[]

Kimlik No Doğrulama?

T.C. Kimlik Numaralarının dogrulugunu eskiden su adresten teyit ederdik;
tckimlik.nvi.gov.tr

ancak yaklasık 15-20 gündür çalısmıyor. baska bi yolu var mıdır acaba? ya da tamamen mi kapandı? artık kullanılmayacak mı? bilgisi olan var mı?

 
tamamen kapandı sanıyorum. yalnız şöyle bir yol var;

212.174.75.178

kimlik numarasını yazarsanız kimlik bilgileri geliyor.

not: eskiden buraya kimlik numarasını yazdığınızda tüm kimlik bilgileri (ana adı, baba adı, cilt no, sıra no vs hepsi) çıkıyordu, şimdi düzeltmişler.
  • parasut  (26.06.09 11:05:48 ~ 11:13:18) 
devletin tc kimlik numaralarının güvenliği için aldığı gerzek bir önlem işte. tc kimlik numarası ile işlem yapmanın güvenliğini sağlamak yerine, o siteden tc kimlik no alınmasını ve doğrulanmasını zorlaştırmışlar. doğrulamayı kaldırmışlar. eskiden sadece ana adı baba adı doğum yılı ve cinsiyet bildiğmizde, cilt no vs'ye gerek kalmadan sorgulayabiliyorduk. şimdi oraları komple doldurmamızı istiyorlar.

evet ben de arkadaşlarım kaç para maaş alıyor lan acaba diye (haliyle memleketlerini, ana baba adlarını biliyorum) oradan tc kimlik no bakıp, sonra o numarayla sgk'dan sorgulardım. artık cilt no falan da sorduğundan sorgulayamıyorum. güvenlik okey yani.

lakin doğru olan, oradan tc kimlik numarası verilmesini engellemek değil. tc kimlik numarası ile sgk sitesine girdiğimde oradan işlem yaparken zorlukla karşılaşmam olmalı.

e ben şahıs vergi mükellefiyim. duvarımdaki vergi levhasında da, verdiğim fişin faturanın üstünde de tc kimlik numaram yasa gereği kabak gibi yazıyor. benim güvenliğim ne olacak? yabancılar siteden alamıyor da ben cümle aleme tc kimlik numaramı kendi ellerimle veriyorum, hadi bakalım.
  • kibritsuyu  (26.06.09 11:07:28 ~ 11:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.