi oldu üstad. Onu sorayım sana. İş Tecrübesine mi eklemem doğru olur yoksa başka bir başlık mı açsam daha iyi ?
  • baris daima  (23.07.14 12:33:51) 
- Resimsiz CV ler pek ciddiye alinmaz. Resim mutlaka olsun.

- Yarim biraktigin bölümleride belirtmelisin. CV de tarih bosluklari olmamali.

- Yabanci dil zorunluluk diye girmemissin ama belirtmen gerekli. Belirttikten sonrada hangi seviyede bildigini ve varsa sertifikalari yazmalisin,

- Örnegin Egitim basligi altinda siraladigin okul yillarin yukardan assagi eskiyerek gitmeli. Yani en son okudugun okul en üstte olmali.

Aslinda anlatilacak cok ayrinti var...
  • VIPCH  (23.07.14 12:44:41) 
@VIPCH Üstad ayrıntılı yazarsan ben değil bütün duyuru nasiplenir. Sağolasın şimdiden.


  • baris daima  (23.07.14 12:47:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.