[]

kopek sahiplendim (sokak kopegi) simdi nasil olcak?

Bir dukkan onunda 4-6 aylik kopek buldum.. boxer, pitbull ya da baska bir seyin kirmasi.. boyu her neyin kirmasiysa, orjinalinin %50 kucugu.. sanirim kucuk bir kopekle ciftlesmis o yuzden.

kirma diye sokaga atmislar tahminim. Belediye de yakalayip kisirlastirip salmis sokaga.

Buldugumda Cok korkuyordu. Acik bi kac yarasi vardi. Dis izleri filan vardi.. batikon surdum. Aldim eve.

2 gecedir bende kaliyor. 2 gundur de yine sokaga birakildigi yere gidiyor. Yani gece benim pesime takiliyor. Evime geliyor. Sabah tuvalet icin disari cikardigimda kacip birakildigi yere gidiyor..



Simdiiiiiiiiiiiii sorularim sunlar..

Ben duzenli olarak 3 sokak kopegi beslerim. Ama evime giren ilk kopek bu.
Nasil bakabilirim buna?

Ise giderken evde mi birakayim? Eve sicar mi 8-6 calisiyorum..
Ne yer ne icer? Benim sokak kopeklerim ne bulursam onu yerdi. Ama bu kopek kendisi yemek bulamayacagindan(evde olursa) sikinti var. Ben beslemeliyim..

Pireli bitli kenelimidir? Eve aliyorum ama. Yikayayim mi? 6 aylik ama boyu kucuksede isirmaya kalkabilir. Cok tanismiyoruz. Daha aklima gelmeyen sorularim vardir.. siz tavsiyeler verin. Hic bakmadim evimde.. simdi isten eve gidiyorum. Birakildigi yerden alacagim. Eve goturecegim.. 3. Gun.

 
veterinere götür tahlil vs yaptır. hem hayvanın, hem de sizin açınızdan iyi olur. gençlik aşısı vs olması gerekiyor, zaten veteriner yönlendirir. hangi şehirdesiniz? dürüst bir veteriner tavsiyem olabilir.

henüz 6 aylık yavru. mutlaka evin içine yapacak, sizin yapacağınız şey ise tuvaletini yaptığı yerleri mutlaka iyi bir şekilde, çamaşır suyu ile silmek. yoksa gelir sürekli kokunun olduğu yere yapar tuvaletini. tuvalet işi için balkona alıştırmaya çalışın (veteriner sorun olmaz derse sokağa). kendi başına dışarı bırakmayın ama.
  • air  (21.07.14 19:14:36) 
Eskisehirdeyim. Pahali islemmi bunlar?


  • ibomiu  (21.07.14 19:20:05) 
İzmir olsaydı yardımcı olurdum. Çok büyük paralar değil ama bazı insafsızlar tuttuğunu koparmaya çalışıyor. Ona dikkat edersin. Tanıdık varsa ona götür (tabi piyasa araştırması da yap) olmadı belediyenin veterinerine götür. Sokaktan buldum sahiplenicem ama aşılarını yaptırmak istiyorum de. Zaten onlar daha önce almışlar, yazınızdan anladığıma göre.. Kulağında ki etiketten geçmişini öğrenirsin belki. Daha önce yapılmış aşısı filan varsa tekrarlamazsın aynı aşıları.

(kuduz vs yapmıyorlar diye hatırlıyorum)
  • air  (21.07.14 20:39:18) 
yemek ver, su ver. sonra bi yıkamaya çalış bakalım kaçacak mı. kaçmazsa yıka, kaçarsa biraz daha bekle. yemek verdikçe alışır.

eve sıçıp işeyecektir, o kadar kafana takma zamanla doğru yere işeyip sıçmayı öğrenir. dünyanın en muhteşem köpekleri bile ilk zamanlarında eve işeyip sıçar. o yüzden hiç gider yapma köpeğe.

evde bırak, girmesini istemediğin yerler varsa oraların kapısını kapat. hatta bence sadece salonu açık bırak ve yerlere full gazete ser. bi tane de oynayabileceği bi oyuncak bırak.

yazık amk evde sıkılacak ama yapacak bişi yok, belli ki dışarıda da hırpalanıyor yarası falan olduğuna göre.
  • kamera motor  (21.07.14 20:58:38) 
Eğer evde bırakacaksanız erişebileceği yerlerdeki eşyalarınıza dikkat edin, ayakkabı, kitap, şapka gibi şeyleri parçalamaya bayılıyorlar.


  • amelie poulain  (21.07.14 21:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.