[]

3 ogun kahvalti yapiyorum olur muyum?

devamli yogurt,peynir,yumurta,sosis falan yiyorum cay, sut iciyorum. Arada canim sikiliyor hamburger falan yapiyorum ama onun disinda sabah ogle aksam boyle. Bir de muz, gunde en az 3 4 muz yiyorum. Zarari olur mu ilerde? Bir suredir boyleyim.

Tesekkurler

not: vucut gelistirme yapiyorum bir de. baktigimda yediklerimde hep protein var, vitamin mineral karbonhidrat yag eksigi de yok gibi gorunuyor ama bilemedim.

 
Kotu bir duzen tabii. Ama illa da kahvaltilik yiyeyim diyorsaniz da;
Lifli gidalar ve sebze de tuketmeye calisin. (Salatalik olur marul olur menemen olur nebleyim) Sosis tuketmeyin. Muzu cok fazla yiyormussunuz onun yerine baska meyveler koyun.
Fazla peynir ve yumurta da iyi degil. Bunlarin yaninda ekmek tuketiyorsaniz o da kotu.
Edit: bunlarla vucut gelistirme icin yeterli besini alabildiginize inanamadim ben. Daha iyu bilenler cevaplar zaten de bana pek olasi gelmedi.
  • ay nov kung fu  (20.07.14 01:50:43 ~ 01:53:14) 
@ay nov kung fu nadiren tuketiyorum onlari ama cok nadir. genel duzeni yazdim. muz bulundugum yerde ucuz ondan muz yiyorum bir de seviyorum :) nadiren elma, cilek olabiliyor. Ekmek de proteinli ekmek, bir suru sey var icinde tam tahil vs, gunde bir iki dilimin ustune cikmiyorum.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 01:55:07) 
Sosis ve hamburger çoğunlukla işlenmiş etten yapılır, bana göre tek sorun bu ikisi gibi görünüyor. Onun haricinde belki muz günde 2'ye (o da araya zaman koyarak yemek kaydıyla) düşebilir, daha iyi olur.


  • sevgikusunkanadinda  (20.07.14 02:14:39) 
sosis kötü. hamburger de haftada bir en fazla. 4 muz çok. hiç kuruyemiş göremedim.
günde kaç yumurta yiyosun?
ailede yüksek tansiyonlu var mı? peynirler tuzlu mu yani. ne kadar çok yiyosun peyniri?
bakliyat nerede? sebzeler nerede?
sarmısak, soğan nerede?
balık, tavuk nerede?
  • compadrito  (20.07.14 08:09:15 ~ 08:09:34) 
@compadrito agbi biliyorum :( ama bir maple sosis var koklayinca bile tuylerim diken diken oluyor parmaklarini yersin. miktar olarak az tuketiyorum ama en azindan.
canim istemeyince yiyemiyorum bir seyi. kuruyemis var evde mesela ama elim gitmiyor aklima gelmiyor hic.
iste cacik yapiyorum arada, yogurt+tarcin yapiyorum. tavuk cok pahali tavuk yemiyorum pek ama nadiren konserve ton baligi ya da somon yiyorum.
gunde 3 4 yumurta yiyorum nereden baksan. hepsinin sarisini yememeye ozen gosteriyorum ikisinin sarisini yiyorum en fazla. bazen hasliyorum bazen tavada zeytinyagiyla pisiriyorum. dogal zeytinyagindan baska yag kullanmiyorum zaten.
ailede yok sanirim yuksek tansiyon. peyniri bu ara cok abarttim gidip gelip hupletiyorum. en cok peyniri abartiyorum sanirim. yarim kiloluk blok mozerellalar var bir hafta dolmadan bitebiliyor.
icimden gelmeyince yapamiyorum yemek cok useniyorum. gecen canim cekti bir karniyarik yapim dedim amarigadan getirtmisler nah boyle golum gadar patlicanlar, tadi bir seye benzemedi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 08:28:52) 
kuruyemişi kavanoza doldur ve gözünün önünde bulundur. muz yerken bademle birlikte ye mesela.
mozzarella tuzsuz oluyodur heralde.
yeşil soğan ve maydanoz tüketmeye çalış.
kale var mı marketlerde?
soğuktan dolayı tavuk yetiştirilemiyo mudur nedir? tavuk niye pahalıysa? burda kızamış tüm piliç, 5-7 dolar markette.
domatesli, soğanlı, biberli menemen yap bari de, karnına biraz zepse de gitsin.
bi de bol baharat tüket hocam. hintli onu spor olsun diye yemiyo.
  • compadrito  (20.07.14 08:47:21 ~ 08:48:30) 
tamamdir cok sagol compadrito abii! valla bilmiyorum sut, tavuk, yumurta cok pahali ama sutle yumurtadan vazgecemiyorum.

kale ne bilmiyorum.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 08:59:08) 
  • compadrito  (20.07.14 09:16:13 ~ 09:17:01) 
he evet olmasi lazim denerim cok tesekkurler!


  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 09:22:34) 
Öncelikle, günde 3/4 tane muz yiyen birisi olarak "Tavuk çok pahalı yiyemiyorum" demeniz olmamış. 1 kilo tavuk göğsü 8 lira, 1 kilo muz 5 lira. Her gün yarım kilo tavuk göğüs alıp (4 liraya) yarısını (2 lira) yeseniz günlük protein ihtiyacınızın yarısını 2 liraya karşılamış olursunuz. Yarım kilo tavuk göğsünü iki ayrı öğünde yerseniz, 4 liraya günlük protein ihtiyacınızı hemen hemen karşılamış oluyorsunuz. Gördüğünüz gibi, tavuk çok pahalı değil. Pahalı olan muz. Muz yemeyin. Hatta meyve yemeseniz de olur ama protein almazsanız olmaz.

Ayrıca, yumurtaların sarısını yememeye neden özen gösteriyorsunuz anlamıyorum, bakın yumurtanın sarısı zararlıdır kolesterolü yükseltip kalbe zarar verir tipi şeyler birer efsane, itibar etmeyin. Vücut zaten günlük olarak 2000/2500 mg. kolesterolü kendisi üretiyor, sizin yediğiniz üç beş yumurta sarısıyla hiçbir şey olmaz. Vücuda zarar veren şey kolesterol değil şekerdir. Şeker tüketmeyin. Yüksek kolesterol vücuda zarar vermez bilakis kilo vermeden tutun da kas inşasına kadar gerekli olan şey kolesteroldür. Kolesterol sayesinde kas inşasına için gerekli olan testosteron hormonunun salınımı artar. O nedenle yumurtanın sarısını ziyan etmeyin yiyin. Ne kadar çok kolesterol, o kadar çok testosteron ve kas inşası demek.
  • angelus  (20.07.14 13:36:20) 
angelus,

soruyu soran kişi Kanada'da yaşıyo. Buralarda en ucuz yiyecek muzdur.
  • compadrito  (20.07.14 16:39:19 ~ 16:39:58) 
Kanada'yla ilgili bir şey yazmıyordu, ya da ben de atlamış olabilirim bilemedim Türkiye'ye göre yorum yaptım. Bir de ucuz diye o kadar muz yenmez ki, o kadar potasyumla kabız kabız dolaşır.


  • angelus  (20.07.14 16:50:41) 
@angelus hocam kusura bakmayin uzun uzun yazmissiniz evet 8 lira olsa dizerim dolaba ama ne yazik ki degil. domatesin kilosunun 5 dolar oldugu yerde mecbur muz yiyorum en ucuz meyve o, daha dogrusu ucuz olan tek meyve o. bir muz, bir de kiyma geri kalan her sey turkiye'nin en az 3 4 kati diyebilirim. muz yiyip arada da hamburger yapiyorum o yuzden ahaha.

yumurta sarisini atarken gozumden yas suzuluyordu simdi cok sasirdim buna. kime sorsam ayni seyi soyledigi icin tersi olabilecegini dusunmemisim pek, arastirayim biraz cok tesekkurler.

o degil de bu kabizligin sebebi muzdaki potasyum muymus la. aydinlandim valla azaltayim en iyisi evet. cok sagolun.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.07.14 17:24:47) 
Öyleymiş ya Türkiye'de değilmişsiniz, ben ona göre yorum yapmıştım ama bulunsun yine ne olur ne olmaz birinin işine yarar belki.

Vücudun ürettiği kolesterolün yanında üç beş yumurtanın neden olduğu kolesterolün lafı olmaz, kolesterol iyidir ben az önce tereyağında 5 yumurtalı omlet yapıp yedim.

Yüksek potasyum=Kabızlık
  • angelus  (20.07.14 17:29:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.