[]

ing küçük bir çeviri

Be careful what you wish for cuz you just might get it

Tam olarak ne diyor bu cumle?
Tesekkurler

 
"bir şey dilerken dikkatli ol çünkü ona her an (çat diye anlamında) sahip olabilirsin." şeklinde çevrilebilir.


  • oyle degil bak simdi  (17.07.14 17:03:32) 
"ne dilediğine dikkat et, bakarsın gerçekleşir" diyor.


  • sir gawain  (17.07.14 17:04:10 ~ 17:04:19) 
yorum katacak olursak "senin allahın olmaya geliyom" veya "sana küsküyü vericem" de diyebiliriz sanırım. ben "belanı mı arıyosun lan sen" şeklinde yorumladım.


  • pescador  (17.07.14 17:05:08 ~ 17:06:04) 
Kral Midas zamanında "Dokunduğum altın olsun" demiş, dileği de gerçekleşmiş. Sonra yemek yiyememiş, dokunduğu yemekler altına dönüyormuş.

Başka bir İspanyol efsanesine göre de cahil bir kadın Ay'a yalvarmış kocası olsun diye. Ay da "Tamam, sana bir koca veririm ama ondan ilk doğan çocuğunu bana vereceksin" demiş. Kadın da kabul etmiş. Kendi gibi cahil bir adamla evlenmiş ve bir çocuk yapmış. Çocuk da Ay'ın oğlu olduğu için albino doğmuş. Adam kendine bakmış, esmer; karısına bakmış, esmer. İşin içinde cahillik de olunca aldatıldığını sanmış ve karısını kendisini aldattığı için öldürmüş. Kadın da ölürken "Keşke Ay'dan ne dilediğime dikkat etseymişim, bunu dilemeseymişim" demiş. Hatta, bu efsanenin şarkısı bile var.
www.youtube.com

Cümle de "Ne dilediğine dikkat et, çünkü elde edersin; elde ettiğinde de aslında senin için kötü veya zararlı bir şey olabilir, bunu bilemeyebilirsin şimdiden. Şimdi tutkuyla istediğinden hafiften de gözün kör gibi. İyi düşün, öyle dile" diyor.
  • aychovsky  (17.07.14 17:12:02 ~ 17:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.