[]

Rüyalar / bilinçaltı

Vay arkadaş bi rüyamı anlattım, deli damgası yemediğim kaldı..
Çok sinirim bozuldu, durum şu:
3 gecedir çok hareketli rüyalar görmekteyim..

Bu üçünden de uyanınca böyle hızlı hızlı kalp atması, "gerçek miydi lan bu" hissi oluyor..

Arkadaşımı arayınca detaylı olarak anlattım bu rüyaları başladı hemen sen her şeyi içine atıyorsun, bilinçaltın çok karışık, psikiyatriste git, benim annem de böyle başladı... annesi şizofren bu arada bir kez intihar denemesi olmuştu..

Çok canım sıkıldı ya, bu kadar vahim mi durum gerçekten, bu kız abartıp boşuna mı sıktı canımı?

Aşağıya rüyalarında özetini geçtim, durumu anladıysanız, gerekmiyorsa okumanıza gerek yok..

Teşekkürler..


Rüyalara kısaca değinmem gerekirse şöyleler;
İki gece önce: amcam ve kuzenimle tartışma yaşıyorum, oldukça sert bir tartışma bu, sinirden ağlıyorum (sinirlenince ağlarım hep), o ara uyandım baktım gerçekten ağlamışım.. Sabah 7 civarı..

Dün gece: Bir yerden bir yere gideceğim dükkana girip minibüs durumunu soruyorum adamın biri "bu saatten sonra yok" diyor, başka türlü nasıl giderim deyince başka bir adam çok sinirleniyor bu duruma ve tersliyor beni ben karşılık verinde üzerime yürüyor yanımda biri vardı hatırlamıyorum o olmasa dövecek beni sokak ortasında tam o sıra uyandım, gerçek mi rüya mı durumunu yaşadım, kalp gümbür gümbür.. 04:30 civarı..

Bugün: önce aile yemeği hazırlıyoruz misafirler çağrılmış yemekler hazır ama birden ezan okunuyor bunlar kalıyor ne yapacaklarını şaşırıyorlar bir telaşla hazırlanırlarken ben o ara kendimi başka bir yerde buluyorum..
kedim sokakta bi arabanın altında çok güzel sarı şişman bir kediye sarılmış beni görünce gelip onu eve almamızı söylüyor ben de mümkün değil ama çok istiyorsan her gün seni dışarı çıkarırım oynarsınız diyorum kabul ediyor..
Sonra yine bambaşka bir yer, dışı ne alırsan 3,5 milyoncu içi cafe, sahibinin aynı zamanda minibüs şoförü olduğu bir yerde adam kuzenime asılıyor o da karşılık veriyor, çıkınca da bana soruyor nasıl buldun falan (bu kız normalde en ince ayrıntısına kadar her şeyi inceler bizi de bıktırır), diyorum ki böyle yapma bak tayyip ne dedi kısmetin çıktıysa seçici olma evlen..

ek: benim rüyalarımda kapılar önemlidir, yıllardır böyledir hep; bir evdeysem her kapı farklı bir yere açılır, ülke olabilir, mekan olabilir.. bu son rüyada da geçişler hep kapıyla yapılıyor..

Psikiyatristlik bir durumum var mı gerçekten?

Tekrar teşekkürler..

 
Profesyonel degilim ama bu tarz normal uc ruyayi anlatmak icin gideceginiz bi profesyonelin sizi de get diye kapidan kovmasini beklerim.

Arkadasiniz neye dayanarak onu onerdi orasini bilemeyiz tabii. Muhakemesine guvendiginiz bir yakininizsa gidin iciniz rahat etsin. Onun disinda kesinlikle dert edilecek bir durum yok.

Yalniz ortak nokta olarak aile ve minubus dikkatimi cekmedi degil.
  • f_d  (18.07.14 16:18:03) 
@f_d; asıl ortak nokta amca aslında her üç rüyada da kendisiyle ilgili bir şey oldu, ikincidekini hatırlamıyorum üçüncüye de değinmemişim, yemek sırasında kendisinin yolladığı bir videoyu izliyorduk sonra ben ona whatsapptan yazıyordum vs.

Kendisi normalde muhakemesine güvendiğim biri ama son zamanlarda onun da problemleri var kendi hayatında, bu sebeple tam manasıyla hee o diyorsa bildiği vardır gideyim diyemiyorum.. Bazı konularda ben de onu çok zorladım (hamile ve sigara içmeye devam ediyor, bu konuda çok üzerine gittim), şuan onların acısını çıkarıyor da olabilir..
  • mutekebbir  (18.07.14 16:24:49) 
Evet ben de amca ve kuzen diyecektim ama ozellestirmemistim.

Su aralar muhakemesine guvenmiyorsaniz hic dert etmeyin bile. Kafa bu, takilir bir seye ruya gorursunuz. Zaten 3 gun art arda ruya gordum diye psikologa, hele psikatriste gidilmez.
  • f_d  (18.07.14 16:32:18) 
canını çok sıkmışsın tek sebebi bu. kafanı dağıtabilecek bir meşgale bulursan bu rüyaların biteceğine eminim.


  • harekatamiri  (18.07.14 16:35:19) 
rüyalarınız gayet normal. rüyada psikopatoloji ortaya çıkmaz zaten; arkadaşınız sallamış. isterseniz yorumlarım vaktim olursa.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (18.07.14 16:51:57) 
Freud enişte, ruh sağlığının tarifini, çalışabilmek ve sevebilmek diye yapmış. Çalışabiliyosanız ve sevebiliyosanız, psikiyatrlık bir durumunuz yok.


  • compadrito  (19.07.14 04:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.