[]

Dizüstü Bilgisayar Önerisi (1500 - 2000 TL)

2100 liraya kadar da olur. Bu sene üniversiteye başlayacağım, bilgisayar mühendisliği. 4-5 senelik de bir programlama tecrübem var iyi kötü. Ama şu ana kadar hep masaüstü kullandım. İstediğim bilgisayar rahat kod yazmaya müsait olsun, büyük projeleri şırank diye derleyebileyim. E bunun yanında da oyun oynayabilirsem fena olmaz. En azından günümüzün en iyi oluyonarını orta veya biraz daha üst bir seviyede akıcı çalıştıran bir şey olursa iyi olur. (Yaklaşık 3 senedir hiç oyun oynamıyorum, acısını çıkartmam lazım)

* Rahat bir klavyesi olsun.
* Ekran kalitesi çok önemli benim için. Sürekli dizi izliyorum, karanlık sahnelerde evdeki hiçbir alet güzel bir görüntü sağlamıyor. Bu sorunu yaşamayacağım bir ekranı olsun.
* Donanınımı linux'la uyumlu olsun, bir de onunla uğraşmayayım.

Daha önce hiç dizüstü kullanmadığımdan bilgisayar önermek yerine nelere dikkat edeceğimi de söyleyebilirsiniz.

Bir de şu ana kadar aşağıdakileri buldum. Ne dersiniz?
www.istanbulbilisim.com.tr
www.istanbulbilisim.com.tr
www.istanbulbilisim.com.tr

özellikleri neredeyse aynı fakat hangisi daha kalitelidir bilemedim, daha önce hiç laptop almadım çünkü.

 
Istanbul Bilisim'den alma, bu kesin. Garanti ve destek konusunda sorunlu.

Asus, Msi, Packard Bell, Casper gibi markalari alma. Fiziki olarak cok dayaniksizlar.

Dell alirsan Latitude serisini tercih et.
  • fever  (21.07.14 15:19:09) 
ben de mühendislik okuyorum daha bu sene asus aldım gayet de memnunum, ekran demişsin hd led'lere bak program yazcağın için de numpad garanti lazım yani rahat olur sana.

lenovolar genel olarak iyi servisleri çok harika hatta 1-2 günde teslim ediyorlar servisin yeri de mecidiyeköyde kolay ulaşılabilir bir yerde. ama harddisklerinde çok sıkıntı çıkıyor devirleri düşüyor yavaşlıyor.

verdiğin linkteki lenovo nun ssd'si 8 gb çok yetersiz kalacaktır sana.
asus'un işlemcisi ise 3. nesil. almışken 4. nesil almanda fayda var ve ekran kartı 720m ben 740m kullanıyorum. linklerdeki asusla lenovoyu karşılaştırcaksak lenovo derim ekran kartı daha iyi çünkü.

bir de asus'un servisi istanbul için baya bok gibi bi yerde onu da belirteyim.
hp'nin ram iyi ekran kartı iyi ama hp, hp'ler genelde çok ısınıyor durum bunda nasıldır bilemiyorum.

ben bunu almıştım 200 lira da ucuzlamış tabi haliyle:
www.istanbulbilisim.com.tr

sen şunu alabilirsin ekran kartı 840m
www.istanbulbilisim.com.tr

eğer internetten alacaksan istanbul bilişim yerine pcdepo'dan al. ben kargo beklemek istemediğim ve peşin vereceğim için istanbul bilişim'in mağazasından almıştım ama ben bile alırken pcdepoda aynı bilgisayar 200-300 arası daha ucuzdu. pcdepodan ssd'li modeli alabiliyordum hatta öyle diyim.

misal son linktekiyle burdaki fiyat farkı tek çekimde 100 lira :
www.pcdepo.com

edit: garanti konusunda sorunlu demişler şöyle söyleyim lenovo da alsan asus da alsan istanbul bilişim ile bir işin olmayacak direkt kendi distribütörüne götürceksin, bilgisayarımda bi sıkıntı çıksa kalkcam asus servisine götürcem yani.
bir de şunu söyleyim almışken freedos al çünkü linux diyorsun boşuna windows'a para verme.
  • metehan01  (21.07.14 15:28:51 ~ 15:32:21) 
@fever diğer yerlerde hep stokta yok diyordu o yüzden oradan araştırmıştım, diğer yerlere bakayım bari. pcdepo iyi gibi.
@metehan01 çok sağol hocam. zaten freedos bakıyorum hep. dediğin gibi lenovo daha iyi duruyor sanki. bir de senin kullandığın bilgisayar da 15.6" 1366 x 768 çözünürlüklü. şekli nedir bunun? yeterince büyük mü küçük mü? yıllardır 19" kare ekran kullanıyorum, çok garipsemiyeyim.

  • yasli ateist  (21.07.14 15:49:58) 
akakçe. com yoldaşın olsun dostum. ben asus aldım bi kaç ay oluyor. 2 ay araştırdım. çok da memnunum.


  • semenderr  (21.07.14 15:59:48) 
ben bu üç seçenek arasından tabiki lenova yı alırdım.daha iyi işlemci ssd farkı ile öne çıkıyor.tüm özellikler aynı ve aynı fiyat olsa asus daha kalitedir.


  • uykulu_fb  (21.07.14 20:33:53) 
biraz bütçe artırımı yapıp şunda karar kıldım: www.pcdepo.com


  • yasli ateist  (21.07.14 22:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.