[]

Yahudiler ve israil

Yahudi ırkı kendi en üstün ırk olarak görüyor mu ?
İsrailler diğer insanları kendilerine hizmet etsin diye mi yaratıldığına inanıyor ?
Şu vaadedilmiş toprak olayı nedir ?
İsrailler yapılan katlıama nasıl destek olabiliyor ?
Aramızda israil haklı diyen var mı ?
?

 
Öncelikle genelleme yapmamak lazım. Filistin'e yapılan katliama karşı duran birçok yahudi ve israil vatandaşı var. Ben sadece en katı-dindar israillilerin düşüncelerini yazayım

1. evet
2. hayır. İsrailliler Tanrı tarafından seçildiklerine ve kutsal olduklarına inanıyorlar. Geri kalanların hizmet etmesine gerek yok, işlerine karışmasınlar istiyorlar.
3. Antik Mısır'dan kaçtıklarında Kenan topraklarının kendilerine vaadedildiğinin Musa aracılığıyla bildirildiğine inanıyorlar. Ancak bu toprakların sınırı kesin değil. Sadece bugün filistin-israil-ürdün olarak adlandırılan bölgeyi içerdiğini söyleyen de var, fırat-nil arasındaki toprakları içerdiğini söyleyen de.
4. Hepsi destek olmuyor. Destek olanlar her ülkede görülebilen(bizim ülkemizde de) fanatizmin içinde kavrulmuş insanlar. Her ülkede var bu kişiler. İsrail'e özgü değil.
5. Bunu bilmiyorum ama vardır diye tahmin ediyorum.
  • protector  (21.07.14 03:50:06) 
1 evet
2 evet
3 tevratta tanrı o toprakları onlara vermıstır
4 hitler-almanlar tayyip-akp israil-yahudiler bu cok basit bi soru
5 kısmen haklı ben varım.
  • soykhan  (21.07.14 03:51:57) 
bu arada ben israilli olsaydım kesinlikle desteklerdim. bu bakış açısıyla alakalı. bir hocamın israil'de yaşayan akademisyen bir arkadaşı var. onunla konuşmuş adam diyor ki buradaki insanlar sokakta yürümekten bile korkuyorlar hamas saldırıları yüzünden. çok fazla sivil terörist de varmış. yani gerçektir değildir bilmiyorum belki devlet bu korkuyu yaratmıştır destek bulmak için. ama o psikolojiyle yaşasam ben de destek verirdim muhtemelen


  • ack3000  (21.07.14 03:53:26) 
adamlarin tevrattan paylastiklarina gore degil direk irklsr kendi irki aralarinda bile rekabetin zirvesi var.

turkiye de cikip pkk'yi bombalasa sen cikip sevinmez misin. cikip israillere niye seviniyorsun demek sacma olur


israilde hamasi bombaliyor.

bunu yaparken sivil can konusunda arti bir ozen gostermiyor. hamasinda canina millet.
olan cocuklara oluyor aminakoyum.

cogu insanin tepkisi israile ya da hamasa degil. ama sözde muslumanlar israil deyince oo ne dedin sen cani moduna girdikleri icin sinirler geriliyor.
bu savas yillardir suruyor ve bu bize belirli araliklarla servis ediliyor.2 ay onceye kadar bir haber kanalida bile bu konuyla ilgili bir sey gordun mu.
abbas ulkemize geldi. ilk geldigi gun konusmasi dinleyen biri olarak sanki filistin degil de norvec baskani aq. o kadar rahat ki. ha sabah da gorduk zaten unlulerimizle iftar yemegi yemisler resim cekilmisler.

sana garip gelmiyor mu.





vaad edilmis topraklar icineksisozluk.com
  • kutsalbok  (21.07.14 04:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.