[]

Ev İçinde Kayıt İçin Ekipman?

Stüdyoya gitme derdi olmadan, ev içinde amatör, yarı-profesyonel kayıtlar yapmak istiyorum. bütçeyi çok yakmayacak, fiyat/performans oranı iyi bir enstruman ve vokal mikrofonu lazım sanırım. önerileriniz nelerdir?

onun dışında herhangi birşeye ihtiyacım olur mu, ek ses kartı vs. gibi? yoksa bu tarz düzenlemeleri bilgisayardan da yapabiliyor muyuz?

"şunu al bak biz denedik iyidir" şeklinde nokta atışı tavsiye verebilirseniz eğer ayrıca sevinirim. teşekkürler...

 
on board ses kartı kullanımlarınız hezimetle sonuçlanır. kayıtlarda gecikme olur, kalitesiz kayıtlar alırsınız. bu sebeple ilk bakmanız gereken şey harici bir ses kartı. ihtiyaca göre giriş ve çıkışları olmalı (mikrofon kullanılacaksa XLR giriş gibi). tercihen firewire ancak usb de gayet iş görür. ucuz istiyorsanız m-audio ya da presonus'un alt modellerine bakabilirsiniz. www.compel.com.tr

ses kayıt yazılımı. windows ise cubase, mac ise logic, ableton gibi. her programı kullanmadan önce internetten araştırmanızı tavsiye ederim. yazılımlar torrent'ten indirilebilir. ayrıca vst plug-in'ler hakkında google'dan bilgi toplayın.

tercihen yüksek ram'li ve işlemcili bir bilgisayar. notebook da olur. ama mac bu işlerde daha başarılı.

enstrümandan kastınız nedir bilemedim ama genelde midi klavyelerle pek çok şey kaydedilebilir. www.compel.com.tr

ev kayıtları için rode'un düşük model mikrofonlarını tavsiye edebilirim. tabi bu önerileri fiyat açısından da dikkate alarak söylüyorum. www.compel.com.tr

bir de sağlıklı duyum açısından referans monitörü tavsiye ederim. her ne kadar tam referans olmasa da m-audio bx5 serileri ev için bu tarz ihtiyaçlara cevap verebilir niteliktedir. almadan önce monitörü test edebiliyorsanız mutlaka edin. kulak seviyesine hizalayarak monitörlerle üçgen oluşturacak şekilde duyum kalitesine bakın. hangisi hoşunuza giderse artık.

gözünüze kestirdiğiniz ürünleri birkaç kaynaktan araştırmanızı tavsiye ederim. özellikle yurtdışı kaynaklı sitelerde oldukça kapsamlı ürün incelemeleri mevcut. ayrıca you tube'da da buna benzer tanıtım videoları var. biraz mesai harcarsınız ama pişman olmazsınız.
  • tut i mucize i guem  (23.07.14 05:17:52 ~ 05:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.