[]

Enerji icecekleri nasil enerji veriyor?

Sb




 
kafein.


  • sen git ben geliyorum  (16.07.14 09:55:40) 
bol kafein ve yoğun karbonhidrat sayesinde bünyeyi kandırıyor bir nevi.
kafein ile beyni uyandırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor sen de kendini enerjin yerine gelmiş zannediyorsun.

özellikle kahvenin vs. uykuyu engellemesinin nedenide bu uyarıcılardan kaynaklı. yoksa bir marifetleri yok sağlıksal açıdan. bir nevi msn'de titreşim göndermek gibi düşün.
  • tek terk  (16.07.14 09:56:35 ~ 09:57:04) 
Taurin.


  • angelus  (16.07.14 10:09:36) 
tamamen psikolojik. enerji falan verdikleri yok.


  • tomofilli hasan  (16.07.14 10:24:55) 
Kendimden örnek verecek olursam ihtiyacım olan bir zamanda birkaç kere tükettim hiç enerji falan vermedi. Tadını da hiç beğenmedim.


  • secilmis uye  (16.07.14 10:46:11) 
Sporcu içeceği diye başka bir seçeneğini söylemek istiyorum multivitamin kompleksi var o hastayi bile topluyor.


  • rubiks cube  (16.07.14 10:59:47) 
bugüne kadar bir işe yaradıklarını görmedim
redbull
powerade
burn
5 hours energy


hiç birisi en ufak bir etki göstermedi
  • Sskywalkeremre  (16.07.14 11:24:03) 
Enerji icecekleri aslinda iki tip, sporcu enerji icecekleri ve kafein bazli olanlar. sporcu enerji icecekleri genellike kolay enerjiye dönüsen seker türevlerini kullaniyorlar. Kafein bazli olanlar Redbul, Burn felan beyni uyariyor, fiziksel olarak enerji kazandirmiyor, beyin algilarin artiyor, spor icin uygun degil bu tarz enerji icecekleri. Daha cok ders calisma, uykuyu azaltmakla alakali. Ayrica bunlarda taurin de var, bu aminoasit sinir sistemi icin önemlidir ve kan icindeki minaral seviyesini düzenler.

benim dusuncem kafein hayat ve toplumlarin gelismesi icin cok onemli ama ayni oranda tehlikeli. Kafein ögrenme ve algilamayi arttiriyor (her ne kadar bazi bilimsel makaleler etkisini psikolojik oldugunu söylese de aksini iddia edenler yani gercek etkisi oldugunu söyleyenler cok daha fazla). Toplumlarin gelismislik düzeyi ve kafein tüketimleri arasinda korelasyon oldugunu düsünüyorum. Ama bunun yaninda da kafein kalp krizi riskini arttirir ona da dikkat etmek gerekir.
  • emrahday  (16.07.14 11:27:28) 
Ben kafeinin şöyle çalıştığını okumuştum bir makalede;
kafein aslında enerji vermiyormuş, vücudumuz yorgun olduğu sinyallerini gönderiyor ya beyne (ya da tam tersi); hah işte o sinyalleri bloke ediyormuş. Yani yorgunsun veya enerjin yok ama beyin bu bilgiyi algılayamıyor ve seni enerjik ve algın açık zannediyor. yani çok ağrın varken ağrı kesici almak gibi bir şey, aslında ağrın hala var ama sen bunu hissedemediğin için ağrın gitmiş sanıyorsun.
o yüzdendir ki bu içeceğin etkisi geçince eskisinden beter oluyorsun, caffeine crash dediğimiz şey. çünkü zaten enerjisizken kendini enerjik zannedip bi sürü şeyler yapıyorsun, zaten yorgun olan vücut iyice yoruluyor içten içe, sonra etki geçince de yere yapışıyorsun.
  • innerbliss  (16.07.14 11:48:25 ~ 11:51:10) 
Vermiyor. Daha sonra kullanman gereken enerjiyi önceye alıyor seni sonra bitkin düşürüyor.


  • ikinci ihtimal  (16.07.14 12:28:04) 
saklı enerjını kullanıyor muhabbetı vardır yanı sıstem beynı uyarıyor e tabıı kana karısınca sarhos etmıyor daha fazla ayık yapıyor daha dıkkatlı daha konsantre daha fazla enerjık mesela acken mısbon tarzı sekerlerı kullanın aclıgınızı bellı bır sure bastırır. saklı enerjını yanı oda yaglardır bı ornekte turabı ıcın yola cıkmadan ınce adama yag takvıyesı yapıldı aclık yuzunden sabır sorunları yasadı nedenı ıse o butun vucudunun kas olması dolayısıyla yag oranın dusuk olması dolayısıyla aclık ve enerjı kaybı vucuda hızlıca nufus edıyor ve cokertıyor adamı yanı neymıs yag ve karbonhıdrat varsa vucutta yeterınce ek olarak onların kullanılmasına sebep olacak maddeler ıcerır belkı dırek degıl ama dolaylı yoldan bu yontem ısler.


  • protrek  (16.07.14 12:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.