suya falan atma. ben de 20 yaşında öğrendim.
araba/bisiklet kullanmayı biliyor mu? temelinde aynı şey var. sakin olmak. bunu iyice idrak etsin.
arabaya ilk oturduğunda istop ettirme korkusundan gereksiz bi panik olur, araba istop eder. halbuki sakin olup debriyaja hakim olunca araba istop etmez.
bisiklet keza, devrilicem diye kafanın içinde kurarsan devrilirsin gerçekten. rahat olduğun zaman ise ellerini bile kullanmadan gidersin bisikletle de.
yüzmek de aynı şekilde. kafasının içinde bi yerde boğulma korkusu varsa kesin batar. az rahat olsun, su zaten kaldıracak onu.
boy olan yerlerde ayağını yerden keserek çalışsın, nasıl olsa boğulmayacak orada o yüzden daha rahat hareket eder. suya iyice bi yatsın, biraz kulaç atmayı öğrensin. birlikte biraz daha açılın. atıyorum 1.80 boysa, 2 metreye gidip gelmeye çalışın. en kötü 20 cm var hemen kurtulur bi şey olsa bile. böyle böyle deneyin işte. sakin olduktan sonra problem yok zaten.
0