[]

Pazar araştırması - Market research

Yurt dışında büyük bir şirkette bir iş var da. Türkiye'deki bir sektör üzerine pazar araştırması yapılacakmış. Araştırma yapılacak sektör benim alanım bu arada. Ben de tecrübesiz mühendisim. Görev tanımında: iş Türkiye'deki şirket yöneticilerini arayıp bilgi toplamak, telephone interview falan diyor. Full training verilecekmiş. Market research olarak geçiyor, şimdi nasıldır bu iş, ne yapar? Benim aklıma çingene gibi milleti arayıp, ağzından laf almak, 5 dakikanızı ayırır mısınız, bir anketimiz var gibi bir şeyler canlanıyor da.




 
yok yok, telefonda bilgi alma kısmı da vardır muhakkak ama ondan ibaret değildir bence, büyük bir şirketse zaten inceleyeceğiniz sektörle ilgili iyice bir data vardır diye tahmin ediyorum (yıl yıl, ay ay geçmişe giden ve hemen hemen tüm firma-markaları içeren) siz de bunlar üzerinden araştırma-analiz-değerlendirme-öngörü yapacaksınız diye anladım ben.


  • bcdhms  (16.07.14 14:15:59) 
ben de ayni isi tecrubesiz muhendisken yurtdisinda yaptim,ben tr'deydim ise basvuru yapip kabul aldigimda. cok cok kolay degil ama kolay bir is. kafa rahat.ureticileri buluyorsun, alici, saticilari buluyorsun. kim ne kadar ne alir, ne zaman ihtiyac olur niye alir bunlari belirliyorsun, distributor lazimsa onlari listeliyorsun. telefonla pek is yok, genelde email ve direkt google, alibaba, linkedin gibi sitelerden yararlanmistim ben. 0 bilgiyle basladim, bana nasil yapilacagini da soylemediler


  • nekodunlangafana  (16.07.14 14:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.