[]

Şu dolandırıcılık olayını yargıya taşısam ne elde ederim?

Pazarlamacı bir arkadaşı babama TV getireceğini söyledi telefonda. (Devletin telefon kayıtlarında vardır.) Ama önce para gerekliymiş. Babam bana para verdi. Garanti Bankası CepBank hizmeti ile elemana para yolladım. Parayı aldıktan sonra bir iki ay babamı oyaladı ve hatta uyduruk bir fatura yolladı (sahte olabilir). Ama TV falan getirmedi. Öğrendiğimize göre daha önce de karakolluk durumları varmış. Yakınlarından öğrendik.

Şimdi ben bankadan ona para yolladığıma ve onun da aldığına dair belge alsam ve karakola ya da savcılığa gitsem neler yapabilirim? Bir şekilde o kişiye haddini nasıl bildirebilirim? Az ya da çok bedel ödemesini istiyorum. Mesela -atıyorum- uğraşmayı göze alıp dolandırıcılıktan dava açsam ne sonuç alırım.

Sadece şikayet etmekle ne elde edebilirim?

 
Valla bana öyle geldi ki sadece fatura sahteyse sahte belge düzenlemek gibi bir şeyden suçlayabilirsiniz, eğer böyle suçlayabilirseniz parayı geri alma ihtimali var ama parayı göndermiş olmanız direkt olarak delil olmuyor.


  • atom karincanin torunu  (23.07.14 00:29:17) 
Adam borcu vardı. Bana para yolladı dese işler uzat


  • efruz  (23.07.14 00:31:49) 
Para yollarken tv için diye not düşsen olabilirdi. Şu an bilmem adam yokuşa nasıl sürer. Bir de tv almak için bir milyar güvenilir yer varken pazarlamacı arkadaştan tv mi alınır? Dostla ye iç alışveriş etme, pazarlamaciyi da kapıdan sokma. En azından dilekçe yaz sen savcılığa, olmayacaksa zaten umursamazlar, olmaz derler. Bir de avukata danıs diyeceğim bürosuna gidip ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir.


  • Lim5  (23.07.14 00:39:47 ~ 00:41:16) 
Eğer açıklamaya ne için yolladığını yazmadıysan hiçbirşey ifade etmez para yollaman.

Devlet-Daha doğrusu operatörler- logları saklar sadece. Senin konuşmanın içeriğini saklayabilmesinin imkanı yok. Dehşet depolama ve server maliyeti demek bu. Hayal alemi o.

Peşinden koşarsan parayı geri alabilirsin ama gerçekten koşarsan. Onun yerine kalıplı iki kişi bulup işini onunla halletsen daha hızlı çözülür mesele.
  • onexey  (23.07.14 00:40:46) 
kalıplı iki kişi tutup adamı dövdür sonra da adam dava etsin seni. kardeşim yok mu avukat tanıdığın, danış ona. adam dövdürme gibi işlere sakın girme. en kötü ihtimalle git savcılığa durumu izah et.


  • bensibernetikorganizmagormekistemem  (23.07.14 00:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.