[]

Çalışma saatleri

Selam,

Bir hede hödö projesinde maaşlı yazılı çevirmen olarak çalışıyorum. Ofis yer yer hayli gürültülü olduğundan aslında ofiste çalışmak çoğu zaman evde çalışmaktan çok daha verimsiz oluyor.

İş yükü de duruma göre farklılık gösteriyor. Örneğin elimde uzun ve en kısa zamanda bitirilmesi istenilen bir metin varken buna bir de örneğin akşam 16'da verilen ve ertesi güne yetiştirilmesi istenen nisbeten uzun çeviriler ekleniyor.

Yani gece/gündüz/hafta sonu çalışılmasını gerektiren bir durum söz konusu.

Özellikle mesai sonuna doğru verilip ertesi güne istenen, dolayısıyla akşam çalışılmasını gerektiren bu durum için soruyorum.

Ertesi gün evden çalışmayı talep etmek şımarıklık mıdır?

 
aynı teklif bana gelse ' oldu paşam başka bir istek? sırta masaj' filan diye sorarım hani.

ya sizin peşinizden şirketteki diğer insanlar da aynı taleple gelirse? siz işveren olsanız izin verir misiniz?
  • galahad  (21.07.14 17:22:48) 
şimdi herkes aynı iş yüküne ve mahiyetine tabi değil bu bir

bir işverenin önceliği işin zamanında bitmesi olmalı bu da iki.

bu noktada çalışma saatleri belli olmayan, gece gündüz çeviri talebi geldikçe çalışan birinin toplu taşım çilesiyle şehir dışındaki bir ofise her gün gitmeye zorlanması saçmadır. işi baltalamaktır aslında..

neyse işveren aklını anlayabiliyorum.
  • rainarc  (21.07.14 17:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.