[]

ziraat bankası hesabımdaki parayı başkasıyla paylaşmış

ziraat bankası hesabımda ne kadar para olduğunu babama söylemiş. bankada çalışan bir tanıdığı varmış babamın. şimdi ben ne yapayım? ne yapmak gerekir böyle bir durumda? bankanın böyle bir hakkı yok bildiğim kadarıyla. nasıl oluyor da benden izinsiz paylaşabiliyor böyle bir bilgiyi?




 
tanıdığın iş güzarlığıdır. o tanıdığın ismini alın ve genel müdürlüğe şikayet edin. hatta bu konuda bir yaptırımları varsa BDDK'ya bile şikayet edebilirsiniz.


  • warrior princess  (16.07.14 14:12:36) 
banka söylememiş ki babanın tanıdığı söylemiş, yoksa hayatta öğrenemez. istersen o adamın başını yakabilirsin..


  • calzoncillos  (16.07.14 14:14:01) 
ben de şikayet etmeyi düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum? nasıl olur bu işler? bir de anlaşılır mı kimin söylediği filan?


  • gonul_isleri  (16.07.14 14:14:02) 
çalışanı şikayet edin. kimin ne zaman hangi hesap bilgilerini sorguladığı kayıt ediliyor. şikayetinizin doğru olduğu kanıtlanınca uyarı, kınama vs. bir şey verirler çalışana.


  • kibritsuyu  (16.07.14 14:16:01) 
tam bilmiyorum ama ben olsam önce ziraat bankası genel müdürlüğünü arayıp şikayet ederdim personeli.

onun haricinde gizliliğin ihalali dolayısıyla tazminat davası açılabilir ama o da uzun iş.
  • start over  (16.07.14 14:16:35) 
%100 haklısın ama iş bunu söyleyen memura gideceğine göre olay dönecek babanıza!!
Adam da Babana şarlayacak icabında tabi!
Ama sen bilirsin, şikayet edebilirsin tabi.
  • gece lampulu  (16.07.14 14:17:33) 
cezai müeyyidesi yüksek. bu nedenle önce gerçekten buna değer mi diye düşünün.


  • labanon  (16.07.14 14:23:37) 
cezası yüksek derken?

tabi insanların çok büyük zorluklar altına girmesini istemem, büyük cezalar çekmesini istemem basit bir suç için. ama karşılıksız da kalmamalı. şikayet etmeye etmeye başımıza çıkıyorlar, her istediklerini yapıyorlar sonra. bankaya şikayet etsem en azından, bddk ya filan etmesem, bankanın küçük bir ceza ya da kınama filan verme ihtimali yok mu? sonuçta devlet bankası, özel banka değil, olayın üstüne çok gidilmez diye düşünüyorum.
  • gonul_isleri  (16.07.14 14:27:21) 
hiç ekmeğinden ederim diye düşünme , şikayet et .
her işi hakkıyla yapan yapmalı.

  • the imp  (16.07.14 14:27:44) 
adamın götünden kan alırlar. ama adam inkar edecek ben bilmem diyecek


  • mr fusion  (16.07.14 14:51:34) 
şikayet ettiğinde işinden olma ihtimali mevcut.
sadece babana şunu söyleyebilirsin;
"eğer bir defa daha arkadaşlarında benim banka hesap bilgilerimi öğrenirsen, o arkadaşlarını şikayet ederim ve senin yüzünden işsiz kalırlar. merak ettiğin bilgiyi bana sor, başkalarına değil. aile içinde çözülmeyecek bir olay yoktur!"
bu ayarı verdikten sonra rahatsız etmeyeceğine inanıyorum. şikayet işini şimdilik ertele. ciddi bir suç ve cezasıda ciddi.
  • cliquot  (16.07.14 14:56:19) 
karsiliksiz kalmamasi gerekmekte evet, genel mudurlugu aramak yerine hangi subeyse o subenin muduruyle konussan durumu belki daha kucuk capli bir sikayet olabilir_


  • jedilance  (16.07.14 16:27:26) 
şikayet et , işinden olsun ! o işinden olsun ki işini '' hakkıyla'' yapıcak olanlara yer açılsın.
türk toplumunun en büyük sorunu ekmeğinden etme , ekmeğiyle oynama gibi safsatalar. yaptıysa bir işgüzarlık cezasını çekmeli ibret i alem için , çekmeli ki hem diğer insanlara ders olsun hem de işini hakkıyla yapıcak olan diğer insanlara yer açılsın.. bugun senin hesap bilgilerini usulsüzce babana söyleyen yarın senin hesabındaki parayı usulsüzce babanın hesabına aktarabilir bunu unutma

  • the imp  (16.07.14 17:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.