[]

puzzle yapıştırma

1000 parçalı bir puzzle yaptım ve bunu çerçevelettirmek istiyorum. Bunu yapmak için puzzle yapıştırıcı aldım. BüST ARTDECO böyle jöle ya da unu kıvamında bir şey verdiler.

Bunu neyle, nasıl süreceğim? Ön yüze özellikle parça aralarına sürmem lazımmış. Hiçbir şey ile de karıştırmayacağım sanırım. Yardımcı olur musunuz?


 
ben şöyle yapmıştım:

yaptığım puzzle ı benzer oranlarda bir sunta yoluyla ters çevirdim. sonra bu yapıştıcıyı biraz su ile karıştırıp, yapıştırmak istediğim kartonun üstüne boca edip, dağıttım. sonra ters çevirdiğim puzzle ın üstüne bu yapıştırıcılı kartonu yapıştırdım. biraz halının altında beklettim. ertesi gün bir çerçeve yaptırdım oldu.
  • silver apple  (22.07.14 16:24:27) 
ben kalın bir çift taraflı bant alıyorum (eni geniş olanlardan)

ve arkasına yapıştırıyorum. Daha sonra da karton gibi bir şeyi puzzle ın arkasına sabitliyorum yine bantın diğer yapışkan yüzüyle.

Çerçeveletirken de büyük rahatlık oluyor. O yapıştırıcılar biraz dandik geliyor da bana.
  • safepassage  (22.07.14 16:25:30) 
Arka yüze mı süreyim yani? Ön yüze sürüp renklerin vs de bozulmasını falan engelleyeceğini söylemişlerdi. Arka daha mantıklı gibi ama arkadan yapınca yapıştırıcı etkisi ile biraz ıslanırsa sorun olmaz mı? Arkası başka bir tür malzeme gibi.

Bir de ne ile süreceğim bunu? Fırça, sünger, peçete ya da ne ile?
  • nawar  (22.07.14 16:31:00 ~ 16:35:28) 
Daha önce bir çok kere puzzle'ı ön tarafından tozu sulandırarak yapıştırdım ve bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sizin de yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Ancak belirtmemde fayda var benim yapıştırdıklarım Educa idi. Farklı bir marka ile uğraşıyorsanız bir şey diyemem...
  • sku  (22.07.14 16:44:23) 
şimdiye kadar arkasına gazete kağıdı veya ince karton koyarak önden yapıştırdım.


  • inheritance  (22.07.14 16:49:09) 
herkese teşekkürler.

koli bandına giremedim. bir yerde hata yapar elime yüzüme bulaştırırım dedim. hani bant düz yapışmaz, onu düzelteyim derken parçası çıkar vs. diye.

alta gazete serip, üst yüzeye bunu sürdüm, kartvizit ile de yaydım. bıraktım şimdi öyle kuruyor kendi kendine. daha sonra çerçevelenmeye gidecek.

@adslmodem o dediğini nereden bulabilirim? kalite, şu bu fark edecektir diye düşünüyorum. normal öyle gerip bırakacak mıyım? görüntüyü etkiler mi?
  • nawar  (22.07.14 17:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.