[]

Vitessiz bisiklet vitesli hale getirilebilir mi?

İki yıldır katlanır bisiklet tutkum dinmedi, sonunda alacağım. Fakat doların yükselmesiyle birlikte fiyatlar da uçtu gitti.

Yaşadığım şehir dümdüz bir yer. İki tur yapıp stres atmak için bineceğim. Vitesli modelleri en az iki katı fiyatı, bu vitessiz olan ise bütçeme gayet uygun.

Bir yerde sonradan vitesli hale getiririm diye yazmış biri, bu yapılabilir mi, kaça mal olur?

Bisiklet şu;
www.decathlon.com.tr

 
Getirilir niye getirilmesin? Ortaya üç dişli, arkaya da 7 dişli konursa 21 vites olur mesela. Eğer bisikleti üretenler uyuzluk olsun diye hiç uymayacak bir mil-vida-conta sistemi koymadıysa ve standart ölçülerde ürettiyse olur. Maliyetini bilemem.


  • grgn  (23.07.14 01:26:02) 
sıfır alıyorsan vitesli al. orijinalliğini bozduğuna değmez.


  • yirmisantim  (23.07.14 01:46:49) 
Fakat şöyle bir durum var, vitessiz 450 lira iken bir üst modeli vitesli olunca 850 liraya çıkıyor ve bir öğrenci olarak bu fiyata çıkmam inanılmaz zor. Sadece güzel havalarda düz yolda turlamak için değer mi bilemiyorum.


  • hadi ya la  (23.07.14 01:54:27) 
çok zengin yaf bu millet. öğrenci haliyle 450 tl'lik bisikletler, üstüne vites taktırmalar...

kıskandım.
  • siradisi00  (23.07.14 02:40:16) 
çok zor heleki bu bisiklete. standartların dışında bir model.


  • mrthany  (23.07.14 02:45:47) 
yaşadığın yer dümdüzse vitese ne gerek var ki?
ama illa vitesli olsun diyorsan en az 100 lira tutar bence. (sadece arkaya değiştirici ve ruble taktığını ve düşük-orta kalite parçalar kullandığını varsayarsak.)

  • henry gale  (23.07.14 03:17:19 ~ 03:38:00) 
bu bisikleti vitesliye çevirene kadar sıfırdan katlanabilir vitesli bisiklet yaparsın ben öyle diyim sana sen anla.


  • maxhoper  (23.07.14 04:15:59) 
Decathlon mağazasında (Ankara kentpark) Bir personelle sohbet ederken aynı soruları sordum. Bir arkadaşının ki profesyoneldir kendisi dedi 100 TL civarına 6 yada 7 vitesli hale getirebildiğini ama pek verim alamadığını söyledi.

Bisan, salcano, ümit gibi markaların katlanır bisikletleri mevcut. sıfırları peşin 550-650 arasında. ikinci elleri 300-350 TL ye biraz araştırırsanız çok temizlerini bulabilirsiniz. Bulunduğunuz şehir neresi bilmiyorum ama kendi şehrinizde olmasa da yakın yerlerden mutlaka bulursunuz.
  • hopeless1  (23.07.14 18:09:18) 
@hopeless1 sahibinden gibi sitelerde ikinci el bisiklet fiyatları da hiç az değil. Uygun olanlarsa su borusu gibi, çok kalitesiz market bisikleti. Vites taktırma niyetim pek yok zaten, merak ettim sadece. Bisan, ümit gibi bir marka alacağıma tasarımının da çok hoşuma gittiği btwin markası bana daha cazip geliyor.


  • hadi ya la  (23.07.14 20:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.