[]

kapatılmış elektriğin mührünü kırarsam ne olur?

olay şu:
içinde kiracı olarak oturduğum ev haziran ayı içinde satıldı.haziranın kirasını da yeni ev sahibine ödedik.
bu eve yeni ev sahibi taşınacağından dolayı biz çıkacağız ancak sözleşmemiz temmuzun 1'inde bitiyor ve ayrıca 6 ay önceden bize noterden ihtarname de gönderilmediği için çıkmam gerekmiyor diye biliyorum.
eski ev sahibi şu anda içinde oturduğum ve sözleşmesi devam eden evin elektrik ve suyunu kapattırmış. yeni ev sahibi de açtırmadı henüz. ben de ay sonunda çıkacağım evden diye kendi adıma açtırmak istemiyorum doğrusu.
şimdi ben 3 gündür elektriksizim, mağdurum. ayrıca açılsa bile en erken pazartesiyi bulacak.

birincisi, benim bu mağduriyetim durumunda ne yapmam gerekir? hakkım nedir?
ikincisi, mührü kırsam ceza kime gelir ne kadar gelir ne olur yani?

şimdiden teşekkürler...

 
borç yüzünden falan kesildiğinde, borcu ödediğiniz zaman kendiniz de açabilirsiniz diyorlardı, çok kızmıyorlardı yani. muhtemelen siz şimdi kırsanız, sonra açtırılsa, kimse olayı fark etmeyecektir. ama tutup da işgüzar birine rastlarsanız, kök söktürebilir. risk size ait yani.


  • yalnux  (27.06.09 15:18:14) 
para cezası gelir ve sen oturdugun içn sana gelir ceza. ama mühür kıran çok insan oluyor, es geçirtme durumu da olabilir.
bir çok defa kiracılar bu mühür kırmayı yaptı hiç de ceza almadılar hatta bir tanesi 2 sene fatura ödemeden elektrik kullandı mühirleride kırmıştı, nasıl hallediyorlarsa artık...

  • alchemistt  (27.06.09 15:21:15) 
yaa kir gitsin, bi sey olmaz. zaten cikip gidecen evden. eski ve yeni ev sahibinden biraz kufur yersin. sen de onlara kufur et olsun bitsin.


  • tm 100 series  (27.06.09 15:42:07) 
kanuna gore para cezasi blah blah.... gercek hayatta hicbir sey olmuyor. ben cok kirdim. yeter ki saat calissin ;)


  • no avalon  (27.06.09 16:08:21) 
bulunduğun bölgedeki görevlilere göre de değişiyor bu ya. misal şehrin uzağında bi yerlerde oturan arkadaşlarımın elektriği 3 aylık borçtan sonra kesilirken, benim evinki ilk aydan son ödeme tarihini 1 gün geçirince kesiliyor. zannediyorum mühür kırma durumundaki risk de buna göre değişir.


  • jangara  (27.06.09 17:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.