[]

Fransızca ne işe yarar

İktisat okuyorum. Fransızca öğrenmek istiyorum, fransız kültüre başvuracağım. Hiç bir işime yaramayacağını bilsemde fransızca öğrenmek istiyorım. Ama gene de merak ediyorum, bi işe yarat mı?




 
nerede çalışmak istediğine bağlı bence. eğer ulusararası ya da bir fransız şirkentinde çalışırsan tercih sebebi olacağını düşünüyorum. onun dışında eğer iktisat değil de halkla ilişkiler gibi bir alanı tercih edersen de faydalı olur.


  • shadow queen  (16.07.14 02:14:16) 
her şekilde işine yarar. sadece fransa da değil belçika, isviçre, kanada gibi memleketlerde çokça konuşuluyor. bir iki kur gittikten sonra insanda ne işe yarıcakki bıkkınlığı oluyor ama zaten isteklisin sonuna kadar devam etmeni tavsiye ederim.


  • konskenkova  (16.07.14 02:58:18) 
hevesini kırmak gibi olmasın da direkt olarak yerel tedarikçilerle çalışan bir dış ticaret firmasında çalışan arkadaşım hariç çevremde ingilizce dışında yabancı dilini kullanan bir allahın kulunu görmedim. eşim iyi fransızca bilir, geçen gün havaalanında yaşlı bi adama yardım etti, ilk defa duydum fransızca konuştuğunu (kendisi fransız şirketinde çalışıyor bu arada)


  • someka  (16.07.14 04:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.