[]

Sigorta hizmetleri neden internetten sunulmuyor?

Yani bir kasko, bir trafik sigortası ya da ne bileyim, seyahat sigortası olur, zorunlu mesleki sorumluluk sigortası olur... bunlar neden internetten yapılamıyor?

tamam diyeceksiniz nette var siteler. ama hepsi de eninde sonunda seni bir acentaya falan yönlendiriyor. sıklıkla da acentalar daha uygun fiyat veriyor.

bu işin mantığı ne?

 
sözleşme imzalanması gerekiyordur. sigorta yapılacak eşyaya eksper bakması gerekiyordur...


  • inheritance  (22.07.14 16:53:10 ~ 17:12:06) 
valla seyahat sigortası alırken sağlığıma, trafik ve kasko için arabama, zorunlu mesleki sigorta yaparken çalışma şeklime bakan bir eksper olmadı...


  • siradisi00  (22.07.14 16:55:33) 
eskiden vardı. Sigortam.net'ten (sanırım) yaptırıyorduk hatta seyahat falan için. tarihlerini yaşını vs seçiyordun ve tüm firmaların fiyatları geliyordu, tek tıkla ödüyordun, adresine kargoyla belgeyi yolluyorlardı. Sonradan durdu. Ya yasa çıktı ya da acenteler isyan etti de sigorta şirketleri yasakladı, bilemiyorum.


  • whoosie  (22.07.14 17:19:21) 
zaten sistem öyle işliyor.

siz bana söylüyorsunuz ben acenteye talimat veriyorum onlar teklif veriyor.kabul ederseniz poliçenizi evinize gönderiyoruz.

yani zaten internetten alıyormuşsun gibi oluyor
  • colorwithnotexist  (22.07.14 17:30:05) 
yoo sigortam.net hala yapıyor o işi. adamların işi bu zaten. sen bilgilerini giriyorsun onlar sana hangi şirket kaça yapıyor gösteriyor, sonra seçiyorsun istersen kendin online hallediyorsun ödeme işini, istersen telefona yönlendiriyorlar seni. acentayla falan uğraşmıyorsun. poliçe de ücretsiz geliyor. ben en son özel sağlık sigortamı böyle yaptırdım. hatta bazı şirketler online teklif sunamıyor, o yüzden telefonla görüştüğünde daha fazla seçenek oluyor. sözlükteki başlığa bakın isterseniz: eksisozluk.com


  • rencideedipadivar  (23.07.14 10:45:41 ~ 10:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.