[]

Yazıcı Kartuş ve Çıktı Sorunu

HP Photosmart C3180 model mürekkep püskürtmeli yazıcımın renkli kartuşu arıza yaptı(doldurma için gittiğimiz yerde de artık kullanamayacağımı söylediler). Bu yazıcıdan sadece siyah beyaz döküman çıktısı almak istiyorum ancak renkli kartuş bitik olduğu için her seferinde hata vermekte. Renkliyi görmemesini sağlayıp, çatır çutur siyah-beyaz bastırmak için nasıl bir yöntem kullanmalıyım?




 
sağlam durumda boş kartuş da taksan alet hata mesajını verecek. HP kartuş satarak para kazanıyor bu işten. ürettikleri cihazlar da ona göre çalışıyor.

Yazıcının ayarlarında genellikle "black & white only" şeklinde bir seçenek olur. orayı kurcalayabilirsin.

yani çatır çutur siyah-beyaz basmaya devam eder, ama uyarı mesajını da verir.
  • vanwarantion  (22.07.14 05:35:39) 
o şekilde ayarladım, hatta "yalnızca siyah mürekkep kullan" seçeneği vardı onu bile yaptım ancak basmadı. şimdi renkli kartuşu çıkartmayı denedim, taslak olarak kalmış bir dökümanı bastı ancak o şekilde devam edeceğinin garantisi yok maalesef :)


  • sevgikusunkanadinda  (22.07.14 05:47:27) 
eğer yazıcıdan memnunsan son bir defa renkli kartuş tak, bittikten sonra da yenilemezsin artık.
renkli kartuş bitik diye uyarı verip durur, sen de görmezden gelirsin. siyah-beyaz çıktı almanı etkilemez.

en güzeli, en temizi basit bi lazer yazıcı...
  • vanwarantion  (22.07.14 06:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.