[]

karbonhidrat almadan kahvaltı

şimdi son dönemlerde hep söyleniyor, karbonhidrat şöyle zararlı protein ise böyle cici.

peki protein ağırlıklı beslenen arkadaşlarım, kahvaltıda ne yiyorsunuz? diğer öğünleri planlayabiliyorum ama kahvaltıda tıkanıyorum açıkçası. sabah sabah da tavuk yenmez ki yahut peynir yumurta tamam ama ekmeksiz gitmiyor onlar da.


 
yumurta olsa gerek


  • joy stick  (20.07.14 01:58:44) 
lor peyniri ve salata tıka basa doyurur istediğin oysa. yanına da yımırta çakarsın olur biter. bi bardakta süt iç. şampiyonların kahvaltısı.


  • hasmetizm  (20.07.14 02:01:19) 
başlarda garip gelse de sonra alışıyorsun ya tamamen bırakıyorsun ya da haftada 1-2 yi geçmiyor kahvaltıda yediğin ekmek, o da tam buğday/tahıllı vs. bir ileri adımı yulaf kepeğinden kendi ekmeğini yapmak ya da karbonhidrat olarak yulaf ezmesini yoğurda yumurtaya falan karıştırarak yemek.


  • candanag  (20.07.14 02:01:23) 
Yumurta, tereyağı, peynir, zeytin, domates, salatalık.

Bir hafta içinde alışırsın, gayet de gider.
  • arnold schwarzeneger  (20.07.14 02:01:52) 
yulaf kepeğinden krep yapıyorum. içine de isteğe göre peynir falan konabilir. yanında domates, salatalık yiyorum. öyle işte.


  • kakao  (20.07.14 02:15:43 ~ 02:16:20) 
şu ekmek olayına o kadar takılmayın. 1-2 dilim ekmekten birşey olmaz inanın. onun yerine cips, hamburger gibi aburcuburlar başta olmak üzere, makarna, unlu mamüller, yağlı yemekleri kesmen çok daha önemli. bizim milletimiz nedense zayıflamak icin spor yapmak yerine sadece yemekten kesmeye çalışıyor. daha kolaylarına geliyor çünkü. sen istersen tıka basa ye ama düzenli spor yaptığın takdirde yakarsın zaten. spor yapmaya vaktim yok diyorsan düzenli yürüyüşler işini rahatlıkla görür. ayrıca sadece karbonhidratın değil proteinin de fazlası zararlı. hatta daha zararlı. o yüzden ben söylenenlerin aksine ekmeği kesmen yerine, spor yapmanı tavsiye ediyorum. hem daha sağlıklı şekilde kilo verirsin, hem de damak tadını bozmamış olursun. ha kilo verme problemin yoksa zaten tıkınmaya devam.


  • return_of_turks  (20.07.14 02:18:41) 
Return of turks e katilarak tam bugday ekmeginden sabahlari bi kac dilim yemen faydali olur kanaatindeyim. Karbonhidrati tamamen kesmek faydadan cok zarar getirir. Fazla yag abur cubur seker hamurlu gidalari azaltmalisin karbonhidrati tamamen kesmek yerine. Bi de karbonhidrat var karbonhidrat var. Ve Her seyin bi ölçüsü var proteinin de karbonhidratin da.


  • karacigerim vur kadehlere  (20.07.14 02:47:44 ~ 02:48:55) 
Karbonhidrat tüketmemenin vücuda zararı olacağını kanıtlayan bir tane bile bilimsel çalışma yok.


  • arnold schwarzeneger  (20.07.14 04:33:16) 
ben en güzelinden omlet yapıp yiyorum. peynir ve zeytinli + bol kırmızı biber, karabiber ve kekik.

veya yazıldığı gibi yulaf kepeğinden krep yapıp yiyebilirsin normal krepten pek bir farkı da yok. hem de yararlı bir besin.

yulaf ezmesini ballı sütle karıştırıp yiyebilirsin, o da çok güzel oluyor.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (20.07.14 04:35:24) 
Şimdi ekmeksiz gitmiyor, şunsuz gitmiyor bunsuz gitmiyor olayı tamamen beslenme alışkanlıklarından kaynaklanıyor. İlginçtir ama bir süre(10-15 gün kadar) sıkı bir tertibe sokarsan kendini alışamayacağın şey yok(beslenme alışkanlıklarından nereye).

Ayrıca kahvaltıda yiyeceğin bir dilim ekmeğin de hiçbir zararı olmaz ama beslenme alışkanlığının ayrılmaz bir parçasıysa ekmek işte o zaman bir durup düşünmenin zamanı gelmiş demektir(genel olarak karbonhidratlı gıdalar için de aynı şeyi düşünebilirsin).
  • Octavarium  (20.07.14 17:42:37) 
Vücudun karbonhidrata ihtiyacı yok, karbonhidratın tek faydası enerji vermek. Lakin karbonhidratı kesip enerjiyi yağlardan/ketonlardan almaya başladığınızda hem karb. nedeniyle kilo almaktan kurtulursunuz hem de enerji için yağ yakarak daha çok kalori harcamış olursunuz.

1 gram karb. 4 kalori
1 gram yağ 9 kalori

Onun dışında kahvaltı yapmanıza da gerek yok, kahvaltı dediğiniz öğün sanayileşmeyle birlikte ortaya çıkmış bir öğündür ve çok gereksizdir. Ha illa yapmalıyım diyorsanız yumurta peynir zeytin salata domates yeterli. Ekmeksiz gitmemesinin sebebi, ekmeğin karbonhidrat kaynağı olması ve karbonhidratın uyuşturucu gibi bağımlılık yapmasıdır. Üstelik glisemik indeksi yüksek olduğu için kan şekerinde dalgalanma yaratır ve ekmek yedikçe daha çok acıkırsınız. Bununla birlikte, protein tüketirseniz daha uzun süre tok kalırsınız. O nedenle ne kadar az karbonhidrat, o kadar sağlıklı yaşam.
  • angelus  (20.07.14 17:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.