[]

ayak şişmesi

yaz geldi, benim gibilerin ayak şişmeleri de geri döndü.

her sene yazın, gün içinde ayak şişmesi olayını yaşarım. masa başında çalışıyorum, havalar sıcak diye hiç üzerinde durmadım yıllardır. ama bu sene bi garip şişiyor bu ayaklar: geceleri de inmiyor şişlik, gündüz uyandığımda şiş bir ayakla uyanıyorum yani ve sol taraf sağdan daha büyük/şiş, daha rahatsız ediyor beni.

bacaklarımda bir şey yok. ama ayaklar asabımı bozmaya başladı.

ne yapayım ben bunun için? doktora mı gideyim?

 
Genelde ayaktaki sismeler dolasimdaki bozukluga bagli oluyor.Kendimden biliyorum. Yazin daha cok oluyor cunku damarlar genisliyor. Masa basi olunca ayakta toplanan kanin yukari vucuda dagilmasi zorlasiyor. Aksamlari uyudugumuzdan ayak kalp seviyesi esitlenir ve iner ayaklar. Cozum ilk once doktor daha sonra varis corabi soguk su ve kalp seviyesinden 30 cm yuksege koymaktir ayagi.


  • nanelimonportakal  (19.07.14 12:56:14) 
kalp-damar polikliniğine görün. Alt extermite ultrason yapılır, ona göre tedavi uygulanır. ayrıca bir ip al kendine, ip atlamaya başla ufaktan. bacaklar incelir kasların güçlenir, kan dolaşımına destek olur.


  • dokuzeylul  (19.07.14 13:15:37) 
şişmansanız kilo verin. senede 6 kilo hedefiyle zayıflayın.

öğle tatillerinde mutlaka yürüyün.

günün aynı saatinde, aynı kişi tarafından, aynı koldan, doğru dürüst bir cihazla, aynı açlık tokluk hâlinde, mümkünse aynı heyecan, stres, sevinç, üzüntü hâlinde ve en az 5 dakika oturup dinlenmiş haldeyken ve en az 10 gün süreyle kan basıncınızı ölçtürüp bir kâğıda kaydedin.

doktora giderken bu kâğıdı da götürün.
  • compadrito  (19.07.14 13:53:57 ~ 13:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.