[]

Yemek pişirme/hazırlama/saklama tavsiyeleri

Benim şöyle bir problemim var, akşam işten eve şarjım bitmiş olarak geliyorum. Zaten üşengeç ve eli çok yavaş olan benim gibi biri için o saatte yemek pişirmek mümkün değil. Sürekli dışarıdan söyleye söyleye hem kilo aldım, hem bütçem şaştı.
İstiyorum ki (daha ekonomik ve en önemlisi daha sağlıklı beslenebilmek adına), haftasonu bir şeyler hazırlayayım, ama sadece 1-2 gün değil, tüm hafta yiyebileyim.
Bana bu konuda yardımcı olabilecek PRATİK önerilerde bulunursanız çok sevinirim.
Basit tarif olur, pişirdiğiniz şeyi nasıl daha uzun süre taze sakladığınız olur, fark etmez...

 
Öncelikle çalışan insana gerekli olan ilk şey bir adet küçük boy düdüklü tenceredir.
Ondan sonra buzlukta doğranmış soğan, havuç, patates falan bulundurmak önemli.
Böylece eve gelince tencerede soğanı kavurup salça vs koyar, bezelyeyi ve garnitürü ekleyip hiçbir şey yapmadan kolayca pişirebilirsiniz.
Bolca nohutu ıslatıp haşlayın, sonra kurulayıp buzluğa atın, ister pilava eklersiniz ister yemek yaparsınız.
Kısaca olay buzluk ve düdüklü. Her şeyin donmuşu var zaten. Böylece yarım saatte bir sulu yemek yanına da bir bulgur pilavı vs yapabilirsiniz.
  • whoosie  (18.07.14 12:36:52 ~ 12:37:41) 
tupperware yahut benzeri saklama kapları bu iş için ideal.
1-2 porsiyonluk alacak kadar kaplardan 3-4 tane edinin. Sürekli aç kapa yapınca gıdalar içinde çabuk bozuluyor. Salata, kurufasülye, karnıyarık vs. 10 gün dayanır ;)

  • satafatli  (18.07.14 12:37:31 ~ 13:19:28) 
makarna sosunu önceden hazırlayıp sonra küçük poşetlere ya da küçük kaselere koyup dondurursanız güzel oluyor.

kaseyi dondurucudan çıkartıp 10 dakikada filan çözebiliyorsunuz, bu arada makarna da pişmiş oluyor. hatta daha kısa sürüyor.
  • mea maxima culpa  (18.07.14 12:46:22) 
kıymayı haşlayıp buzlukta yemeklik porsiyonlar halinde bölerek saklayın, sonra çıkartın hemen çözülür, az yağda baharatla kavurun ister yumurta kırın ister makarnaya koyun ister patates doğrayın sulu yemek yapın.


  • mukrime  (18.07.14 12:51:08) 
köfte yap, buzlupa koy
tavuk haşla buzluğa koy
sebzeleri yıka, buzluğa koy. yiyeceğin zaman direkt kaynar suya at ve haşla
börek yap, buzluğa koy
  • la noix  (18.07.14 13:05:34) 
cevaplardan da görüldüğü gibi, sihirli kelime: buzluk

ben de şunu önereyim: dolabınızda yumurta ve peynir bulunsun her daim. bazen hiç canınız bir şey yapmak istemezse bir yumurta kırarsınız. mis gibi öğün olur.
yoğurt da bulunsun tabii.
  • icemint  (18.07.14 13:13:07) 
Değişik börek harçları hazırlayıp, bunları buzluğa atıp sonrasında hızlıca tavada börek yapabilirsin. Yanına da bir salata bir çorba. Mevsimine göre ıspanaklı, patlıcanlı, semizotlu iç hazırla. Sonrasında böreği yaparken peynir eklersin içine. Yazın bol bol soğuk salata yapabilirsin, kabaklı, kırmızı biberli, tavuklu, patatesli...


  • elikası  (18.07.14 13:44:46) 
2-3 kilo yağlı kıymayı geniş bir tencerede kavurup, hafta içi yapacağın salata ya da basit yemeklere karıştırabilirsin. Benim taktik bu.


  • arnold schwarzeneger  (18.07.14 14:23:27) 
Tavuk alıp (göğüs) sabahtan buzluktan çıkarıp dolaba koyun, akşam da haşlayıp bi güzel yiyin. Bildiğin küp küp doğra tavaya koy su koy o haşlanıyor 5 dakikada. Hatta soya sosu da koyarsanız daha güzel oluyor, isteğe göre pul biber vs...


  • mutlusismankedi2015  (18.07.14 17:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.