[]

altyazı çevirmenliği

üniversite öğrencisi çevirmen arayan bi site var mı bildiğiniz :)




 
arama falan yok, siva kollarini gir divxplanet forumunda yeni baslayanlar icin 2-3 guide hazirlamislar onlari oku, gozune kestirdigin bi diziyi filmi cevirmeye basla.
karsiliginda para vs aldigin bisi diil ki bu ozellikle arayis olsun. kirk yilda bir dizimag gibi bi site cikar onlar cevirmen arar anca.

  • hjarteblod  (23.07.14 02:01:45) 
ya çevirisi olmayan şeyleri çevirirsen iyi olur herkes için. popüler diziler, filmler zaten çevriliyor. demek istediğim kıyada köşede kalmış şeyleri çevir çevireceksen. para olayı yok diye biliyorum. belki yabancidiziizle.com veriyordur bi araştır bence.


  • jackyr  (23.07.14 02:14:07) 
divxplanet'le hiç uğraşma. çeviri işinin en önemli kısmı yorumdur. divxplanet'in amatör denetmenleri senden kesinlikle yorumlu çeviri istemiyorlar. filmde ne deniyorsa aynısını, aynen, ne kültürel ne de yoruma dayalı çeviriyle harmanlanmış, olduğu gibi çevirmeni bekliyorlar.

ben mesela bir dönem çeviri işleri yapıyordum. kendime meşgale olsun diye bir bölüm "derek" dizisini çevirdim. mis gibi çeviriyi beğenmediler ki, o diziyi izleyen, ingiliz ve türk kültürünü harmanlamış arkadaşlarımın da tebrikli onaylarını aldıktan sonra gönderdiğim bir çeviriydi.

zamanını ziyan etme boşuna divxplanet'le.
  • m murphy  (23.07.14 02:31:29) 
para olayı var, olmaz olur mu. benim oda arkadaşım bu sene bir tanıdığı vasıtasıyla bir yabancı bir diziye altyazı yazdı, karşılığında para da aldı.

altyazı yazmak hayrına çekilecek iş değil ayrıca. emeğinin karşılığını görmeye bak.
  • habes papaz  (23.07.14 02:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.