[]

Arkadaştan hoşlaşmışlar, ne desinmiş de kırmasınmış?

bi arkadaşın seyahatte tanıştığı bir kız, birlikte birkaç gün vakit geçirdikten sonra memleketine döndüğü gün "tek pişmanlık duyduğum şey seni öpmeye yeltenmediğim" falan gibisinden bişeyler yazmış buna.

soru da şuymuş: çocuk bu kızı kırmadan nasıl cevap versin de geçiştirsin durumu? ileride tekrar karşılaşma olasılıkları varmış...

not: "gayim ben" falan dışında yaratıcı ve makul bişeyler düşünebilirseniz süper olur :)

 
çocuk durumu niye "geçiştirmeye" çalışıyor onu bi anlayalım, hoşlanmamış mı? oluru yok muymuş?


  • niye ama  (17.07.14 00:11:24) 
tek pişmanlık duyacağım şey, beni öpmeye yeltenmen olurdu.


  • oğlum çok zor lan  (17.07.14 00:11:44) 
hiç cevap vermezse gayet açık bir cevap vermiş olur. ne gayi?


  • mahone  (17.07.14 00:12:08) 
hayata karsi pozitif oldugum tek konu hiv desin.
calisiyor. tecrube ile sabit

  • kutsalbok  (17.07.14 00:13:19) 
çocuk bence geçiştirmesin de içinden gelen neyse onu söylesin. çocugun baskasında mı gönlü var sorar mısın? aslında bi şans verse güzel olmaz mıymış onu da soruver


  • akare  (17.07.14 00:13:49) 
çocuk hoşlaşmamış, oluru yok onun gözünde anladığım kadarıyla. ama kanka gibi takılmışlar işte bikaç gün, gezmişler etmişler. o yüzden soğuk davranmak da istemiyor, ileride tekrar görüşme, aynı ortamlarda bulunma ihtimalleri de varmış. o yüzden "geçiştirmek" dedim, kırmak istemiyor yani.


  • loveinaflipbook  (17.07.14 00:14:56) 
Gerçeği söylesin, doğruyu söyleyince olmuyor mu illa karşısındakini gerizekalı yerine mi koyması gerekiyormuş?


  • angelus  (17.07.14 00:15:20) 
@angelus, niye gerizekalı yerine koymak olarak düşündün olayı anlamadım. tam tersi bence, kırmamak adına ama yine de durumun öyle olmadığını anlatıp geçiştirecek bişeyler söylemek istiyor. konu dağılsın diye yani.

böyle bodoslama bir mesaja nasıl cevap versin onu bulamadık sadece...
  • loveinaflipbook  (17.07.14 00:18:02 ~ 00:18:22) 
Allah aşkına bırakın şu kırmamak triplerini, yani biri birine bir şey hissediyorsa karşısındakinin de illa aynı şeyleri hissedeceğine dair bir yükümlülüğü yok. Durum böyle gelişmişse dürüst olursunuz gerçeği söylersiniz. Siz istemediğinizi bahaneler uydurarak söylediğinizde karşınızdaki anlamayacak mı gerçek nedenin başka olduğunu, insanları bu kadar saf mı zannediyorsunuz. Dürüstlükten kimseye zarar gelmez, gerçek neyse onu söylesin arkadaşınız. Bu nasıl bir egodur sizdeki anlamıyorum ben. Zannediyorsunuz ki karşılık bulamadığında ölecek bitecek. Altı üstü yarım saat üzülür o kadar nedir yani.


  • angelus  (17.07.14 00:23:46) 
dürüstlük en iyisi de, nazik bir şekilde dürüst olmak lazım.


  • neseranni  (17.07.14 00:29:32) 
@angelus

(bkz: sakin ol şampiyon)

sen bana "ego" diye zırvalarsan ben de sana "yarana parmak bastım galiba" diye mi saçmaliyim yani? ne bu şiddet bu celal? :)

alt tarafı kibarlık yapmaya çalışıyoruz burda, insanları kırmamak aptal yerine koyarak olmuyor hep. ne ego var işin içinde ne bişey. "teşekkür ederim, sen her zaman iyi bir arkadaşım olarak kalıcaksın" demek çok yavan geldiği için başka öneri bekledik. bu kadar salak ve sert tepkiler vermeye gerek yok.
  • loveinaflipbook  (17.07.14 00:30:55 ~ 00:31:15) 
cevap vermesin konu kapansın


  • monkey  (17.07.14 00:42:08 ~ 00:42:26) 
arkadaş adamı bi yargılamadan cevap verseniz ne güzel. vardır bi bildiği demekki geçiştirmek istiyo.
bence anlamazdan gelip o cümleyi geçiştirsin. çünkü ne cevap verirse versin kırılcaktır. bişey demeden geçiştirirse tekrar karşılaştığında yaşanmamış gibi davranma şansı olur kızın.

  • hobarey  (17.07.14 00:53:52) 
abi "cevap vermesin" ne demek ?!, acımasızlığa gerek yok bu kadar, versin mutlaka sonuçta kötü söylenen bir söz yok ortada


  • mirty  (17.07.14 00:54:29) 
cevap vermesin derken hiç cevap vermesin değil. sadece "tek pişmanlık duyduğum şey seni öpmeye yeltenmediğim" i anlamazdan gelsin salağa yatsın diyorum. başka türlü kırmadan nasıl geçiştirilir bilemedim. en düzgün açıklama bile kırar. hatta mantıklı makul açıklama daha ağır bile gelir bence. arkadaşım olarak görüyorum ve çeşitli kombinasyonları..


  • hobarey  (17.07.14 01:07:30) 
Bu meselelerde kibarlık daha da can sıkıyor. Çünkü karşınızdaki insan da en az sizin kadar kafa çalıştırabiliyor.

Haliyle beni geçiştirmiş diyebilir, yürümeye devam edip daha fazla üzülebilir. Bu açıdan adam gibi düzgünce olmaz bu iş desin geçsin.

Şahsen bir iş görüşmesinden sonra aranıp reddedildiğimi duymak beni nedense daha mutlu hissettirir(hiç aramamalarına oranla). Buradan kendi çabalarınızla yola çıkabilirsiniz diye ümit ediyorum.
  • kalpsiz mikrop  (17.07.14 03:08:47) 
"Bana karşı hissettiklerin için teşekkür ederim, olacağı yokmuş demek ki, pişmanlığa gerek yok" diyip sonra konuyu dağıtsa güzelce geçiştirmiş olur.


  • afush  (17.07.14 10:57:37) 
Friendzone yapsın, "Arkadaşlığımız gerçekten ileriye damgasını vuracak, öpüşmeyelim" gibi şeyler söylesin.


  • aychovsky  (17.07.14 11:02:12) 
bir cevap beklemiyor aslında o cümle. yani tabii cümlenin orijinalini de görmek lazım buna karar vermek için belki ama.
bir şey yazmasın.

  • icemint  (17.07.14 11:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.