[]

heyecanlanınca nasıl sakinleşiyorsunuz

heyecanlanmamanız gereken bir anda ister istemez heyecanlanınca o an heyecanınızı belli etmemek, elinizin ayağınızın dolaşmaması için ne yapıyorsunuz, düşünüyorsunuz?

taktiğiniz ne?


 
Aykut Kocaman dönemindeki herhangi maçı gözümün önüne getiriyorum. Örneğin bate borisov maçı. Avrupa maçı olmasına rağmen izlerken uyumuştum


  • rapon  (18.07.14 09:50:51) 
@rapon daha unisex bir şeyler var mı? :p


  • tek terk  (18.07.14 09:52:26) 
Butun vucudumu serbest birakiyorum, siktigim kaslarimi gevsetiyorum. Rahat ol kontrol sende diyorum kendime, zaten otomatikman gevsiyorum.
Birde derin nefes

  • delifaruk  (18.07.14 09:59:30 ~ 09:59:43) 
ben bir iş görüşmesinde çok heyecan yapmıştım. görüşmeyi yapan kişiye esprili bişey söylemiştim, gülmüştük. sonra o da fazla germedi beni, sempatik geldi bu durum ona. sırıtık bir şekilde yaptık görüşmeyi :))
yani zorlandığın zaman eğlenceye vuracaksın olayı, o zaman daha rahat.

  • rock n roll  (18.07.14 10:00:49) 
yeterli vakit ve imkan varsa başlıyorum fibonacci serisini saymaya 0 1 1 2 3 5 8 diye diye 16. 17. sayıdan sonra zaten sakinleşmeye başlamış oluyorum hesap yapmaktan.

böyle bir vakit ve imkan yoksa, su içmek de iyi bir yöntem olabiliyor. şimdi tam detayını hatırlayamıyorum ama sanırım su içerken vücut sen farkında olmadan bütün ilgisini içme eylemine veriyormuş. hani böyle fenalaşana falan da hemen su içirirler ya o hesap. o sırada beyin ya da vücut artık her ne sikimse diğer şeyler üzerindeki ilgisini kaybedip sıvıya konsantre oluyormuş.

hiç olmadı marx'ı alaturka tuvalete sıçarken hayal ediyorum.
  • barbaroj  (18.07.14 10:01:17) 
@tek terk, eve gittiğimde mangal yapacağımızı düşünürken kuru fasülye pilava denk gelince sakinleşiyorum. sakinleşmek istediğimde gözümde canlandırıyorum :P


  • rapon  (18.07.14 10:03:47) 
Sunum, görüşme, vb bir şeyse kendimi aç, susuz ve uykusuz bırakıyorum. Böylece heyecan ve fiziksel ihtiyaçlar birbirini dengeliyor. Normal ve sakin bir insan gibi görüşmeden, sunumdan çıkıyorum. Yalnız çıkar çıkmaz da önce dilim damağıma yapışıyor, birkaç dakika sonra karnım gurulduyor, peşinden bir yerlere yığılma ihtiyacı hissediyorum.

Konu sevgili işleri, çok özlenilen bir yakın ile buluşma gibi bir şeyse heyecanımı kesmiyorum; tam tersine paylaşıyorum. Böyle olunca karşımdaki de kendisi hakkındaki duygularımı anlayabildiği, görebildiği için seviniyorum.
  • aychovsky  (18.07.14 10:08:05) 
Heyecanlanmak güzel, kıymetini bil boşver akışına bırak..


  • redeath  (18.07.14 10:25:42) 
Derin nefes alıp nefesime odaklanıyorum. Bazen kitap okuyorum.


  • kehribar  (18.07.14 10:25:46) 
kendi kendime durumun geçici olduğunu söylüyorum, istersem kalp atışlarımı bile idare edebileceğimi söylüyorum (başarılı oyuncular bunu gerçekten yapabiliyor kalp atışlarını bile arttırıp/azaltabiliyolar), bekliyorum, derin nefes alıyorum. geçiyor


  • bana da mi lolo  (18.07.14 10:32:39) 
Durumun cok gecici olduguna kendimi ikna etmek icin o olay/durum gecip de rutin hayata donunce yapcaklarimi dusunuyorum. Ornegin bi is gorusmesiyse, en fazla 2 saat sonra bitmis gitmis olcak, sonra eve gidip tv izleyip bi seyler atistircam her zamanki gibi, bundan bikac ay sonra hic hatirlamicam gibi seyler dusunuyorum. Heyecanlandiran olayi degil sonrasini gozumde canlandiriyorum hep, bittikten sonraki rahatlama ve rutin isleri falan


  • saçdemeti  (18.07.14 13:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.