[]

Wellbutrin kullanan arkadaşım var mı?

Arkadaşlar,

İç sıkkınlığı, odak eksikliği, kalitesiz uyku, asosyalleşme, yapılan bir şeyden keyif almama vb. sıkıntı ve belirtileri ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gittim.

Geçnten bayan bir hekim Wellbutrin 150mg yazdı. ''Bu daha çok odaklanma sorununa iyi gelir'' dedi. ''İçim de sıkılıyor bunun için de bir şey verecek misiniz?'' diye sordum, yanına bir de tranko buskas verdi. İnceden bir araştırma yaptım genellikle bu ikisi beraber veriliyormuş.

Her neyse Cuma günü ikisine de başladım, Allahım içim boğulacak, öyle bir karamsarlık, öyle bir hayattan soğuma; derdim oldu 3 kat! Dedim herhalde ilk günlerin etkisi, Cumartesi de Pazar da devam ettim. Pazar günü kız arkadaşıma ''ben yeminle intihar etmek istiyorum, hayatımda bu kadar mutsuz olduğumu hatırlamıyorum'' dedim, kız da korktu tabi ister istemez, benim ki de söylenecek laf mı? Ama yemin ederim öyle bir karardım öyle bir karardım ki ömrümün sonuna kadar o histen kurtulamayacakmışım gibi hissettim. Ölsem daha iyi gibiydi. Yani zayıf bir bünye olsa tereddütsüz kafasına sıkar o derece.

Wellbutin'i bıraktım. Tranko'ya devam ediyorum. Tranko'dan da sonuç alıyor muyum bilmiyorum. Çok ama çok ince bir rahatlama söz konusu ama içim yine sıkkın mı? evet sıkkın. Rahatım ama içim sıkkın.

Uzun yazdım özür dilerim, belki tecrübeli bir arkadaşım buralardadır:

1- Wellbutrin'i bırakmakla hata mı ettim? İlk 3-4 gün öyle mi o ilaç?
2- Tranko Buskas'ı tek başına alayım mı? Devam edeyim mi?
3- Haftaya Perşembe'ye kadar doktora gidecek zamanım yok, ne yapayım bu süreçte?

Çok teşekkürler şimdiden, kimse düşmesin bu durumlara.

 
Doktora sor bence bunlari ama wellbutrin bende ilk bir hafta asiri sinir ve aglamaya sebep olmustu sonra gecti baya da faydasini gordum.


  • dasein  (23.07.14 10:58:11) 
Çok klişe gelecek ama spor yap,
veya köpeği olan bir arkadaşınla köpeği gezdirmeye çık(daha minimal bir rutin + hareket)

Bir arkadaşımın sigarayı bırakmak için Zyban adlı bir ilacı alacağını söylemesiyle Wellbutrin'e ulaştım.
Wellbutrin'le ilgili bir sürü rapor bulabilirsiniz.
İntihara sürüklediği ve zararları hakkında.
Zyban da aynı şekilde.
Alacağınız ilaç piyasada daha önce başka bir isimle çıkmış mı?
Hangi şikayetler ve raporlar çıkmış hakkında, araştırmak 2 dakikanızı almaz.

www.fda.gov

www.fda.gov

www.drugcite.com
  • sadegazoz  (23.07.14 11:01:49) 
tabii herkeste ayni etkiyi yapmayabiliyor ilaclar, intiharlik bir durum olduysa doktora gidene kadar kullanmasan daha iyi olur belki sana iyi gelmedi ilac. doktora da soylersin intihar dusunceleri olustu diye farkli bir ilac verir belki.


  • dasein  (23.07.14 11:14:03) 
antidepresanların intihara sürüklemesi şu şekilde oluyor:

depresif kişi HİÇBİR şey yapmak istemiyor. depresyonda fiziksel yorgunluk ve isteksizlik de olur. antidepresan kullanılmaya başlandığında psikolojik etkilerinden önce fiziksel etkileri öne çıkar ve kişi "intihar edebilecek" gücü kendinde bulur. psikolojik etkilerinin ortaya çıkması 2-3 haftayı bulur

antidepresanlar doğrudan intihara sürüklemez. sadece o fikri olan insanlar intihar edebilecek enerjiyi kendilerinde bulurlar

antidepresanların etkisi tekrarlıyorum, 2-3 haftada ortaya çıkmaya başlar
ama bu denli geri tepme olmaz. bu nedenle doktorunuzla tekrar görüşün
  • la noix  (23.07.14 11:15:34) 
tüm antidepresanlar ilk kullanıldığında yan etki yaparlar. geçiş dönemi atlatıldıktan sonra çok iyi etki etmeyeceği ne malum? yani bir ilacın size uygun olup olmadığı 2 3 gün zarfında anlaşılmaz.kaldı ki kötü bile olsa antidepresan tamamen bırakılmamalı doktora danışıp uygun olanla değiştirilmeli.


  • ütopya  (24.07.14 02:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.