[]

doesn't can't şeklinde bir kullanım yok di mi?

ya bir cümleye aşırı güldüm ama yanlışlığından emin olmadan dalga geçmek istemiyorum, bir sürü bilmediğimiz etmediğimiz yönü var ingilizcenin. gerçi böylesini hiç görmedim duymadım ama olsun, sormaktan zarar gelmez.

"I hope LGD doesn't can't handle the pressure."

demek istediği şey, umarım LGD baskının altından kalkmayı başarır, baskı altında ezilmez.

yanlış di mi bu? ona göre gülcem? doesn't can't ne ya?

 
"yapmaz, yapamaz" denmiş olmasın?


  • devilred  (20.07.14 21:44:55) 
arada slash olması lazım. doesn't/can't diye.


  • sen git ben geliyorum  (20.07.14 21:48:13) 
ikisinin bir arada olamaması bir yana, olumsuz da olmaması lazım. can't handle olursa, tersine, baskıyla baş edemez olur.


  • saatgeceninonikisi  (20.07.14 21:49:19) 
konuşurken söyledi. slash olursa mantıksız olmaz mı hem, "I hope LGD can't handle the pressure" demiş olurdu o zaman?


  • pescador  (20.07.14 21:49:25) 
e düzeltmiştir o zaman?

bir de cümlede "umarım baskıyla başa çıkamaz" diyor, senin dediğini değil.
  • devilred  (20.07.14 21:52:04) 
@devilred, öyle bir cümle kurması mantık dışı. demek istediği, LGD baskının altında ezilmez umarım. diğer türlüsünü söylese stüdyodan falan atarlar zaten adamı.


  • pescador  (20.07.14 21:54:05) 
Konuşurken başka bir şey söyleyecekmis çevirmiş bence. Niye sağ eliyle sol kulağını göstersin I hope LGD can handle the pressure demek varken.


  • Lim5  (20.07.14 22:01:35) 
can't diyecekmis agzindan doesn't cikmis duzeltmis sonra haci gulme herkesin basina gelebilir :)

edit: ha tamam, baskinda altinda ezilmez umarim demesi icin can demesi lazim. doesn't da can't de olmaz. surcmus dili tam tersini soylemis.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 22:02:13 ~ 22:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.