[]

bunu yapan kişi neyden dolayı ceza alır?

yardıma muhtaç, kimsesi olmayan insanları bir yere toplayıp bu kişiler üzerinde ilaç, uyuşturucu vs. deneyen kişi ne cezası alır? yani kanundaki hangi şeylerden cezalar gelir buna? pedofili pedofiliden alır, tecavüzcü tecavüzden alır... bunun yaptığı ne olarak geçer kanunda? alıkoymak? rızası dışında öroyin yüklemek? alacağı tüm cezalar ayrı ayrı ne olur?

örgüt işi falan değil. tek bir kişi. "gel cnm ya sana bir kap sıcak yemek vereyim" deyip atıyorum bodruma kapatıyor bunları. sağlıklı kalmaları için yemekleri suları falan veriliyor. işlenen tek suç, rızaları dışında üzerlerinde ilaç kullanarak deney yapmak ve gitmelerine engel olmak, özgürlüklerini ellerinden almak.


 
benden bir adet "tck 109 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gelsin.


  • xenophobe  (20.07.14 16:08:51) 
öncelikle doktor olmadığı halde kişinin organ ve vücut bütünlüğünü bozmaktan dolayı bi ceza yer,
sonra izinsiz ruhsatsız bildirimsiz insan deneyi yapmaktan ayrı bi yer
uyuşturuca da bağlanır.

insan deneyleri uluslararası kapsamda bile sıkıca yasalarla düzenlenmiştir.
  • neferkitty  (20.07.14 16:08:57) 
@xenophobe, hah hocam böyle tek tek istiyorum işte. "kişiyi hürriyetinden yoksun kılan gerizekalı 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır" mı diyor mesela? benzer şekilde 4 farklı suç daha var, onlar da 10 yıl olsun diyelim... bu durumda 43-45 yıl alıyor di mi? sabıkası yoksa, çok tatlıysa 30'a iner herhalde? rakamlar örnek sadece. müebbeti yapıştırırlar herhalde böyle bir şeye.

@neferkitty, kesip biçme yok. sadece uyuşturucu verip etkileri gözlemleniyor. bu da organ ve vücut bütünlüğünü bozmak sayılıyor mu? ya da daha doğru bir ifadeyle, birinin kolunu bacağını kesmekle aynı mı değerlendirilir?
  • pescador  (20.07.14 16:10:35 ~ 16:11:40) 
sayılır yahu en basitinden kendi rızası olmadan ilaç zerk etmesi bile başlı başına suç.


  • neferkitty  (20.07.14 16:14:53) 
organ bütünlüğünü bozmak, kol bacak kesip atmak demek değil. en büyük organ deri. iğne yapmak için deriyi delmek gerekiyo. yani bütünlüğünü bozmuş oluyosun. ayrıca deriyi delip içine bir madde vermek de, bütün vücut biyokimyasına ve fizyolojisine müdahale.


  • compadrito  (20.07.14 16:51:24) 
@compadrito, onun farkındayım ama yani cezası aynı olur mu diye sordum. ikisi de vücut bütünlüğünü bozmak oluyor ama kolunu bacağını kesmek uyuşturucu vermekten çok daha ağır ceza gerektirir herhalde. bu hukuk falan çok acayip bi şey aslında, 200 sene yaşayacak olsaydım muhakkak okurdum.


  • pescador  (20.07.14 17:05:52) 
kasten yaralama suçu, Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. şeklinde tanımlanmış zaten. bu suçta içtima da olmaz her bir mağdur için ayrı ayrı ceza alır.
bu da insan üzerinde deney yapma suçu. İnsan üzerinde deney

MADDE 90. - (1) İnsan üzerinde bilimsel bir deney yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) İnsan üzerinde yapılan rızaya dayalı bilimsel deneyin ceza sorumluluğunu gerektirmemesi için;

a) Deneyle ilgili olarak yetkili kurul veya makamlardan gerekli iznin alınmış olması,

b) Deneyin öncelikle insan dışı deney ortamında veya yeterli sayıda hayvan üzerinde yapılmış olması,

c) İnsan dışı deney ortamında veya hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda ulaşılan bilimsel verilerin, varılmak istenen hedefe ulaşmak açısından bunların insan üzerinde de yapılmasını gerekli kılması,

d) Deneyin, insan sağlığı üzerinde öngörülebilir zararlı ve kalıcı bir etki bırakmaması,

e) Deney sırasında kişiye insan onuruyla bağdaşmayacak ölçüde acı verici yöntemlerin uygulanmaması,

f) Deneyle varılmak istenen amacın, bunun kişiye yüklediği külfete ve kişinin sağlığı üzerindeki tehlikeye göre daha ağır basması,

g) Deneyin mahiyet ve sonuçları hakkında yeterli bilgilendirmeye dayalı olarak açıklanan rızanın yazılı olması ve herhangi bir menfaat teminine bağlı bulunmaması,

Gerekir.

(3) Çocuklar üzerinde bilimsel deney hiçbir surette yapılmaz.

(4) Hasta olan insan üzerinde rıza olmaksızın tedavi amaçlı denemede bulunan kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, bilinen tıbbî müdahale yöntemlerinin uygulanmasının sonuç vermeyeceğinin anlaşılması üzerine, kişi üzerinde yapılan rızaya dayalı bilimsel yöntemlere uygun tedavi amaçlı deneme, ceza sorumluluğunu gerektirmez. Açıklanan rızanın, denemenin mahiyet ve sonuçları hakkında yeterli bilgilendirmeye dayalı olarak yazılı olması ve tedavinin uzman hekim tarafından bir hastane ortamında yapılması gerekir.

(5) Birinci fıkrada tanımlanan suçun işlenmesi sonucunda mağdurun yaralanması veya ölmesi hâlinde, kasten yaralama veya kasten öldürme suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

(6) Bu maddede tanımlanan suçların bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, tüzel kişi hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.

ayrıca bir de kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu oluşur.
  • alice practice  (20.07.14 18:06:09) 
korku filmi mi yazıyorsun?


  • titiraprap  (20.07.14 18:10:08) 
hocam tam ne cezaları yer bilmiyorum ama ömrü hayatı boyunca hapisten çıkamayacağı kadar çok fazla suçu birden işlemiş olduğunu biliyorum.


  • kamera motor  (20.07.14 18:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.