[]

mp3 daha da sıkıştırılabilir mi? Nasıl?

Az yer işgal etmesi için. Daha az yer kaplayan bir dosya türü var mı? mp32le o türe nasıl çevirebilirim?




 
m4a sanırım. converterlar yapar muhtemelen.


  • aşksız prens  (17.07.14 03:05:22) 
Dosyayı başka formatlara çevirmenin etkisi çok büyük olmaz. Ama MP3 dosyasının ne kadar sıkıştırılacağı da ayarlanabilir.

Dosya ne kadar "sıkıştırılırsa" ses kalitesi de o kadar düşer. Ses kalitesi ne kadar düşerse ortaya çıkan MP3 dosyası o kadar küçük olur.

Müzikal eserler genellikle 128 kbps altında farkedilir derecede kalite kaybederler. Eğer sıkıştırılacak ses müzik değil de mesela konuşma ve insan sesiyse 32 kbps'ye kadar sıkıştırılsa bile ses kalitesinde çok büyük bir değişme olmaz.

Eğer bir şey haddinden fazla sıkıştırılırsa, ses telefondan geliyormuş gibi çıkar.
  • vanwarantion  (17.07.14 03:11:31 ~ 03:15:29) 
MP3QualityModifier


  • ezeriko  (17.07.14 09:21:47) 
  • bykush  (17.07.14 09:48:03) 
Mp3 kayıplı bir sıkıştırma türüdür. onu daha da sıkıştırırsan kalite de düşüş olacaktır bu yüzden flac (free lossless audio codec) türüne çevirmen gerekiyor.

Apple iphone veya ipod benzeri cihazlar kullanıyorsan apple'n kendine has kayıpsız sıkıştırma türü vardır ALAC (apple free lossless audio codec).

Ben kullanıyorum 128 kbps gayet iyi kalitede kayıp oranı çok düşük.
  • Hendrix'e tapan adam  (17.07.14 10:25:04) 
aac'yi bir araştır derim.
eksisozluk.com

şu an hangi çevirmek için hangi programı kullandığımı hatırlamıyorum ama çok ciddi bir miktarda yer tasarrufu sağladığımı hatırlıyorum.

bir de çevirme işlemi yapılırken bilgisayarı kullandığınızda kasma yaparsa mp3leri bozabiliyor o yüzden buna da dikkat etmenizi salık ederim.
  • pwnography  (17.07.14 14:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.