[]

Bitki Çayı

Çeşitli sebeplerden çay ve KAHVE içmem yasaklandı. Hele ki kahve yasağı kalbimde yaradır. Doppio Espresso'lar totoma kaçtı.
O yasak, bu yasak. Ancak bu bünye yaz günüde olsa içecek sıcak bir şeyler arıyor. Bitki çayı içsem; kimi ishal yapıyor, kimi uyku yapıyor, kiminin kısır yaptığına dair söylemler alıyorum.

Söyleyin arkadaşlar, bu genç ne içmeli?

 
yeşil çay.


  • icemint  (18.07.14 09:08:16) 
(bkz: rooibos) tavsiye ederim. mideyi yormaz, içimi hafiftir, kafein içermez.

satın almak için chado.com.tr'ye bakabilirsiniz.

ya da

bildiğimiz çay tadı almak isterseniz doğadan büyülü bohça'nın chai diye bir çayı var. onu tavsiye ederim. baharatlı bir tadı var, aslında tam kışın içmelik ama denemeye değer bence.
  • in pyjamas  (18.07.14 09:10:04) 
çaykur burcum yeşil çay, bide şu migroslarda satılan çay kıskaçlarından al at sıcak suya 5dk demlensin. Biraz da limon.

Kahvenin yerini tutar mı tutmaz.
  • apintmate  (18.07.14 09:34:56) 
Tavsiyem www.asiachaiart.com bundan al, bir sürü deneyecek şeyin olur.


  • whoosie  (18.07.14 09:49:39) 
(bkz: yerba mate)


  • soso  (18.07.14 09:52:34) 
Cevaplar için teşekkürler... :)
Önerilere göre Rooibos ve Yerba Mate sipariş ettim.
Yeşil çayı marketten alıcam, Çaykur Burcum olandan.
www.asiachaiart.com ile www.chado.com.tr kıyaslamasını yaptım. Chado daha uygun fiyatlarıyla öne çıktı. Ayrıca öğle yemeğinin ardından Chado'nun sunum noktası dediği kafelerden birine gidip tatmayı planlıyorum.
@whoosie önerini hediyelik kategorisine alıp sık kullanılanlara ekledim.
  • cliquot  (18.07.14 10:32:27) 
yerba mate nereden sipariş ettin bu arada? genelde aktarlardan alıyorum ama çok daha iyileri mevcut paket olarak, türkiye'de bulamadım bir türlü.


  • soso  (18.07.14 10:46:49) 
  • cliquot  (18.07.14 10:52:44) 
Kahve bagimliligi hikaye yesil cay bildigin madde bagimliligi gibi adini ilk duydugumda icenlere onsuz yapamayanlara denk geldigimde bunlar farkli bir seyler tuketiyorumcular gibi geliyordu bana sonra bir sekilde hayatima girdi butun iceceklerin yerini aldi yazimin basinda kiyaslayarak gittim cunku kahveye muadil ariyordunuz dostum siz bir sicak icicisiniz ve sagliginizi tehdit eden bagimlilik yapan o iceceginizin yerine ancak baska bir bagimlilik yapan icecek koyarak kurtulabilirsiniz o da bana gore yesil cay :D


  • esmeralda  (18.07.14 11:57:18) 
Aaa kimse yazmamış galiba: Adaçayı (aktardan bir demet kurusundan alabilirsiniz, her kupaya bir dal sallayın;)
çaykur burcum yeşil çay+1
onun haricinde kuru papatyayı, ıhlamuru yine demleyebilirsiniz aynı şekilde aktardan alıp.
sıcak suyun içinde tarçın çubuk ve karanfil bile negzel oluyor.

marketlerde zibilyon çeşit sallama bitki çayı bulabilirsiniz pratik de olur ama pek de sağlıklı değil. aktardan alıp demleme olayını tavsiye ederim.
  • lambada  (18.07.14 13:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.