[]

yüzme nasıl öğretilir?

Arkadaşım 23 yaşında. Haftaya beraber tatile çıkacağız. Yüzmeyi öğrenememiş bir türlü. Hangi yolları izlesem de yüzmeyi az da olsa öğretsem. 10 gün kadar beraber olacağız.




 
deniz bisikletiyle acilin,donuste ayaginin yere degdigi yere( onceden tatbik etmek lazim tabi) gelince at suya. Panik yaptiginda "sakin ol, ayagini yere bas" de . Bu basit talimati cok rahat bi sekilde yerine getiremedigini gorursen vazgec bu sevdadan.

edit madem beğenmediniz cevap boşa yer iştigal etmiş olmasın :) aşağıdaki linkte 10 adımda nasıl yapılacağı anlatılıyor
www.wikihow.com
  • lucky dog  (19.07.14 21:48:55 ~ 22:01:17) 
sırtüstü yüzmeye çalışsın, başlangıç için bu ideal sanırım


  • anil  (19.07.14 21:50:18) 
çimin


  • i ve been mistreated  (19.07.14 21:56:12) 
Ustteki iki tavsiye de berbat(ozellikle suya atmali olan)

sig yerlerden baslayin, sosis dedikleri o uzun ince sungerlerden alin. Once yurusun bi, sonra su derinlesince sungere tutunsun ayaklarini yerden kessin. Siz de tutun onu, surekli telkin edin. Guvende hissetmesi onemli. Sakin zorlamayin sakin kizmayin. Alinganlik gosterebilir, sevecen olun. Is biraz kendisinde biter, ne kadar barisik ve ogrenmeye hevesliyse o kadar kolay olur. Hicbir seye tutunmadan suda batmadiginin ayirdina vardigi an yuzmeyi de ogrenmis demektir. Kolay gelsin ve iyi eglenceler :)
  • mukrime  (19.07.14 21:56:39) 
Makarna. Makarna ile rahat yüzülüyor.


  • aydogank  (19.07.14 22:11:09) 
eğer yüzmeyi öğrenmek istemiyorsa -zaten şimdiye kadar ihtiyaç duymamışsa istemiyor demektir- zorlamayın. herkes de yüzme bilecek diye bi kaide yok.
21 yaşında yüzme bilmeyen biriyim hiç de eksikliğini hissetmedim.

  • bir nick var benden iceri  (19.07.14 22:23:16) 
@bir nick var benden iceri öğrenmek istiyor sadece bir şekilde ortamı/fırsatı olmamış. onda sıkıntı yok


  • bathoryy  (19.07.14 22:25:19) 
ben de 21 yaşında öğrendim. öğrenilir o sıkıntı yok ama kendisi kasmaması lazım. kasarsa batar. bunu beceremediğim için bu yaşa kadar debelendim ben.

ayrıca anil +1
  • rayde  (19.07.14 22:31:38) 
suda yüzükoyun dursun (yüzermiş gibi yani) siz de karnından tutun başta, ellerini napacak, ayaklarını kafasını napacak onu falan anlatın, yavaş yavaş bırakın (bisiklet gibi). tabii bu sırada sizin ayağınızın yere basması lazım


  • paltar yuyan masin  (19.07.14 23:05:06) 
sakın atmayın, itmeyin onu. paniklerse benim gibi bir daha hiç güveni olmaz suya karşı. bundan böyle en sevdiğine bile güvenmez o derece!
:'(
evet, ben de yüzme bilmiyorum, öğrenemedim.
  • m e b  (19.07.14 23:15:34) 
suya falan atma. ben de 20 yaşında öğrendim.

araba/bisiklet kullanmayı biliyor mu? temelinde aynı şey var. sakin olmak. bunu iyice idrak etsin.
arabaya ilk oturduğunda istop ettirme korkusundan gereksiz bi panik olur, araba istop eder. halbuki sakin olup debriyaja hakim olunca araba istop etmez.
bisiklet keza, devrilicem diye kafanın içinde kurarsan devrilirsin gerçekten. rahat olduğun zaman ise ellerini bile kullanmadan gidersin bisikletle de.

yüzmek de aynı şekilde. kafasının içinde bi yerde boğulma korkusu varsa kesin batar. az rahat olsun, su zaten kaldıracak onu.

boy olan yerlerde ayağını yerden keserek çalışsın, nasıl olsa boğulmayacak orada o yüzden daha rahat hareket eder. suya iyice bi yatsın, biraz kulaç atmayı öğrensin. birlikte biraz daha açılın. atıyorum 1.80 boysa, 2 metreye gidip gelmeye çalışın. en kötü 20 cm var hemen kurtulur bi şey olsa bile. böyle böyle deneyin işte. sakin olduktan sonra problem yok zaten.
  • xenophobe  (19.07.14 23:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.