[]

Beşiktaş Jimnastik Kulübü vs Beşiktaş Spor Kulübü

beşiktaş jk yönetimi neden ismini beşiktaş sk diye değiştirmemiş ya da değiştirmiyor?

beşiktaş tarihi hakkında detaylı bir araştırma yapmadım (git: #6202311) şu entryde beşiktaş jk'nin nasıl kurulduğu anlatılmış. jimnasitk kulübü olarak kurulan beşiktaş jk'de ilerleyen dönemlerde başka branşlarda da sporcular yetiştirilmeye başlanmış ama adı jimnastik kulübü olarak kalmış.

günümüzde de çeşitli branşlarda faliyet gösteren beşiktaş jk neden ismini fenerbahçe sk ya da galatasaray sk yapmıyor? mantıklısı o değil mi? tüzükte mi bir bağlayıcılık var yoksa tarihe saygı, geleneğe bağlılık mı?

mesela yönetim çıkıp "bundan sonra beşiktaş spor kulübü olarak anılacağız" dese taraftarın tepkisi ne olur?

not : fenerbahçeliyim.

 
ne gerek var?

bir beşiktaşlı olarak değişmesini istemezdim mesela ben..
  • calzoncillos  (16.07.14 14:51:28) 
Beşiktaş Jimnastik Kulübü daha güzel.

Beşiktaşlı değilim.
  • angelus  (16.07.14 14:52:21) 
@nerobianco A.Ş kısmı şirket yapısına sahip olduklarından dolayı geliyor sanırım. mesela KAP'a bildiri verildiğinde fenerbahçe a.ş deniyor, kendi sitesinden açıklama yapıldığında fenerbahçe spor kulübü deniyor.

benim takıldığım nokta "jimnastik kulübü" bünyesinde farklı farklı branşların olması. mantıklı durmuyor ama ortada da 100 yılı aşan bir alışkanlık ve tarih var.
  • piramitleri kimin yaptigini biliyorum  (16.07.14 15:08:36) 
bir beşiktaşlı olarak tarihimize saygılıyım. istersen beşiktaş at boku kulübü olsun. fark etmez.


  • zam sampiyonu domates  (16.07.14 15:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.