[]

Uçak korkusu ve benzer bir şeyler

Bende bazen uçak korkusu var, bazen yok ve ne zaman ortaya çıkacağını da bilmiyorum. Korktuğum zaman da bayağı bayağı "Ne olur şurada bayılayım da, indiğimde ölü veya diri inmiş olayım" diye yalvarasım geliyor, başım dönüyor korkudan, zangır zungur titremeye başlıyorum. Anu'dan başlayarak tüm tanrı ve dinlere açıyorum kendimi. O yüzden de binmeden önce Passiflora alıyorum, bazen o da kesmiyor diye 2 tane alıyorum. Geçen gün eczaneden Passiflora Mood diye bir şey verdiler, günde 1 tane almak gerekiyormuş. Bundan bir tane keser mi ki, deneyen ve bilen var mı? "Onun yerine şunu kullan" diyecek olan var mı? İçeyim de her türbülansta göbek mi atayım onun yerine?


Beyaz adamın biri hasbelkader kızılderililerin arasına karışmış. Onlarla birlikte yürümeye başlamış. Kızılderililier yolsa 3 adımda bir kamp yapıyorlar, oturup bekliyorlarmış; enerjileri daha yerindeyken sürekli dinleniyorlarmış. Beyaz adam da sormuş "Neden sürekli bekliyorsunuz" diye, kızılderililer de "Ruhlarımız geride kaldı, onları bekliyoruz" demişler.Her uçağa bindiğimde, hele ki kalkış sırasında ruhum geride kalıyor; uçak bekleyemiyor da ruhum yetişsin. Uçağın indiği yerin neresi olduğunu algılayana kadar bir sersemliyorum. Sizde de oluyor mu ruhun geride kalması durumu?

 
cok sık ucak ile sehat etmedim gidis gelis toplam 6 kere bindim ucaga. kisa ucuslarda gerci ama hafif kulak tikanikligi disinda bir problem yasamadim. korkan insanlarinda neden korktugu anlamiyorum acikcasi.

pasiflora kullanan arkadasim var ama babasi eczaci. kafasina gore kullanmiyor.

pskolog ile gorusseniz daha saglikli olmaz mi.
  • kutsalbok  (22.07.14 04:37:18 ~ 04:38:29) 
Binişim 70'i geçmiştir, 100'e varıyordur, hepsinde korkmuyorum. Bazen korkasım tutuyor. Ne zaman olacağını tahmin edemiyorum.


  • aychovsky  (22.07.14 04:43:47) 
stresli olabilir misiniz?

ben 300'den fazla binmisimdir ucaga. son 6 ayda ben de ayni seyleri yasiyorum. halbuki cok severdim ucakla yolculuk etmeyi. strese bagladim ben.
  • she was my baby  (22.07.14 04:52:04) 
psikoterapi ama dinamik psikoterapi ile hallolur. derinlerde başka bişiy ve belki de bi suçluluk var. bu şekilde tezahür ediyo.

bende de bi ara oldu ve sonra telkinle yendim kendi kendime. hatta türbülans sırasında en çok eğlenen iki kişiden biriydim.

kırmızı şarap da iyi gelir.
  • compadrito  (22.07.14 05:08:25 ~ 05:09:09) 
Belki de guncel ucak kazasi haberleri ile ilgilidir. Binmeden once yakin zamanda boyle haberlere denk geliyorsaniz etkiliyor olabilir.

Depremde oluyo bana onun gibi bir sey. Kucuk deprem olunca (deprem olayi guncellik kazaninca) olur olmaz sallanti hissediyorum.
  • f_d  (22.07.14 10:17:28 ~ 10:18:38) 
çare iki bira.


  • ursa major  (22.07.14 13:27:52) 
uçak yolculuğunun en tehlikeli yanı, havaalanına gitmek ve havaalanından dönmek için bindiğin taksidir yazacam, küfredecen şindi bana. ''ööle olduğunu sanki biz bilmiyoz mu dallama?'' diyecen.


  • compadrito  (22.07.14 15:43:45 ~ 15:44:31) 
@f_d Bu yeni olan bir şey değil, en az 8-10 yıllık bir şey. Tabii kaza haberlerinin ve Uçak Kazası Raporu belgesellerinin iyi etkilediğini söyleyemem

@ursa major İçki biraz olamaz gibi, indikten sonra arabaya geçeceğim. Tehlikeli hale gelmeyeyim.

@compadrito Yukarılarda iken "Evden daha güvenli, evden daha güvenli, evden daha güvenli" diye sayıkladığım doğru. Bu yüzden küfretmeyeceğim, ama dediğimi (dediğini) bir de algılayabilsem.
  • aychovsky  (22.07.14 19:06:16) 
bu korkunun başka bir ''şey''in tezahürü, su yüzüne çıkması olduğu önkabulüyle işe başlayabilirsin. o ''şey''in ne olabileceğini bulmanda, dinamik psikoterapi yol gösterir. bu şey, derinlerde kalmış bir suçluluk duygusu olabilir mesela. çünkü üst beyin ve alt beyin çatışmasını açık olarak görebiliyoruz. üst beyin diyo kine, evden daha güvenli, evden daha güvenli ama alt beyin onu dinlememekte direniyo.

alt beyin ne zaman ihtilal yapar, işler o zaman boka sarar.
üst beyin ne kadar iktidarda kalır, işler hep düzgün gider.

okumadıysan, Duygusal Zekâ - Daniel Goleman'ı listeye yaz.

eğer psikoterapi için, zaman, para, istek yoksa, bu işin üstesinden gelecek merci cerebrum dominant hemisfer prefrontal cortex'tir. hürmetlerimi sunuyorum kendilerine.
  • compadrito  (23.07.14 10:28:13 ~ 10:28:54) 
@blossom Geride pek kimseyi bırakmıyorum. Daha doğrusu geride koca koca insanlar bırakıyorum, onlar da özleniyor, ediliyor ama kendine bakacak insanlar, öyle bir "Boyunlarını bükük bıraktım" gibi bir durum yok, öyle bir suçluluk yok. O duyguyu başka bir zamanda sadece bir kere hissettim, tanımadığım bir şey değil ama o konuda tanıdığım en rahat insanlardan biriyim. Ama şu var, adrenalin sevmiyorum; adrenalinli şeyler zevk aldığım şeyler değil. Örneğin, biri dese ki "Sen şu köşeden çıkınca aniden önüne fırlayıp seni korkutacağım", onu bilsem bile korkarım. Aniden bir şey olması yeter, uzun uzun süreli gerilimden ve gerginlikten çok etkilenmem ama ani şeyler basit bile olsa etkilenirim.

@compadrito Daniel Goleman'ı okudum maalesef. Şurada da durumu anlatmıştım.
www.eksiduyuru.com
Kişisel olarak zaman zaman abarttığını düşünsem ve ara ara "Yok, artık" desem bile Nusret Kaya ekolüne daha yakınım. O da bir "Alt beynine kulak ver, üst beynini at gitsin. Sonra da o alt beyni eğit" insanı.
  • aychovsky  (23.07.14 12:17:08) 
üst beyni at gitsin olur mu bea? hem de senin üst beynini?!?
orda bi yannış annama var.
onun adı alt beynine kulak ver diil, içindeki sese, sezgilerine, içgüdülerine, önsezilerine kulak ver olabilir.
  • compadrito  (23.07.14 12:21:26) 
Ben anlatamamışımdır adamın dediğini. Üst beyni komple atmıyorsun da, beyni haşlanmış yumurta gibi ele alıyor işte. "Üstün düzgün olabilmesi için önce içeriden, alttan başlayacaksın. Yoksa, içi cıvık şey dışı katı olsa ne olur" gibilerinden şeyler söylüyor. O daha düzgün anlatıyor tabii.


  • aychovsky  (23.07.14 12:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.