[]

Filistinin hiç mi suçu günahı yok?

Hemen küfürler edip bağırıp çağırmadan önce bi okuyun düşünün öyle cevap verin. Çocuklar siviller ölmesin tabi ama bu olayların kaynağı hamas değil mi. israil durup dururken filistine gireyim de çocukları katledeyim demiyo heralde dimi. Zamanında filistin ingiliz mandasıyken topraklarına kendi almadı mı yahudileri, toprakları peşkeş çekip sonra da yıllarca israillere zulmetmedi mi. hep bi israile karşı dolduruşa getiriliyoruz sanki. yandaş yada değil tüm medya israilin yaptığı katliamı anlatıyo. kimse hamasın yaptıklarını anlatmıyo. cahilliğimi bağışlayıp olduğu kadar cevaplarsanız sevinirim. saygılar.




 
tarihsel olarak düşünüldüğünde herhangi bir taraf için suçsuzdur denilemez. ama ben filistin'i, diğer arap ülkelerinin kurbanı olmuş gibi düşünüyorum biraz.


  • starborn  (18.07.14 17:12:06) 
her ordu sivilleri katleder. bunu gidin bu memleketin ordusunada söyleyin delikanlı bir ordu mensubuysa o bile açık ve net olarak kabul eder. sivillerin ölmesini normal karşılar savaşı
bunu yüzyıllardan beridir haykırıyor dünya

2000lerin başlarında körfezde meydana gelen savaşda katledilen sivil sayısını biliyorsanız kimin üzerine suçu atacağınızı bilirsiniz.

bunu basit bir şekilde anlamak için olayların en derinlerine inmeniz gerekir buna yeteneği olacak adam burda yok. yazsada özet geç piç derler.

bu olayı kan davası gibi görmek gerekir. araya girecek babayiğit biri lazım.
yoksa kıyamete kadar sürer. ya baştan bi soykırım yada barış insança !
  • protrek  (18.07.14 17:17:48 ~ 17:19:00) 
ilk bu topraklara siz girdiniz biz girdik muhabbeti acilinca isin icinden cikilmiyor malasef.

yandas medya degil hic bir medya hamastan bahsetmiyor aminakoyum.

hayir anlamiyorum bir de bu adamlar mavi marmara olayindan bir kac hafta sonra bile israile gemilerini gonderip ticaret yapan insanlar.bu kadar sıkı fıki olduklari millete karsi neden medya da boyle bir kampanya baslatiyorlar ki.

belki secimler olabilir. uzunadam israile kafa tuttu. uu. cok havali.

edit:guzel yazmis
eksisozluk.com
  • kutsalbok  (18.07.14 17:21:16 ~ 17:23:10) 
evet, filistin istedi o yahudileri. evet, filistin istedi yahudilerin geçmişten günümüze kendi yurtlarında esir gibi yaşamayı, abluka altın aalınmayı, temel ihtiyaçlar için zorluklarla tüneller kazmayı, evet filistin istedi.
evet, hamas tüm filistin'i temsil ediyor. evet.

mesela şu harita da filistin'in arzularıyla oluştu, evet:
fasttimesinpalestine.files.wordpress.com

filistin topraklarında yahudi devleti kurulmasına kimler yardımcı olmuş bir bakın istiyorsanız.

filistin'i ingiliz mandasına sokan kim, bir araştırın.
  • m e b  (18.07.14 17:22:34 ~ 17:36:23) 
bizde olayları değerlendirememe gibi bir problem var (işimize gelmiyor diyebiliriz).
şimdi israilin yaptığı orosğu çocukluğu, bunun savunulacak tarafı yok ve tepki gösterilmesi gerekiyor.
bir de diğer taraf var. ona filistin değil hamas diyelim. bu hamas denen adam her sene ramazandan önce roket falan sallar israile. israilin ne kadar orospu çocuğu olduğunu bilir, orantısız cevap vereceğini bilir ve yapar. neden? çünkü kendi tarafına radikal militan kazandırıyor. ben bundan bir kaç hafta önce twitterda hamasın israile gazzeden roket attığı haberlerini okuyordum. hatta arkadaşımla aynı şeyleri konuşmuştuk. aha demiştik, yine ramazanda israil saldıracak.
olaylar neresinden bakarsan mide bulandırıcı.
tekrarlıyorum; israilin yaptığı şey tabii ki insanlık dışı, tepki gösterilmesi gereken bir şerefsizlik. ancak ona tepki koyacağım diye hamas savunulmaz. iki taraf oyun oynuyor, masumlar ölüyor.
  • harmonikhakaret  (18.07.14 17:30:13) 
Filistin de en az İsrail kadar suçlu. İkisi de kendi güçleri ne kadarsa o çapta güç uyguluyor. Böyle böyle tüm Ortadoğu yok olana kadar devam edebilirler.


  • angelus  (18.07.14 17:48:26) 
filistinliler imkanı olsa başka bir yahudi soykırımı yapar adım gibi eminim. zamanında anlaşmaya çalışıldı hayır dediler biz yahudilerle yaşamayız.oraya yerleşen yaşayan yahudilere saldırdılar. müslümanlar yahudilerden bu kadar nefret etmese bu şekilde olmazdı. belki şuan filistinliler ve yahudiler barış içinde adam akıllı ülkede yaşıyor olacaktı.hadi diyelim adamlar geldi işgal etti e diğer devletler yapmadı mı biz yapmadık mı zamanında? bizde doğuyu kürtlere,ermenilere batıyı yunanlara verip gidelim zaman. israil niye bu kadar abartılıyor? yahudi olmaslardı hristiyan olsalardı? veya müslüman olsalardı bu kadar nefret edileceklermiydi? bizim ülkedekileride anlamıyorum türkiye pkk ile savaşınca ooo israil hamas ile savaşınca auuu. aynı şey. türkiye devleti kendini savunuyor israil canavar öyle mi ? iki yüzlülük değil mi bu şimdi? bu yazdıklarımdan israil heyyo herkesi öldürsün oh çıkarılmasın sadece tarafsız bakılmıyor olaya ona değinmek istiyorum. israil barış istese bile araplar istemiyor. israil savunmayı bıraksa çoluk çocuk denmeden hepsi katledilirler ama o zaman kimse yahudi çocuklar öldürüldü diye ağlamaz emin olun. benim dileğim iki taraftada kimse ölmesin ama bu mentaliteyle mümkün değil gibi görünüyor.

bu entry özetliyor: eksisozluk.com

ayrıca:4.bp.blogspot.com
  • klakie  (18.07.14 18:07:57 ~ 19:42:30) 
Var tabi. Filistin pislik yer, aynı suriye gibi. Bir defa böyle ülkelerde kadına saygı yok. Eşcinsellik, istismar, tecavüz hat safhada. Oho daha neler neler... Öyle 24 saat ibadet edilen, küçük, masum bi müslüman ülke zannetmeyin bunları. Soylediklerimle ne alakası var demeyin, önce sefasını sürüp sonra lanetini yaşıyorlar işte. Suriyeliler zamanında ıraklıların analarını bacılarını düzdü mesela, ama sonra ne olduğu ortada. Büyük bir ilahi adalet işliyor aslında ortada.

Hee çocuklar mı ölüyor? İsrail türk atasözüne göre hareket ediyor; yılanın başını küçükken ezeceksin. İki tarafa göre de diğeri yılan mantığıyla düşünün, yoksa ben İsrailli savunmuyorum.
  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (21.07.14 05:42:43 ~ 05:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.