[]

Gss sicil borcu. Öğrenciyim. Borcum var?

Sözlük'te bununla ilgili bir başlık vardı. onu görünce dur yahu bir de ben bakayım dedim. 2500 lira borç görünüyor 1.5 sene önce başlamış. ben bu sene okulu uzatmıştım ama hala öğrenciyim sonuçta. bunu ödeyecek miyim yani? siksen ödeyemem nasıl olacak bu iş. sgk'ya gitsem düzeltirler mi?

not: bu borcun başlamasından bir ay kadar önce sadece 13 günlük bir dönem için bir sigortalı işte çalışmıştım onun dışında herhangi bir işim olmadı.


 
25 yaşını geçtiyseniz ve erkekseniz o borcu ödemek zorunda kalıyorsunuz maalesef. öğrenci olup olmamanız bir şey ifade etmiyor.


  • blueprints and cigarettes  (21.07.14 16:34:59) 
@üşüdüm benim sıkıntı yarattığım durum şu. sigortayı başlattın ödeyeceksin. öğrenci falan dinlemeyiz derler mi diye merak ettim.


  • congratulations  (21.07.14 16:35:39) 
@blueprints and cigarette yarra yering o zaman diyorsun. ee ben 25imi geçeli bir kaç ay oldu. ondan öncesini sildiremez miyim?


  • congratulations  (21.07.14 16:36:35) 
o zaman öğrenci olduğuna dair belge alıp ki mantıken öğrenci belgen bunu da belgeliyor, gidip 25 ten öncesini sildirebilirsin.

edit:benim de 25'e az kaldı, yılda bir kere doktora gidiyorum, bu zorunlu sikizleme döngüsünden nasıl çıkılacağını bilen varsa ne süper olur.
  • stereoseyfi  (21.07.14 16:37:57 ~ 16:40:10) 
yıllardır hastaneye gitmemiş adamım. sikerler öyle borcu ya. ulan ay sonunu kıt kanaat getiriyoruz. bir de borç çıkarıyor pezemenkler


  • congratulations  (21.07.14 16:42:53) 
sen bi sgk ya git zaten. 25 den sonra geçerli diye biliyorum ben. bu gelir testi yapıldığı dönemler bir arkadaşımızın ailesi G0 grubundaydı yani yeşil kart diyelim. ama o ailesiyle birlikte kalmadığı için ve özel bi üniversitede hem master yapıp hem de asistan olduğu için onu tek olarak ayrı hane gösterdiler. G1 grubunda çıktı gelir testinde ve şu an hala o borç işlemeye devam ediyor. birlikte sgk'ya gittik dilekçe falan yazdık ama olmadı onu G1 grubunda gösterdiler yine saçma bir şekilde. zaten bu gss tam bir saçmalık. adam hastaneye gitse de gitmese de, ilaç alsa da almasa da ödemek zorunda bırakılıyor bunu.sinirlendim neyse.


  • blueprints and cigarettes  (21.07.14 16:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.