[]

1 yil sonra ayri eve cikmak icin yapilacak hazirliklar?

neden 1 yil once? simdiden esyalari alip yukumu azaltayim diyorum. su an annemlerle yasadigim icin kenara para atabilirim. evkur tarzi yerlerden ziyade ikea, saturn gibi kurumsal yerlerden alicam. esyalari nerede sakliycam 1 yil? ayri evde yasayan tecrubeli arkadaslarin her turlu tavsiyelerine acigim.




 
ben yenibosnadaki bit pazarından almıştım herşeyimi. tek yaşadığım için herşeyin en ucuzundan almıştım tabi evi tuttuktan sonra.

"duyulması gerektiği kadar"ın dediği doğru, ev tutmadan alınmıyor. misal ben kafamda 2 çekyat alırım diye düşünürken tuttuğum ev düşündüğümden küçük oldu. o yüzden onun yerine ufak L koltuk ve karşısına masa aldım daha iyi oldu.

edit: bu arada bit pazarı dedim yanlış anlaşılmasın 2. el değil. yerin ismi öyle bilmiyorsanız. hepsini 1. el aldım öncesinde para biriktirip.
  • shiranai  (16.07.14 09:15:49 ~ 09:58:10) 
Elektroniği zaten 1 yıl önceden almak anlamlı değil, aldığın model kullanmaya başladığında senin aldığından çok daha ucuz olacak.
Yalnız yaşıyorsan çok fazla mobilya gerekecek mi? Hani ikea'da bayıldığın bir şey görürsün alırsın ama eve sığmaz dendiği gibi. Ufak tefek şeyleri de odanda tutabilirsin.

  • whoosie  (16.07.14 09:35:59) 
listeler yapmak ve sonra da bu listeleri yavaş yavaş model/fiyat bilgileri ile doldururmak faydalı olur. mesela bir arkadaşınızın buzdolabını beğenebilirsiniz, onu yazarsınız ya da burada duyuruda bir ütü tavsiyesi görebilirsiniz vs. bunları listenize not alırsınız.
satın alma aşamasında kolaylık sağlar.
hem de aşağı yukarı bütçe çıkmış olur ortaya.
neleri ilk etapta almak mecburi, neler sonraya da bırakabilir vs. bunları belirleyebilirsiniz.
bir de boşsanız ve elinizden geliyorsa el yapımı bir şeylerin hazırlığına üretimine(!) başlayabilirsiniz: yolluk, perde, masa örtüsü falan bu tip şeyler. ilginiz ve zamanınız varsa, dediğim gibi.
  • icemint  (16.07.14 11:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.