[]

bir sokağa/meydana piyano koysalar başıboş?

ne kadar da güzel olmaz mıydı? gelen giden çalar istediği gibi, sokaktan geçen insanlar da dinlerdi. yapılamaz mı böyle bişey? müzik mağazalarıyla falan konuşulsa?

sokak müzisyenleri de faydalanırdı, pratik yapmak isteyenler de, piyanoyla ilk tanışacaklar da.

mesela istanbul'da tünel meydanında olsa ne kadar da güzel olurdu. ne kadar müzikten uzak bir toplumuz aslında, çok üzücü...

Lviv meydanında böyle eski bir piyano var mesela, gelen giden çalıyor, her zaman müzik var ortamda, çok çok güzel (kullanılmadığı zamanlar için üstüne kapatacak kutu gibi bir kapak da yapmışlar plastikten)
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

 
güzel fikir ama parçalarlar onu burada.


  • inheritance  (16.07.14 10:27:41) 
güzel çalabilen çalsın bunu desteklerim. yoksa komşunun flüt çalan çocuğuna döner. kafa mafa kalmaz insanda. çocuğum olsa flüt almam mesela.


  • rock n roll  (16.07.14 10:28:15) 
O piyano iki haftayı sapasalim geçirse mucize olurdu. Yolda türürken el alışkanlığı ile ağacın dalını, fidanı kıran; piknik masalarına, banklara anlamsızca isim ve tarih kazıyan, yağmacı bir kültürde sokakta piyano durmaz.


  • aychovsky  (16.07.14 10:29:08) 
1. O piyanoyu yerinden söküp çalarlar.
2. O piyanoyu kimse çalmaz.
3. O piyanoyu çalarken bozarlar.
4. O piyanoyu yerinden söküp çalarlar.
5. Yerinden söküp çalarlar demiş miydim?
6. Islanır ve bozulur.
  • cakabo  (16.07.14 10:29:27) 
@rock n roll, meydana biyere koysan her önüne gelen cesaret edip girişmez gibi sanki ama ya. yoksa görmemişliğin verdiği o hayvanlıkla götüyle ayağıyla çalan da çıkar bizim toplumda, olabilir.


  • loveinaflipbook  (16.07.14 10:30:17) 
demirden spor aletlerini bile kırıp parçalıyorlar hocam ne piyanosu:)


  • dahili meddah  (16.07.14 10:35:45) 
  • mr fusion  (16.07.14 10:37:36) 
diğer arkadaşların dediği gibi o piyanonun başına gelmeyen kalmaz. sen bu ülke için fazla ileridesin bence.


  • rock n roll  (16.07.14 10:38:27) 
ya hanımlar beyler, piyanoyu çalsalar kime satacaklar ki? o kadar öküzüz ki zaten müzik konusunda, toplumun %30'una göstersen üfleyerek çalmaya çalışır...

ne bileyim, böyle şeyler görünce diyorum ki niye bizde de olamıyor? niye bizim de çocuklarımız oralarda buralarda olan imkanlardan yararlanamıyor? niye bu kadar kütük bir toplumuz? çok çok üzülüyorum lan! valla billa bak, yeminle! :'(
  • loveinaflipbook  (16.07.14 10:45:02) 
"toplumumuz şöyle böyle" demekten hiç hazzetmem ama durum arkadaşların dediği gibi maalesef. bir arkadaşım anlattıydı, bilgi'nin santral kampüsüne bisikletler koymuşlar. kampüste istediğin gibi binip sonra yerine bırakıyormuşsun. kısa sürede haşat olmuş bisikletler. o kadar elit görünümlü bi ortamda bile olan bu yani.


  • kül  (16.07.14 10:47:28) 
direkt satmazlar tabi piyanoyu. kim alacak öyle? kırıp tahta ve demir olarak falan satarlar.


  • safepassage  (16.07.14 10:49:28 ~ 10:50:06) 
parçalayıp, kilosunu 2 liradan satarlar. elektrik tellerinin çalınıp şehrin elektriksiz bırakıldığı bir ülke burası. o piyanoyu koy, 2 dk sonra bak, orada bulamazsın. çok zor be loveinaflipbook kardeş


  • rock n roll  (16.07.14 10:50:55) 
ülkeden nefret ettirecek sebeplerin en başında bu geliyor işte :( kıymet bilmez, taş ruhlu, kapkalın insanlarız. yazık bize valla, çok utanıyorum bazen...


  • loveinaflipbook  (16.07.14 10:53:47) 
Bu piyanoyu Fatih gibi bir semte koyarsan adamlar yakar, yıkar.

Moda gibi bir semtte ise çok güzel olur. Ses gelir sokağa. Hoş olur.

O kadar da karamsar olmamak gerek. Dünyanın her yerinde böyle saçma şeylerin yaşanabileceği şehirler veya mahalleler var bence.
  • dessy  (16.07.14 11:08:03) 
Ulkenin en elit yerine koyarsan:

#diren piano
#diren muzik
#soma
#sokakta siir var

Piyano uzerine kazinacak yazilar..

Belki tuslarini rengarenk boyarlar.

Zaten bi kac gune de birileri sker anasini akort etmeye kalkar bozar..

Yinede bi kac gune kirar zarar verir birileri.. okul siralarini kiran gencler bile yeter.
  • ibomiu  (16.07.14 11:21:40) 
Türkler o piyano tuşları üzerinde sigara söndürür.
Piyanoyu piknik masası olarak kullanırlar.
Ahşap ekipmanları söküp kömür sobasında yakarlar.
Piyano üstüne kalp çizerler, tuttukları takımı yazarlar.
Altında mangal yakarlar.
  • dokuzeylul  (16.07.14 11:42:54) 
valla ben prag'da gördüm sanırım. yapılmayacak bişi değil. orda ayağına zincir bağlamışlardı çalınmasın diye. yapılabilir tabi. burdaki diyenlere bakma. zamanla insanlar alışır.


  • siradisi00  (16.07.14 11:54:11) 
tünel meydanda kamyonete yükleyip nasıl çalacaklar yahu koca piyanoyu :) hani ara bir sokak olsa hadi neyse uğraşır hallederler de tünel diyoruz.

asıl sıkıntı, bir gece ansızın tophane'nin gençleri sopalarla tünel'e girip piyanoyu parçalayabilir.
  • soso  (16.07.14 11:55:31) 
artık orda da bir zahmet mobese'ler devreye giriversin. kodumun ülkesinde zaten ne işe yarıyorlar ki?

ben acaba bi ara gidip konuşsam mı zuhal müzik ile, kıvılcım ile falan... yoksa resmi bir şekilde mail mi atmak daha dikkat çeker? kendi reklamlarını da koysunlar piyanonun üzerine, gelen konsinyelerden, ikinci ellerden birine kıysalar çok mu kazandıklarının yanında sanki?
  • loveinaflipbook  (16.07.14 11:59:35) 
bilgi üniversitesi müzik bölümü'ne de mail atabilirsin. kendilerinin çok eski bir piyanosu vardı seneler önce, lviv'deki piyanoya benzer bir piyanoydu. bakımını falan yapacaklardı da sonra ne oldu bilmiyorum. hala duruyorsa ki çok zayıf bir ihtimal, belki böyle bir işe girişebilirler. ya da en kötü yönlendirebilirler, destek de olma ihtimalleri yok değil. zuhal, kıvılcım falan girişmez bu işe bence.


  • soso  (16.07.14 12:06:10 ~ 12:08:38) 
Ya milletin oturduğu banklara, spor aletlerine zarar veren bi milletiz, gavur icadı diyip parçalarlar onu müdür :) ama denemeye değer aslında...


  • mutlusismankedi2015  (16.07.14 13:56:04) 
bir konservatuvar mezunu muzik ogretmeni olarak cevapliyim.

yeri geldiginde muzik ogrencileri bile okullarda piyanoyu koruyamiyorken, sokakta insanimiz saglam birakmazdi. yüzde yüz.

belki birisi gözcü olursa..
  • la traviata  (19.07.14 13:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.