[]

PC'den HDMI çıkış alıp, ses kartından da Sesi üzerine eklemek

selamlar,

başlık biraz özürlü oldu galiba ama amacım şu:

masaüstünü salona taşıyıp TV'ye bağlıycam, ekran kartında HDMI çıkış var ama sesi vermiyor haliyle, ses kartından da sesi alıp aynı HDMI kablo ile TV'ye göndermem gerekiyor.

var mı böyle adaptörler, sesi 3,5mm jack'tan alıp, görüntüyü de HDMI'dan çekip tek HDMI kablosunda birleştiren?

not: DVI çıkış da mevcut, gerekise onun üzerinden de bir şey yapılabilir. ama TV'ye ses ile birlikte HDMI olarak girmem lazım...


edit: ses kartım nispeten iyi bişey, veya çoğu zaman müzik kayıt için kullanacağım için, sesi illa dışarıdan almam lazım. ekran kartının ses olayını pek kullanmak istemiyorum yani. ama ses kartıyla bir şekilde anakart üzerinden konuşturulabiliyorsa bu ikisi ona da varım :)

 
Ses tv'ye gidince yine max tv aporlosu kalitesinde alacaksiniz. Neden ozellikle ses kartindan almaya calisiyorsunuz ki? Hdmi sadece on board ses kartinin sesini mi alıyor, bu teyitli bilgi mi?


  • nereye bu gidis  (18.07.14 08:53:38) 
@nereye bu gidis, TV'ye ses sistemi bağlı o yüzden TV'nin hoparlörüyle çok işim olmayacak. ses sisteminde optik giriş var, ama PC'de yok :(

HDMI sadece onboard kartın sesini mi alıyor açıkçası onu bilmiyorum ama yüklenen driverlarda ve ekran kartının ara programında öyle bir seçenek gördüğümü hatırlamıyorum (sesi başka kaynaktan alma gibi)

özellikle ses kartından almaya çalışıyrum çünkü ses kayıt için kullanacağım esas olarak PC'yi ve ses kartının ses işleme kabiliyeti onboard olandan çok daha yüksek.
  • loveinaflipbook  (18.07.14 09:05:21) 
Anladim.

Ses kartindan 3,5 mm jack ile tv'ye ya da doğrudan ses sistemine girseniz? Siz iki kaplo olayina mi karşisiniz?
  • nereye bu gidis  (18.07.14 09:12:12) 
hem kolaylık olsun istiyorum (TV hdmi üzerinden bağlantı aldığında otomatik olarak ses sistemi devreye giriyor, ses sistemini ayrı kanala çekmek falan zorunda kalmamış olurum böylece)

hem de kablolar çok karıştı TV ünitesi etrafında, artık saklayamıyorum, bir tane bile eksik olsa kar diyeceğim.

bir de; ses sisteminde tek 3,5mm giriş var, ona da başka bir şey bağlı şu anda, her seferinde çıkar tak yapmak da istemiyorum :(

çok zor adamım, biliyorum...
  • loveinaflipbook  (18.07.14 09:24:09) 
Yok, hakkinizdir, kimse istemez çok kablo. Belki icerden ses kartindan on board ses kartina hardware bi aktarım yapabilabilir. Donanimcilara sormak lazim.


  • nereye bu gidis  (18.07.14 09:30:07) 
ses kartı üzerinden spdif gibi iki delikli minik bir slot var ise ve aynısı ekran kartında da mevcut ise bu kabloyu temin edip ikisini kasa içerisinde birbirine entegre edersin.

bu da hdmi üzerinden görüntü ile birlikte sesi de iletebilmeni sağlayacaktır.
  • the stallion  (18.07.14 10:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.