[]

pringles bağımlılığı

merhaba, biraz komik gelebilir ama pringles bağımlısıyım. son 3 yıldır neredeyse her gün pringles yiyorum. 2 hafta önce hipoglisemim olduğu ortaya çıktı, 1.5 haftadır da sağlıksız bir şey yemedim.

ama artık dayanamıyorum, boğazımda iğrenç bi düğüm oluştu böyle yutkunamıyorum gibi. sürekli kafamda pringles var. yersem de 1-2 seneye insülin iğnesi olacakmışım sanırım.

ne yapabilirim yardım pls :/

not: sigara içmiyorum, bi bağımlılıkla nasıl başa çıkılır bilmiyorum..

 
komik gelmez. sadece pringles değil, diğer cipslerde de olabilir bu durum. zira bunların içinde sürekli yeme isteği uyandıran şeyler varmış. şehir efsanesi de olabilir de, bence olabilitesi var.

sigara kullanıyordum ben, bıraktım. nasıl bıraktın dersen, bi anda bıraktık. bağımlılık denilen şey böyledir. bir yolu yordamı yok. sakız çiğne çitlek çitlet falan önerilerini boşverin ve kararlı olun. bırakın ve satın almayın.

kolay olmayacağını bilin. canınız isteyecek, evet. kimse aksini iddia edemez. ama kendinizi tutacaksınız.

canınız istese de almayacaksınız ve yemeyeceksiniz.

öncelikle psikolojik olarak buna hazırlayın kendinizi, sonra da bi anda bırakın.

azaltarak da bırakma yalan. unutun bunu da.

güçlü olun. canınız istediğinizde başka şeylerle ilgilenin.
  • anil  (18.07.14 03:11:04) 
abi komik falan değil aynısı bende de var. gerçekten bağımlılık. kutuyu gördüm mü bitiyorum. evdekiler zor saklıyor benden. evin içine sokmamaya çalış, markette görünce kaç ama sakın evin içine girmesin o kutu. girdi mi bitirmeden çıkamıyorsun olmuyor denedim :(


  • kotakotkota  (18.07.14 03:12:28) 
bu çin tuzu dedikleri şeyden kaynaklanıyor muhtemelen. kendinize yeni hobiler edinin. ben şalgam suyu içiyorum mesela :D


  • westblack  (18.07.14 03:58:49) 
  • ataturkist  (18.07.14 04:03:55) 
bim'de party diye bi çakması var ondan ye soğursun.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.07.14 05:08:17) 
damak tadını değiştirip geliştirebilirsin, o zaman pringles çöp gibi gelecektir sana.

çocuktan beter bir babayla büyüdüm, kahvaltıdan önce cips yer, çokomel rekoru kırmaya çalışırdım... uzun yıllar böyle devam etti bu, 40 bedeni zorladığım zamalar oldu sonra birden annemin yemeklerini çok da beğenmediğimi farkettim (fazla baharatlı ya da yağlı yapar,bazen ikisi birden) kendi damak tadımı araştırmaya başladım nelerden hoşlanıyorum diye ve sonrasında cipsler, çikolatalar leş gibi gelmeye başladı. yemek yaparken annemin yaptığı yemeklerden farklı şeyler yapmaya başladım; omletin içine kurutulmuş domates ya da tavuğun yanına haşlanmış sebzeler (annem tavuğu kızartır ve yanına da başka kızartmalar yapardı mesela)... bunu yapmaya başladığımda birden kilo vermeye başladım, kendi damak tadımı değiştirince cipsler de kesildi, cipsler kesilince iştahım da normale dönmeye başladı, şu anda da bazı markaların 38 bedeni büyük geliyor; bazılarınınki tam oluyor.

demem o ki bırakabilmen için hayatında köklü değişikliklere gitmen gerek, sadece pringles'ı bırakayım dersen yine bırakırsın ama çok sancılı bir süreç olur.
  • supersonik turbo  (18.07.14 05:15:20) 
o değilde okurken çok pis benimde canım çekti, bende de böyle bir şey var. pringles aklıma gelince baya aşeriyormuş gibi oluyorum.

işimiz zor...
  • tek terk  (18.07.14 07:01:35) 
zeytinyağı ile az tuzlu mısır patlat. ben cipsin yerine koydum mısırı. biraz zor oldu ama.


  • zam sampiyonu domates  (18.07.14 08:25:47) 
merhaba!
hayır, hiç komik gelmedi.

nasıl yenersiniz?
öncelikle, teoride 21 gün kuralı vardır. tabii bu kişiye göre değişir ama sonuçta bilimsel bir ortalama diyelim. nedir: 21 gün hiç yemezseniz, tamamen arınmış ve artık "bağımlı" şekilde aramaz olacaksınız. aklınıza gelmeyecek diyelim.
yani biraz daha sabır ve inat.

bunun yanı sıra yapabilecekleriniz:
-karnınız aç kalmasın. doyun. sağlıklı besinlerle doyun. bunun da yolu protein & sebze ağırlıklı beslenmek. yağdan korkmayın. zeytin yağı candır. gerekli yağ ve proteini alırsanız zararlılara "aşermeleriniz" daha az olacak. göreceksiniz.
-bol su için. su çok önemli. bütüüün o kimisinden nefret ettiğimiz, kimisini haklı gördüğümüz, körü körüne inandığımız, deli saçması dediğimiz vsvs o bütün diyet & beslenme sistemleri, uzmanlar, diyetisyenler, alaylılar, şaklabanlar, proflar vs.lerin hepsinin tek ortak noktası bu: SU içilecek. hepsi de birden yanılıyor olamaz.
-ve diğer işlenmiş paketli gıdaları da hayatınızdan olabildiğince çıkartın. (1,5 haftadır sağlıksız bir şey yemedim diyorsunuz zaten ama yine de eklemek istedim.)

kolay gelsin!
  • icemint  (18.07.14 08:44:10 ~ 08:45:32) 
ya damak zevki değiştirin felan demişler ama alakası yok ben de pringles bağımlısıydım. o dönem kızartma ağırlıklı besleniyordum ve deliler gibi tatlı tüketiyordum. aylardır kızartma yemedim nadiren tatlı tüketiyorum ve damak zevkim değiştiği halde pringles tutkum azalmadı. fakat sağlığıma düşkün olduğumdan da aylardır yemedim. bir daha da hiç satın almayı düşünmüyorum. çünkü alınca kutunun dibini görmeden elimden bırakamıyorum mereti. ama tabi bu irade meselesi arkasında yazan kalori miktarı ve ertesi gün oluşan sivilceler beni motive ediyor almamam için, irade gösteriyorum zorlanmadan.


  • mula  (18.07.14 10:07:43) 
şunu yapabilirsen olacak sanki:

patetesi alıp çok ince cips gibi doğra, hatta rendeleri bile var (cips rendesi)çok daha hızlı olabilir.

fırında yağlı kağıt üzerine ser üzerine belki baharat ve zeytinyağı da ekleyebilirsin (sade olsa daha iyi sanki)
altın rengi alana kadar fırında kızarsın.
patatesleri boş pringles kutularına koy.

şimdi bunu unut.
bir film aç bol aksiyonlu.
sonra al eline pringlesını doya doya ye.

bunu haftada 1-2 kendine ödül olarak ver bence. zararı minimuma indirirsin gibi geldi. ama doktor diilim bişi diilim. an itibariyle bi yerimden uydurdum :)
  • lambada  (18.07.14 13:32:02 ~ 13:33:18) 
@lambada'nın yaptıklarını uygulamadan önce bir cerrah ile görüşüp dilini kestir ki, tat alma duyun olmasın.


  • zam sampiyonu domates  (18.07.14 13:35:21) 
@zam sampiyonu; film vs bişeyler izlerken, biriyle konuşurken bir süre sonra ne yediğimizin/ne kadaryediğimizin farkında olmuyoruz zaten. kaldı ki 'pringles yerine brokoli ye ama patates cipsi tadı bekle' de demedik.
tıpta çığır açacak fikrimi baltalamaya çalışmayınız rica edicem :P

farklı bir öneri olarak da çivi çiviyi söker hesabı farklı bir bağımlılığın pringlesı unutturma ihtimali. yağsız az tuzlu patlamış mısır olabilir sanki. ya da fındık, ceviz, bademde en azından faydalı yağlar var.
  • lambada  (18.07.14 13:41:52) 
Karbonhidratın/şekerin doğası gereği bağımlılık yaratan bir özelliği vardır. Şeker=uyuşturucu, hiçbir farkı yok. Vücutta aynı tür etkileri vardır. Yememek için yememeniz gerekir. Yani bugün biraz daha az yiyeyim yarın ondan da az yerim öyle öyle bırakırım yemeyi gibi bir durum yok; yedikçe daha çok yemek istersiniz zira. O nedenle yemeyeceksiniz, başka bir yolu yok bunun.


  • angelus  (18.07.14 13:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.