[]

Kiracı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

selam ahali,
kiracı 1.5 aydır kirayı ödemiyor ve her seferinde tamam bu hafta yatırıyorum diyerek geçiştiriyor. siteye aidat ve su parasını da yatırmamış 700 TL'ye civarı biriken borcu olmuş.
şimdi hukuki olarak yapmam gereken şeyler nelerdir?
ihtar çekmek gerekiyor sanırsam ilk aşamada

 
sözleşmeniz var mı?


  • Hendrix'e tapan adam  (17.07.14 12:46:35) 
Önce ciddi bir konuşma yapın sonuçta insanlık ölmedi belki ciddi bir sıkıntısı vardır.
Lakin siteye ödememesi sanki biraz ne olduğunu belli eder nitelikte.

İhtar çekmeniz gerekmektedir.Bir avukat ile anlaşarak sorunu çözebilirsiniz.Aman dikkat sinirlenip evi döküp gidebilir de böyle tipler çoktur bu yüzden evi teslim alırken de mutlaka tutanak tutun.
  • colorwithnotexist  (17.07.14 12:51:19) 
derdini adam gibi söylemesi için konuşun. 1,5 ay çok fazla bir süre değil.belki bir sıkıntısı vardır.

insalıktan anlamıyorsa önce noterden ihtarname çekicen. 1 yıl içinde 2 defa ihtaname çekersen haklı tahliye davası açabilirsin. bunları da anlat kendisine. tehdit eder gibi olmasın ama. bilgilendirmek için.
  • merhum  (17.07.14 13:23:16) 
kirada dairelerimiz var çok sıkıntılı mevzular . birisi kalp krizi geçirdim yardım dedi 3 aydır ödemiyor canı sağolsun ama bir diğeri tam bir orospu çocuğu...

bizim şerefsiz kiracı; iki ayda bir ödüyordu sesimizi çıkarmadık. sonra sözleşme dolmadan çıkacağım dedi eyvallah dedik çık. depozitoyu aldı. sonra çıkmayacağım alın depozitonuzu geri dedi. yine eyvallah dedik. sonra 2 ay yine ödemedi ihtar çektik noterden. evimizden çık dedik toplam 3 aylık kira alacağımız var istemiyoruz dedik. yeter ki çıksın evimizde. çünkü avukat masraf dava ücreti 7500tl bunun bir kısmını geri alabiliyoruz ama başlangıçta ödemek lazım. konuşup 700 e bakmayıp güzellikle çıkarın evden başkayolu yok. istemeyin gerekirse o parayı.
  • mr fusion  (17.07.14 13:33:15) 
İhtara falan gerek yok, direkt icra takibine başlayın.
Hem alacağınızi alırsınız hem de tahliye edersiniz.
Ama avukat olmadan altindan kalkamasiniz.
  • de jure  (17.07.14 19:11:20) 
tahliye talepli olarak icra takibi başlatılabilir. takibe itiraz etmezse ödeme emrinin tebliğinden 30 gün sonra icra hukuk mahkemesinde tahliye davası açılabilir. kira sözleşmesi feshedilerek tahliyesine gidilebilir.


  • pomolilik  (22.07.14 11:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.