[]

almanya bloke hesap

işinden anlayan biri var mı? resmen zamanla yarışıyorum, internetten deutschstudenttan falan araştıracak vaktim kalmadı. bizzat bu işle uğraşmış biri varsa telefonla arayıp soracağım çünkü okuduğumu anlamıyorum artık.

lütfen bi yarım.

soru da şu, işbankası mı daha avantajlı deutschebank mı? db çok uzun sürüyor ama işbankası da çok para kesiyor demişler. gideceğim şehirde ikisi de var. hangisini açtırmalıyım? bir de işlemlerin sırası ne olacak? bana daha kabul mektubu gelmedi, vize başvurusu da yapmadımi randevu tarihimi bekliyorum ama bu bloke hesap işine nerden nasıl başlayacağımı bilemedim.

özelden numaranızı yazarsanız akşam 9dan sonra işten çıkınca arayabilirim. vallahi de böbrek.avi falan değilim, çaresiz sıkışmış biriyim sadece.

 
is bankasi degil isbank önce. tamamen ayri kurumlar ic tarafta. isbank belgeleri doldurtup subeden atacaginiz bir fax ile acilabiliyor daha hizli nispeten. deutsche bank ise cok daha kurumsal calisiyor, almanya ici hizmetleri daha kolay, ancak fax isini zorlayin. yoksa mektuplasma süreci uzun sürüyor.

özeli yazamam trde degilim.

ben son dakikaya kaldim diye hizli olacagindan isbankta actirdim ama orda görüstügüm kadin izne ciktigindan baskasina yönlendirilmemisim. telefonla ulastik isbankasi türkiye subesindeki yetkilimle, o sekilde actirdik. 2 parca halinde göndermek zorunda kaldik tutari. havale kisitlamalarindan dolayi. 1 hafta minimum sürüyor.

deutsche banka mail atin ve diyin ki faxla belgeleri yollasam, suan gezideyim, düzenli adresim yok. geldigimde eksik belgeleri ve hazirlanmis ve online kopyasini gönderdigim belgleri elden teslim etsem. aksi durumda mektup isi uzar.

kabul mektubu lazimdi ancak diye hatirliyorum, cünkü ögrenci bloke olarak acilmisti. dur bakayim eski notlarima.

notlarim söyle:

-is bankasindaki yetkiliye fax yoluyla sunlari atmisim:
1-hesap acilma talebini iceren bir dilekce- türkce
2-kimlik fotokopisi
3-zulassungsbescheid (immatrikulation degil, zulassung)
4-bestätigung über die anmeldung zum wintersemester(gene okulun basvurumun olduguna, dönem tarihlerini iceren belge.)

bunlari atmisim. bana bir kontoeröfnung icin antrag yollamislar. 4 ya da 6 sayfa.

isin trickli kismi burda. yanlis hatirlamiyorsam bu hesap acim islemini evde yapmadim, konsoloslukta yanda bir bölüm var adini unuttum, orda onlarin nezdinde imzalayip pasaportumun fotokopisiyle gitmis, onlarin önünde imzalayip beglaubigt olarak damgalattirmis ondan sonra almanyaya taratip yollamistim. bu islem icin 20 euro ödedim. islem belgelerin tasdik edilmesi olarak adlandirilmis notlarimda.

daha sonra parayi havale etmisim. para hesaba yattiktan sonra aylik ne kadarinin cözülecegini ve toplam tutari bildiren sube müdüründen imzali 2 sayfa atmislar.

bunla gidip vize basvurusunda kullanmisim. tutar alt limit 650 ise 700 yatirin en az. birebir yatirmayin sonra bu ne kil kapyi yasayacaksan bir daha düsünelim senin durumu diyebiliyorlar.

senle daha önce de konusmustuk, bir cözüm yolu bulmana sevindim, cok mesgul olmasam daha cok yardim ederim belge doldurmada vs. ama yanit yazmadan gecemedim soruna denk gelince. acil bir sey olursa mesaj atarsin. kolay gelsin.
  • portmanto  (22.07.14 18:20:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.