[]

üniversite tercihi ve babam

ben Hacettepe de İng dili okumak istiyorum babam burs çıkacağı için Amasya'da, Mersin'de falan ingilizce öğretmenliği okumamı istiyor. o da kendine göre haklı ama ufak bir şehirde bilinmeyen bi ünide öğretmenlik okumak
istemiyorum ama bayağı trip falan atıyor, manevi baskı yapıyor. ne yapacağım bilmiyorum



 
Bugün yarın trip yapar sonra geçer. Tabi ki sen ne istiyorsan onu yaz bu senin hayatın. Hacettepe iyidir.


  • kablelvuku  (16.07.14 21:56:37) 
klasik olacak ama okuyacak olan sizsiniz. hayatınız boyunca babanızın dediğini mi yapacaksınız? ya da şöyle sorayım. babanız mı yaşayacak sizin hayatınızı?


  • gadasiz  (16.07.14 21:58:36) 
Kesinlikle kendi istediğini yap. Sonuçta sen okuyacaksın.
Ben öyle yaptım valla. İlk bi kaç gün evde stres ortamı vardı ama şu an iyiyiz :)

  • mornie  (16.07.14 22:00:21) 
Baban burstan ziyade ogretmenlik okuyor olmani istiyordur bence. O kendine gore hakli sen kendine gore haklisin. Ingilizce ogretmenligi evet cok gecerli meslek ama istemiyorsan yapacak bir sey yok, soylendigi gibi baban bugun trip atar ama dort yili okuyacak olan sensin. Dusun tasin istedigin seyi yaz o yuzden.


  • burasi ne garip bir yer  (16.07.14 22:00:23) 
seni yaptıysa masrafını da düşünmeliydi. üni okuman için finansörün burs değil bizzat baban olmalı. ha bu mümkün değil gerçekçi ol diyosan amasya ne ya haritada yerini gösteremem. ankara forevır.


  • error522  (16.07.14 22:00:29) 
Eğer öğretmenlik yapmak istemediğinizden eminseniz, kararınızda ısrarcı olun. Yok eğer İDE'yi bitirip sonra öğretmenlik için formasyon diye uğraşacaksanız gerek yok, öğretmenlik ataması için hangi okuldan mezun olduğuna bakmıyorlar. Ha ama öğretmenlik yaparım ama MEB'de değil diyorsanız, İDE+formasyon daha uzun bir süreç ama özel okullarda daha iyi olur. Çünkü İDE ile öğretmenlik arasında dil edinimi açısından fark oluyor. İDE'de daha yetkin olursunuz dil konusunda.

Tabii gelecek planınızı yaparken, ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurmak gerek.
  • istinyede bekle  (16.07.14 22:01:38 ~ 22:02:23) 
@burası ne garip bir yer
Evet. Zaten kendi de öğretmen

@error522

Zaten finansal açıdan sıkıntı yok. Aylık 500 gönderirim ne halt yersen yersin diyor.
  • illuminatinin basindaki adam  (16.07.14 22:08:59) 
Bir Hacettepe mezunu olarak ankaraya gelme aklın varsa izmire git. Hatta Eskişehire git Mütercim Tercümanlık oku varsa.


  • ayikiz  (16.07.14 22:14:09) 
O dedigin sehirlerde zaman gecmez.Hacettepe candir.


  • tosunpasa  (16.07.14 22:15:39) 
Mersin'i bilmem de Amasya emekli şehri. Sinemasına film altı ay sonra gelir, alışveriş yapacak yer bulamazsin, kışın havası kirlidir, yapacak pek bir şey yok. Sürekli samsuna gidilmez. Ailen Amasya'da değilse yazma, hatta oradaysa bile yazma.


  • Lim5  (16.07.14 22:26:35) 
açılın, ben de ingilizce öğretmenliği okuyorum. kamoon.

sen şimdi buraya cevap yazan kofti anarşikleri boşver. senin gidebileceğin üç yol var delikanlı. bak yazıyorum.

1 - babanın dediği üniversite ve bölüme gidip oraya kendini alıştırmaya ve sevmeye çalışacaksın.

2 - kendi istediğin bölüme gidip babana ve o da sana hayatı zehir edecek.

3 - kendi istediğin bölüme gidip, ailenle olan maddi bağlarını koparıp (hah işte zurnanın zırt dediği yer burası zaten) ailenin sevdiği ama uzaktaki çocuk olacaksın. yılda ikiden fazla kez de eve gitmeyeceksin (biletini de kendin alacaksın tabi)

sen beğen al. bizim artizler üşüşmüş bile buraya çoktan, sallama onları. telefonda "ehe baba para gönder" derken hem kendine hem babana hem de bunlara küfretmek istemiyorsan dinleme.

edith pilavı: bi de şey var, eşşek gibi ingilizce öğretmeni ataması yapılıyor, sen okulu bitirene kadar yılda en fazla 400 500 kadro alırlar, belki daha az. bunu da göz önünde bulundur nolur nolmaz.
  • klassno  (16.07.14 22:35:46 ~ 22:37:07) 
@klassno hayatım boyunca yozgat ve tokat'taydım. Herhangi bir eğlencesi, aktivitesi olmayan bir şehirde en az 4 sene daha geçirmeye tahammül edebilir miyim bilmiyorum. Hep bu küçücük yerden çıkmayı istedim, şimdi bi' de buralara gidersem iyice nefret ederim. Her tünelin sonu bombok bi yere çıkıyor o zaman tercihlerimde. Süper.


  • illuminatinin basindaki adam  (16.07.14 22:56:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.