[]

Özel liseler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anaokulundan üniversitesine kadar özel okullar heryerdeler. Afedersiniz ama sadece çalışkan ve durumu iyi olan ailelerin daha fazla sosyal imkan için gönderdikleri hangi okullar var istanbul'da?




 
robert kolejinden başlar okyanus kolejine kadar çok cevaplı bir soru olur.


  • basond  (18.07.14 18:47:59) 
Robert, Üsküdar Amerikan, Fransız Liseleri(İstanbul'dakilerin hepsi) ve benim favorim olan İstanbul Alman.
Bunlar Türkiye koşullarında pırlanta gibi okullar.

  • İsmail Abi  (18.07.14 19:03:22) 
Benim için anaokulundan tutun üniversiteye kadar tüm vakıf okulları tüm devlet okullarından iyidir. (Genelleme yaparsak) Çünkü imkanları daha geniş, sosyal açıdan daha iyi, rekabet olduğundan hepsi bir şekilde daha iyi hocaları getirmeye çalışıyor.

Fransız Liseleri, Terakki, Galileo, Robert, İngiliz Erkek(Hala var mı bilmiyorum), Alman ve Avusturya, Koç, Işık, Doğa, Fatih, Bahçeşehir vb hepsi iyidir.
  • secilmis uye  (18.07.14 19:09:58) 
Ben liselerin tamamıyla vakıf lisesi olmasından yanayım.


  • dokuz numara dort yildiz  (18.07.14 19:41:22) 
robert, itü ekrem elginkan, saint josephn gibi fransız liseleri, ışık okulları (feyziye mektepleri vakfı'nın) vee vee vee enka okulları.


  • harekatamiri  (18.07.14 21:16:34) 
cemaat okulları da sayılıyor mu? sürekli gastede haberleri çıkıyor olimpiyatları sikerttik de geldik diye.


  • ya ben lan neyse  (19.07.14 01:00:53) 
Çok geniş bir soru ancak şöyle cevap vereyim; içlerinde ciddi puan farkları olsa da robert-üsküdar amerikan-alman-avusturya-fransız liseleri-şişli terakki-ışık-koç-tarsus amerikan ve belki saymayı unuttuğum 1-2 da dahil olmak üzere eğitimin gerçekten çok kaliteli olduğu okullar var ve bencr bu pkullar en iyi devlet liselerine meydan okur ve ezer. Ama bunlar dışındaki özel okullar daha çok öss kastıran öğrenciye bir duruş ve vizyon veremeyen para odaklı okullar. Bir de italyan lisesini ekleyebiliriz.


  • habib  (19.07.14 01:28:06) 
@habib,
İtalyan Lisesi'ni ekleyebileceğimizi sanmıyorum. Galileo Galilei'den bahsediyorum.

  • İsmail Abi  (19.07.14 01:33:01) 
@ismail 2 tane italyan okulu var sanırım; ben karıştırıyorum onları galileo iyi olan sanırım


  • habib  (19.07.14 01:36:14) 
İtalyan Lisesi ve Galileo Galilei'yi ekleyebiliriz, diğer yabancı -fransız, alman vs.- liselerden bir farkı yok bu okulların da. Galileo iyi IMI (italyan lisesi) kötü demek biraz fazla genelleme oluyor ama Galileo mezunu olarak İtalyan lisesi mezunlarından (son 5 seneden bahsediyorum) daha iyi bir İtalyanca eğitimi aldığımızı gördüğümü söyleyebilirim.

Yine de yabancı liselerde eğitim ne kadar iyi olursa olsun öğrenci yine okuldan alabildiği kadarını alıyor. Galileo'dan örnek vereyim, çoğu öğrenci sanat tarihi, italyan edebiyatı gibi dersleri umursamadığı/ilgisini çekmediği için bu konularda neredeyse 0 bilgiyle çıktı bizim okuldan. Okul olarak direkt örnek vermeyeceğim ama sırf dil öğrenmeyi bir zorunluluk olarak gördüğü için 5 yıl eğitim sonucu İtalyan/Fransız Liselerinden hala anca A2 seviyesinde İtalyanca/Fransızca ile çıkan çok arkadaşım var.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (19.07.14 11:35:25) 
özel okul sektörünü (lise kısmını) bilen biri olarak diyebilirim ki,

robert, üsküdar amerikan ve alman liseleri gayet iyidir. hem isim değeri yüksektir hem de eğitimi.

fransız liselerinin isim değeri yüksek ama eğitimi kötü. çoğu özel okulun işten çıkarığı öğretmenler fransız liselerinde okuyor.

ışık-eyüboğlu: üniversitelerden güzel kampüsleri var. eğitim ve sosyal olanaklar iyi. okulların isim değeri de var ama öğrenci kalitesi yukarıdakilere oranla düşük.

koç: isim değeri yüksek, eğitimi düşük. yurdışı için ideal ama türkiyede okuyacak biri için saçma.

doğa-okyanus vs: direk çöp

sonuç olarak fransız-italyan liselerinin eski ihtişamı yok, alman liselerinde eğitim hala iyi, robert-amerikanı tartımıyorum bile ve ışık-eyüboğlu sosyal olanaklar bakımından çok güzel.
  • you are my lethe  (19.07.14 11:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.