[]

Tetanoz olur muyum?

Şimdi ben buzdolapçıyla merdivenden buzdolabı indirirken, buzdolabının tepesinde bi bölüm kopup elimde kaldı ve buzdolabının geri kalanı da merdivenlerden sürüklenmeden önce gelip bacağımı yaraladı. Ben o telaşla hiç aklıma gelip de bakmadım neresi kopup sürtündü diye ama sokağa attığımız eski bi buzdolabıydı.

Şimdi üstünden bi kaç saat geçti de aklıma geldi, tetanoz olayı. Misal tetanoz olsam, kaç günde belli olur? En geç kaç gün sonra aşı olsam faydası olur? 2-3 sene önce tek doz bi aşı olmuştum, şimdi baştan mı olmam gerekir? Tetanoz öyle basit bişey mi; yani sanki o parçanın güneşli temas etmesi filan gibi bişeyler hatırlıyorum? Yani buzdolabının içindeki bi kısım paslanamaz? Şu anki yara üzerinden bi tahminde bulunmam mümkün müdür? Cahil sorularımı mazur görün, hiç anlamadığım işler :D


Teşekkürler.

 
Oyy sana bişi olmasın ya:) Yaptırdığın aşının 5 yıl geçerli olması lazım. Tetanozda yaranın beyne yakınlığına göre 5-6 gün içinde belirti verebiliyor.


  • Lola90  (21.07.14 18:16:18) 
benim bildiğim, 24 saat içinde aşı olmanız lazım. belirti verdiğinde, zaten iş işten geçmiş olur.


  • marcelorios  (21.07.14 18:17:34) 
kadın işte budur. buzdolabı indiriyor aşağı, vay be :))
için rahat etsin, doktora git en iyisi.

  • rock n roll  (21.07.14 18:22:03) 
Bir dahiliyeye gidiver icin rahat etsin.
Buzdolabini tek basina mi indiriyordun?

  • delifaruk  (21.07.14 18:44:33) 
Of hiç gitmek istemiyorum ya. Bence bişey olmiycak :/ :)

Yok tek değil, adam önden ben arkadan tutup indiriyorduk.
  • pandispanya  (21.07.14 18:48:01) 
Vay be kadinmis, o ne yahu! Kendimden utamdim:))


  • delifaruk  (21.07.14 19:04:47) 
Şüpheniz varsa çaresine bakın acilen. Bir doktor arkadaşım tetanozdan ölümün nasıl olduğunu anlatmıştı da.. Allah vermesin.


  • manuel mandalina  (21.07.14 19:10:11) 
Pff. Tam kafamda halletmiş, mental olarak tetanozu yenmiştim, şimdi neden böyle şeyler söylüyorsunuz :D


  • pandispanya  (21.07.14 19:18:46) 
tek doz aşı 5 yıl korumaz. asgari iki doz olman gerekirdi. o da yanlış bilmiyorsam, 3 yıl koruyordu.

git aşını ol, korkulu beklemektense.

geçmiş olsun.
  • oinone pe  (21.07.14 19:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.