[]

biraz Prag önerin

Bayramda 3 günlüğüne eşimle Prag'a gideceğiz. Önerilerinizi alayım.
Bi de para çekme olayını orada bankamatikten yapmayı düşünüyorum para birimi farklı olması sebebiyle. FArklı tavsiyesi olan varsa alayım.

Şimdiden teşekkürler

 
Frag giyen kadınlara dikkat! Striptiz barlara sokmaya çalışıyorlar.
En güzel ve ucuz yemek Hard Rock Cafe' de. 2 yıl önce, 2 kişi hayvan gibi yedik içtik (birasından kahvesine kadar) o zamanlar 100TL. civarı tuttu.
James Dean favorim ama biraz fazla rahattır (Alt katta canlı porno bile denk gelebilir. İngilizler mekan rahat diye coştukça coşuyor) Yemekleri ve servisi çok güzeldir.
Hard Rock meydanın üst tarafında, James Dean alt tarafında.

Saat kulesini izlerken dikkat edin, ne olur ne olmaz. Havaya bakarken, arkanızı göremediğiniz için cüzdanı kaptırabilirsiniz. Dilencilerden korkmayın, üstlerine gitmezseniz, sadece para isteyip geçiyorlar.

Benim yerime de siyah bira içerseniz çok sevinirim :)
  • 13 lejyon  (18.07.14 13:50:53) 
bankamatikten para çekmek en iyi yöntem bence.


  • manuel mandalina  (18.07.14 14:00:01) 
Parlamentonun oralarda bir Orta Çağ restoranı, Medieval Tavern var; adı Stredoveka Krcma. Binanın içi mağara gibi, oyuklarda oturuyorsunuz ve etrafta şovalye zırhları falan var. Orada "Last Dinner of Czech Lords" yeyin.

Buldum şurasıymış
www.tripadvisor.co.uk

Becherovka için içki içiyorsanız, yudum yudum için. İçinizi yaksın.

Fırsat bulursanız Laterna Magika'da pandomim izleyin, bir buçuk saatinizi alır. Çok değişik bir deneyim.
  • aychovsky  (18.07.14 14:00:18) 
Black Light da izlemenizi öneririm.
Yahudi Mahallesi'ndeki mezarlık çok etkileyiciydi.
Şimdi köprünün adını hatırlayamıyorum, ama Saat kulesinden Charles Köprüsü'ne giderken Charles Köprüsü'ne girmeyip sola dönün ve nehir kenarından yürüyün. Bir sonraki köprünün orada "Cafe Slavia" var, Nazım Hikmet'in Prag günlerinde şiirlerini yazdığı ve vakit geçirdiği bir kafe. Nazım'ın şerefine için orada, duvarda resmi de var Nazım'ın orada.
Yine nehir kenarında adı "bira bahçesi" anlamına gelen bir yer var, bira - patates için çok güzel bir yer, tavsiye ederim. Yalnız ben Pilsner Urquell'i sevmedim, Bernard'ı çok sevmiştim.
Euro bozdurmak isterseniz bankamatik olayı dışında, çoğu büro komisyon alıyor. Saat kulesinin oralarda adı aynen yazacağım şekilde yazılan bir döviz bürosu vardı, oradan komisyonsuz bozdurabilirsiniz: eXchange
Prag genel olarak ucuz bir yer, dolayısıyla yemeye içmeye çok uçuk paralar vermezsiniz.
  • bi mekan  (18.07.14 14:19:47) 
Karlovy Vary'e uğrayacaksanız -ki bence uğramalısınız- yemeği şurada yiyebilirsiniz: www.hotelromance.cz


bir akşam yemeğini de şurada yemiştik. turistik bir mekan, ama güzeldi: www.folkloregarden.cz

siyah bira +1
becherovka +1


Havelske Trziste isimli açık pazarları var. hemen merkeze (eski şehre) yakın zaten. böyle halk pazarı tarzı yerleri seviyorsanız uğrayabilirsiniz.
  • icemint  (18.07.14 14:35:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.