[]

Taze hukuk mezununun galaksi rehberi

İyi geceler duyuru müdavimleri. Gece gece içime dert oldu. Özetle durum şu:

Çok değil 1 ay önce İstanbul Hukuk'tan iyi bir ortalamayla mezun oldum. Okulda derslerden oldukça keyif alan, derslerle sınırlı kalmayan bir öğrenciydim ki zaten hocalarımdan aldığım gazla uzak gelecekte akademik kariyer+avukatlık yapmayı düşünüyorum. Okulun yanısıra da BM olsun ver elini Eropa olsun gönüllülük işleriyle filan uğraşıyorum, İngilizce filan takır takır, yani öyle hebele diye boş beleş de mezun olmadım.

Amma, gel gelelim yüksek lisansa başvurmadan evvel "uygulamayı bi görmek lazım tabi", "avukatlık sınavı bana vurmadan baroya kaydolsam bari" tribine girdim. Şaka bir yana, hukukun hangi alanına yöneleceğimi belirleyebilmek için daha çok körpeyim, kararsızım. Bana göre hepsi ayrı güzel. Artı, öyle çocuk aklımla hemen karar verip yüksek lisansı da hiç etmek istemiyorum. (Kararsızlığımı vurgulamak için ek olarak şunu da söyleyeyim online gurmelik-gezmelik yayınları yapan ciddi bi yabancı şirkete "beleş yemek he mi?" diye başvurdum, full time avukatlık staj yapacağımı da beyan ettiğim için o zaman sen gelme lan ayı ama bitirince istersen bıyır burda masan hazır dediler.)

Stajdan sonra da (1-2 yıl içerisinde) Almanya'ya gidip bir güzel yüksek lisansımı yaparım. Mis gibi Almancamı geliştirir, mehazdan mehaza neşeyle Vogel'den Kühne'ye koşarım diyorum. Oradaki şartlara uyum sağlayabilir yeşerirsem temelli yerleşirim, yok olmadı güzide okuluma geri dönerim düşüncesindeyim.

Şimdi, öncelikle bu planım hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben yaptım sen yapma dediğiniz bir taraf var mı?

İkinci olarak da, özel hukuk alanında staj için mutlaka şuraya başvur, seni bir güzel yetiştirirler dediğiniz bir şirket/büro mevcut mu?

Esen kalın

 
Sizinle aynı kulvarda at koşturan biri olarak şunu söyleyebilirim;

Hukuk alanında zevk alarak yapabileceğiniz şeylere odaklanın eğer akademik veya hakim, savcı alanında olmayı planlıyorsanız buna bir şey diyemem buralarda sabit bir maaşla memur olabilirsiniz. Artıları nedir? toplum nezdinde duyulan saygınlıktır.


eğer danışmanlık tarafında kalacaksanız, Yabancı şirketlerin Türkiye'de yapacakları/yaptıkları yatırımlar, şirket evlilikleri konusunda ingilizce bilen avukatlara ihtiyaçları var bu sektör sadece 3-5 avukatlık ofisinin elinde. Buraya odaklanabilirsiniz veya türkiye dışında faaliyet gösteren tanınmış markaların türkiye'de yaşadıkları hukuksal sorunlarda danışmanlık hizmeti alabilecekleri kuruluş veya avukat arayışları çok ciddi bir şekilde boşluk oluşturuyor.

Yani eğer avukat olacaksanız türkiye'deki yabancı firmalar veya yurtdışındaki yabancı firmalara odaklanın.

edit: eğer bir buro arıyorsanız kesinlikle yüksel karkın'dan uzak durun. İdealist insanların yeri değil.
  • secretcode  (17.07.14 23:48:10 ~ 23:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.