[]

Joomla ile Yapılmış Siteye Cep Telefonu Ekleme

Selam sevgili kodırlar,

Mobilden siteye ulaşan kullanıcının, direk arayıp ulaşması için ne yapabiliriz?

Sitemde joomla paneli mevcut, ftp'si de elimde. Panelden aradım taradım bulamadım. Var mıdır bunun bir yolu?

ps: siz rte, ben bilal. bi anlatıverin be.

not: sitenin mobil versiyonu mevcut değil.

 
Bence joomla yapmak yerine, mobil tema bulup subdomain olarak (m.xyz.co ) yükleyebilirsiniz. Normal bir sitenin mobil versiyonundansa bu daha hızlı olabiliyor. Google'da free mobile template diye aratınca birkaç örnek var, keyfinize göre seçin derim.
Tabi bir de yaptıktan sonra Google Pageinsights ile siteyi kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.
Bahsettiğim hazır mobil sitelerden bir tanesi www.m.kortopsikoloji.com
  • hematoz  (18.07.14 19:53:32 ~ 20:06:09) 
Korkarim bunu da aptala anlatir gibi anlatmanizi isteyecegim :)


  • nezaretten taharet  (18.07.14 22:20:58) 
Şöyle oluyor;

1- www.motemplates.com adresinden begendiginiz bir mobil tema indiriyorsunuz. Bu .zip dosyası halinde geliyor; eğer değilse tüm dosyaları zip'leyin.
2- cPanel'e giriyorsunuz ve orada Subdomain yazan yeri buluyorsunuz. Buradan subdomain ekleyip onun yonlendirmesini yapıyorsunuz. Mesela; m.xyz.com subdomainini xyz.com/mobile dosyasına yönlendiriyorsunuz.
3- .zip dosyanızı cPanel üzerinde file manager üzerinden home/..../mobile seklindeki dosyaya atıyorsunuz ve unzip ediyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken şey .index.html dosyasının /mobile klasöründe olması (herhangi bir alt dosyada değil).
4- Daha sonra yine file manager üzerinden (hiçbir programlama bilgisine sahip olmanıza gerek olmadan), düzenlemek istediğini sayfayı 'Code Editor' ile değiştiriyorsunuz.
5- Sayfanın rengi ya da yazı karakteri gibi değişiklikleri main.css dosyasından yapmanız gerekiyor. Biraz kurcalayınca bu da çok kolay olacaktır.
6- Ve son olarak sitenizin .htaccess dosyasını düzenliyorsunuz. Buradaki amaç mobil tarayıcıdan gelenlerin otomatik olarak mobil siteye yönlendirilmesi. Bunun için çok fazla yöntem var fakat bildiğim kadarıyla en hızlısı htaccess üzerinden yönlendirmek. Google'da 'best way to redirect mobile site with htaccess' şeklinde bir arama yaparsanız ihtiyacınıza uygun yönlendirme şeklini bulacağınıza eminim.
  • hematoz  (19.07.14 11:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.