[]

Şırnak - ulaşım - konaklama?

İstanbul'dan Şırnak'a en kolay nasıl gidilir? asker ziyareti sebebi ile ayda bir gitmeyi düşünüyorum.

uçakla Diyarbakır'a mı Mardin'e mi gitmeli? oralardan otobüsle mi Şırnak'a geçmeli, güvenli midir, ne kadar uzaklıktadır?

bir de Cizre ile merkez arası mesafe çok mu? ben gidince nerelerde kalabilirim, önerisi olan var mı?

(şırnak'ın resmi sitesindeki bilgiler hariç bilgisi olanlar, bizzat gitmiş olanlar vb.. cevap verebilirlerse sevinirim)

 
Diyarbakır'dan cizre'ye ilçe minibüsleri kalkar. pek rahatsız bildiğimiz okul servisleri gibidir. rezalettir çoğu, yol 3-4 saat sürer diye tahmin ediyorum. Diyarbakır havaalanından ilçe otogarına araç bulunur.

Mardin'den havaalanından merkeze gidersiniz, taksi ya da havaalanından 200 metre kızıltepe yoluna yürüyüp minibüsle de geçebilirsiniz. mardin ilçe otogarından doğrudan cizreye araç bulunur mu bilmiyorum ama oradan midyat'a geçersiniz, midyattan da cizreye gidersiniz.

havaalanı-ilçe otogarı 15 dakika, mardin-midyat arası 1 saat, midyat cizre arası 1,5 saat kadar sürer. toplamda beklemeler filan dahil bu da 3-4 saat sürer.

cizre'de bulunmadım ama tahminin cizre-şırnak arası 40 dakika filan sürer.

ilçeler arası minibüsler çok yoğun değildir.

varsa öğretmen evi, karayolları misafirhanesi, ptt misafirhanesi gibi yerlerde kalınabilir.(bu kurumlarla alakanız olmazsa da durumunuzu anlatınca kalmanıza izin verilir genelde)

o kadar yol gitmişken mardin'i gezecek zaman ayırın. mardin de öğretmenevinde kalabilirsiniz. gecelik 15 ytl. (hiç hijyenik değil gerçi)

ek : bu arada hatırladığım diğer duyurunuza göre bir asteğmeni ziyarete gidiyorsunuz. kendisi zaten ilk fırsatta çıkıp nerede ne yapılır öğreneceği için ondan daha sağlıklı bilgi edinirsiniz. hem belki askeri misafirhanelerde konaklamanızı sağlayabilir.
  • serseri marti  (26.06.09 14:16:02 ~ 14:30:53) 
uçakla mardine gidin. ordan da mardin dilmenler turizm i tavsiye ederim. bu firma ile şırnağa gitmişliğim var. cizrede kalacak bir yer vardır yoksa silopiye gidin orda illaki vardır. cizre'den merkeze gitmek silopiye gitmekten daha zor. kasrik boğazından falan geçiyorsunuz üstüne jandarma kontrol noktaları falan.


  • yazar kasa  (26.06.09 17:54:46) 
teşekkürler cevaplar için.

bu arada tüm aile eş dost gitmeme karşı, canımı sokakta bulmamışım falan..
yani gerçekten can güvenliğini tehdit edici bir şeyler olma ihtimali var mıdır ki?
  • kirliyesilkazak  (26.06.09 18:20:09) 
bu ikinci soruya cevap olsun,

Şırnak'a kadar inmedim ama Diyarbakır ve etrafına bolca gittiğim için gözlemim şudur,
1. Ne olacağı asla belli olmaz. Koşuyolu'nda çocukların öldüğü bombalama sırasında orada idim, şanşlı idim otele dönmüş idim...
2. Her şehrin bir ritmi vardır ya-onu yakalamak gerekir belki de. Herkesin çok çekindiği arka sokaklarında Diyarbakır'ın elimi kolumu sallaya sallaya çok gezmişliğim vardır, hiç bir şey olmadı.
3. Korkmaya bir kere başladın mı sokağa ilk çıkılmayacak şehir İstanbul gibi geliyor bana. Korkmamak lazım..
  • emresorkun  (26.06.09 20:22:10) 
şırnak silopide 2 yıldır görev yapıyorum. tavsiyelerim şunlar (şahsen her gidişimde öyle yapıyorum):

1- istanbuldan mardine uçakla gidin. karayolunu kesinlikle kullanmayın.
2- direk mardine gidin çünkü diyarbakırdan şırnaka giden otobüs saatleri çok ters 6 saat beklersiniz bir sonraki otobüsü. (tecrübeyle sabit)
3 mardine gidince bir şekilde vakit kaybetmeden havaalanın önünden geçen kızıltepe mardin minibüsleriyle merkeze gidebilirsiniz. ya da 3-4 kişi toplanın taksi tutun fiyatı uygun olur.
4- özlem cizre nuh firmasının önünde indir beni dersiniz şöföre. inince yazıhaneye gidip biletinizi kestirin nereye gidecekseniz. diyarbakırdan sabah kalkan otobüs oraya gelmek üzere olacak çünkü. yaklaşık 15 dk sonra otobüs gelir zaten.
5- yol çok rahat. tehlike yok. yılın belli zamanlarında kontrol noktalarında arama falan yapılır ama şırnak yönüne giderken kontrole rastlamadım şimdiye kadar. genelde dönüşlerde çevirme olur.
6- cizrede sudan çıkmış balık gibi durmayın ensenize binerler. gün evvelinde yeriniz ayırtın hemen nokta atışı yapın. şırnak merkrezde kalınacak pek yer yok. çğretmen evi falan da genelde dolu olur. zaten dağ başında küçücük bir yer. ayrıca orası serindir kışın gidecekseniz kalın bişeyler alın - rakım 1500 civarı bişey olabilir yamulmuyosam -
7-cizre - şırnak yolu geçen yaz mayınlanmıştı. ama kaç yıldır ilk defa duydum yani. birşey olmaz rahat olun. askerimiz göz açtırmıyor. zaten kendi halkını rahatsız edecek kadar aptal da değilller. mümkünse cizre şırnak hattında gece yolculuğu yapmayın ama. rahat dediysek o kadar da rahat değil. cudi ile gabarın arasından geçeceksiniz sonuçta.
8- cizrede paraya kıyın onşar otelde rezervasyon yaptırın orada kalın. zaten inince - otogarda değil minibüs duraklarında inicem deyin- hemen solunuzda kalacak, kime sorsanız gösterir.
9- herşeyden evvel rahat olun orası da vatan toprağı. fazla yadırgamayın gördüklerinizi.

istanbul daha güvensiz şırnakla kıyaslandığı zaman. bunu istanbulda yaşayan biri olrak söyleyebilirim rahatlıkla.
  • beni boyle sev seveceksen  (26.06.09 20:35:52 ~ 20:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.