[]

Milano'dan Como golu, aksam venedik ulasim sorusu

Varis 13:20 bergamo ucusum var. Otele gecmeden once Milano'yu kabaca gezip (pek birsey yokmus alisveris disinda) Como golune gecip tekrar Milano'ya donup trenle Venedik'e gecmeyi planliyorum. Zaman yeterli olur mu? Aksam gec saatte de Venedik'te biraz dolasirim diye dusundum. Milano'dan Venedik'e 20:05'de tren var, 2saat 35 dk suruyor. Buna yetisebilir miyim? Yoksa Como'yu listeden cikarayim mi?
Otel santa lucia istasyonuna yakinmis, san polo'da.

Edit: Soruyu degistirdim.

 
milano'da aslında yapılacak epey şey var ancak anladığım kadarıyla siz o "büyük katedral"in önünde selfie çekip instagramda paylaşıp como'ya geçmeyi planlıyorsunuz.
como gölüne sık banliyo trenleri var ancak çok yakın değil bekledin ettin derken en az 2 saatin como yolunda gider zaten. gardan inip gölün önünde "selfie" çekip instagrama yükledikten sonra dönerseniz 17:35'e çok rahat yetişirsiniz :)

13:20-17:35 arasını saat olarak bir daha gözden geçirin bence kızılay'da dolanıp tunalıya geçerim oradan da trene giderim der gibi olmuş programınız. yabancı bir ülkede olduğunuzu ve aradığınız yerleri kolaylıkla bulamama ihtimalinizi de göz önünde bulundurun bence.
  • paltar yuyan masin  (15.07.14 23:34:33) 
Milano'da baska ne var? Aslinda Son aksam yemegi'ni gormek isterdimde oyle direk girilmiyormus, randevu olayi falan varmis heralde.

Soruyu editliyorum.
  • delifaruk  (15.07.14 23:48:14) 
1. son akşam yemeğine baktım, sadece 27sinde açık bir ziyaret şansı görünüyor onu geçin.

2. como'ya gidecekseniz centrale'den eurocity express trenlerini kullanın. 37 dakika sürüyor yanlış hatırlamıyorsam 2.5-4 gibi tren var, aynı şekilde dönüşte de saat akşam 6-7 civarı ekspress dönüş treni var. hafta sonu olsa ben sizi bırakırdım tren istasyonuna. como'da san giovanni istasyonunda ineceksiniz gol kenari 5 dakika yuruyerek, keza merkez de. mutlaka bu ekspress trenleri yakalayin zira öteki türlü her durakta duran tren 2 katı daha uzun sürüyor. gidis donus EC 26 euro, R 10 Euro). istasyonlar çok kolay yerde como'da, rahat olıun kaçırmazsınız.

3. como'ya gitmeyecekseniz duomo'yu gorup bagatti valsecchi muzesine gecebilirsiniz, tenha ve guzel bir muzedir. bunun dışında kısıtlı zamanda yapılacak en iyi şey sokaklarda kafanıza göre yürümek, akşam saat 6 gibi navigli'de aperativo alip sonrasinda venedik'e gecmek. kısıtlı zamanda size tavsiyem duomo'nun tepesine cikin, ve vaktinizin geri kalanını castello sforsezco'ya uğrayıp, şehri yürüyerek gezip navigli ile tamamlayın. müze seyahatinizi daha rahat bir günde yaparsınız.

4. como'ya gidecekseniz merkezinde bir dolanın, oradan göl kenarına inin ve göl kenarı boyunca yürüyüp funiküler ile brunate dağının tepesine çıkın (5 euro gidis donus, 5 dk suruyor) oradan manzarayi izleyin, tepedeki restoranlar kotudur, yemek yiyecekseniz merkezde piazza volta'da (istasyona 5 dakika mesafede) bir restoranda yiyin. duomo çevresindeki restoranlar da felakettir ama hemen 2 dakika ötedeki Volta iyi. hem daha ucuz.
  • kuja  (16.07.14 00:01:46 ~ 00:31:40) 
@kuja
27'sinde oradayim:) Pazar gunu milano'da olacagim.
Milano'da deposito bagaglio denen seylerden var mi Venedik'e donuse gecerken tekrar ugrayabilecegim?
  • delifaruk  (16.07.14 00:06:49) 
Hemen bilet rezervasyonunu yaptirmaniz lazim o zaman yoksa turların satın aldığı biletlerden almanız lazım, bunlar ekstra ücrete tabidir.

Centrale'de bagaj bırakabileceğiniz yer var alt kattaydı sanırım.

edit: maalesef bilet sabahin 8:45'inde uymuyor yani size.

www.museumticketreservations.com

suradan sanirim ekstra ucret ile bir gruba katilabilirsiniz.
  • kuja  (16.07.14 00:10:17 ~ 00:14:24) 
milano centrale'de deposito bagalgi var, venedik treni için de centrale'den binmeniz gerekir zaten.
bergamo havalanından da direk stazione centrale'ye otobüs vardır. bavulu bırakıp dönüşte alabilirsiniz.

  • nwnd  (16.07.14 00:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.